Last news in Fakti

20 Септември, 2021 12:20 4 088 17

Грозни сцени и заплахи на строителен обект в Пловдив

  • заплахи-
  • строителен обект-
  • пловдив

Активистите подозират, че над предприемача има чадър и затова необезпокояван извършва незаконните действия

Грозни сцени и заплахи на строителен обект в Пловдив - 1
Илюстративна снимка, Shutterstock

Строителен предприемач заплаши граждански активисти, че ще им счупи краката, тъй като са навлезли в частен терен, съобщиха за Plovdiv24.bg потърпевшите.

Известният граждански активист Асен Костов разказа, че са били поканени от Пловдивския общински инспекторат да присъстват на съставянето на акт на фирмата-строител за това, че изкарва камиони с пръст, без да са покрити.

Тъй като активистите подавали десетки сигнали за този случай, сега били поканени на съставянето на акт на фирмата. След като навлезли в терена на Таха Рахман, на който се очаква да бъде построена поредната жилищна кооперация в район "Северен", той изскочил, грабнал телефона на Костов и го заплашил, че ще му счупи краката, ако не се махне. Костов подал сигнал на тел. 112 веднага, след което на място пристигнала полиция и съставила акт. Асен Костов вече е подготвил и жалба ,която ще бъде входирана и в прокуратурата.

Колегата му Стойчо Андреев разказа, че този случай ни отнася обратно в мутренските години, когато са се ръсели заплахи за убийство и саморазправа. Гражданските активисти ,присъствали на саморазправата на Таха Рахман призовават институциите да си свършат работата и да се намесят.

Те разказаха, че на обекта не е поставена информационна табела, както е по закон и затова гражданите не могат да знаят, че теренът е частен.

Активистите подозират, че над предприемача има чадър и затова необезпокояван извършва незаконните действия.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 факт

    12 10 Отговор
    Тея пловдивчани големи чобани
  • 2 Загрижен

    21 4 Отговор
    Тоя е от актива на престъпника от Банкя. Човек с опит, който с помощта на тиквата ще ни измъкне от кризата!

    Коментиран от #12

  • 3 Ghost

    28 1 Отговор
    Няма глоба! 72 часа и после пои бързата процедура за заплахи за живота! Иначе няма управия!
  • 4 Павел Пенев

    26 1 Отговор
    Този е турски терорист от ДПС и освен акта няма да му направят нищо.Обикновено МВР работи в тяхна защита. Частните терени не се ползват с привилегии и имунитет,обяснете му на този простак.
  • 5 Българка

    16 1 Отговор
    Много мутри са строителни фирми. Много са ибръчите от усвоители в строителството на мафията, които са недосегаеми. Много срещу нищо получават милиони, милиарди наши пари. Едно е общото на мутренските обръчи от фирми- брутално погазване на закони и морал. Така че това е просто една от многото незачитащо закони и морал недосегаеми

    Коментиран от #16

  • 6 ТОДОР СТОЯНОВ

    20 1 Отговор
    ТАХА РАХМАН...ГОЛЯМ БЪЛГАРИН, ИСТИНСКА МАЙНА...
    ДА ПОДПУКАТ И "ПИМК", КАРАТ С 200 И СЛЕД КАМИОНА ПАДА ЧАКЪЛ, ВОДА, ПЯСЪК, ПРАХОЛЯК...
    ПЪЛНИ СМЕ ОЛИГОВЦИ, ТРЯБВА КАТО ВИДИМ НЕРЕДНОСТ ВЕДНАГА ДА ТОРМОЗИМ ОНИЯ СЪС СИНИТЕ ЛАМПИЧКИ, ДА ПОРАБОТЯТ, ЧЕ ДА СЕ ПОРАЗКЪРШАТ МАЛКО...
  • 7 Един

    12 0 Отговор
    Че то това е ежедневието в България...
  • 8 Радев =ХАОС

    6 18 Отговор
    МУТРЕНСКИТЕ ВРЕМЕНА СЕ ЗАВЪРНАХА , А ВДИГА СМЕШКОТО ЮМРУК И ВИКАШЕ МУТРИ ВЪН,НО СЕ ОКАЗА , ЧЕ НЕ СМЕ РАЗБРАЛИ ПРИЗИВА , ИМАЛ Е ВПРЕДВИД МУТРИТЕ ВЪН ОТ ЗАТВОРА!!!
  • 9 Фалос

    17 0 Отговор
    Този е човек на вожда ти- главанака шебек!
  • 10 Корупция

    14 0 Отговор
    Алчното самодоволно гoведо е такова, защото в България закон се нарича врата в полето, през която можеш с връзки и пари да не минаваш никога. За това пък са виновни така наречените юристи, с които е пълно Народното събрание, приемащи двусмислени и взаимоизключващи се текстове, за да имат работа и като адвокати.

    "Съединението прави силата" да се замени със "С кучета и адвокати до тук!"
  • 11 Булгар

    11 0 Отговор
    Този бизнесмен не е никакъв турски терорист, а гражданин на Йордания. Работи заедно с братята си в област Пловдив и друга близка област, купуват се много имоти и се правят сериозни строежи, факт е, че за такива лица, близки до управници няма да има справедливи последствия.
  • 12 Филибе

    0 2 Отговор

    До коментар #2 от "Загрижен":

    То половин Пловдив е собственост на Доган и Гергов,ама на т😁пите все Тиквата им е в устата.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Пловдив

    5 0 Отговор
    Зико, подай си оставката, смотльо! Пловдив заприлича на най-голямата лудница на света, откакто те набедиха за кмет! Не ставаш за тази работа, махни се с добро!
  • 15 Призив

    2 0 Отговор
    Не купувяйте грозните маломерни кутии на трафиканта тахан-рахман
  • 16 Призив

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Българка":

    А защо им купувате боклуците, които настроиха? На нищо не приличат, а цената на квадрат чиста площ, като махнеш общите части, е над 2000евро.
  • 17 4567987

    2 1 Отговор
    Таха Рахман ?? Тоя талибан ли е ?