Last news in Fakti

22 Март, 2013 13:55 1 652 1

Лазар Колев отново пред съда във вторник

  • лазар колев-
  • сестри белнейски-
  • убийство-
  • дело-
  • съд

Делото, образувано по жалба на подсъдимия за убийството на сестри Белнейски Лазар Колев ще бъде разгледано в открито съдебно заседание от Пловдивския апелативен съд във вторник, 26 март.

С присъда на Окръжния съд в Пазарджик, потвърдена от Пловдивския апелативен съд, на Колев е наложено наказание „доживотен затвор без право на замяна”. Той е признат за виновен в това, че на 28 януари 2006 г., с цел да бъдат прикрити други престъпления /изнасилване и блудство, за които също е признат за виновен/, при условията на опасен рецидив, с особена жестокост и по особено мъчителен начин, умишлено е умъртвил сестрите Росица и Христина Белнейски. Осъден е да заплати общо 400 000 лв. обезщетение на родителите им за претърпени морални вреди.

Делото се разглежда за втори път от този съд, след като беше върнато от Върховния касационен съд за ново разглеждане.

Петорната арбитражна комплексна експертиза е изготвена и представена по делото и предстои да бъде изслушана и приета на съдебното заседание, представени са и изисканите писмени доказателства, които също ще бъдат приети по делото.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СССР

    0 0 Отговор
    само че къде са доказателствата няма нито едно което да доказва по неоспорим начин че набеденият колев е виновен във всичко в което е обвинен което е само по себе си доказателство за корумпиран съд и още колко века ще се протаква това така голямо дело още колко ще продължавате с цирка то е ясно докато ви плащат мого са щедри тия и много сте алчни вия хубава формула се получава