Last news in Fakti

21 Октомври, 2021 11:23 1 981 5

До 6 години затвор грозят 60-годишен дрогиран шофьор

  • съд-
  • дрогиран шофьор

Пострадалата жена е със средна телесна повреда

До 6 години затвор грозят 60-годишен дрогиран шофьор - 1
Снимка: БГНЕС

Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 60-годишен мъж за шофиране след употреба на наркотични вещества и причинена катастрофа с пострадала жена.

На 19 октомври, в около 17:00 ч., при управление на лек автомобил, марка "Тойота", по бул. "Данаил Николаев" в София, мъжът нарушил правилата за движение по пътищата, като не съобразил скоростта си с атмосферните условия. Той не е могъл да спре автомобилa си и предизвикал катастрофа с друга кола.

Вследствие на удара е пострадала жена. Тя е със средна телесна повреда, изразяваща се в счупване на поясен прешлен. Пристигналите на място полицаи тествали А.А. за алкохол и наркотици. Резултатите показали, че обвиняемият е шофирал след употреба на кокаин и амфетамин.

Образувано е досъдебно производство. Наказанието, предвидено в НК за това престъпление, е "лишаване от свобода" да срок от една до шест години.

Предвид възможността обвиняемият да извърши друго престъпление, прокурор от Софийска районна прокуратура е постановил задържането му за срок до 72 часа.

Предстои да бъде внесено искане в съда за разглеждане на делото за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо мъжа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сър

    7 0 Отговор
    Условна, ако е ваксинира, 6г ако не е .
  • 2 Стоян Александров

    21 0 Отговор
    А за убийство колко години пандиз се дава ? За близките на Милен Цветков питам....
  • 3 Слави Славов

    9 3 Отговор
    Ще го осъдят на 1-2 години и след няколко месеца ще го пуснат пак да си кара тойотата и да гази хора.Това е западната демоксрация,която до нищо хубаво не ни докара,а ще става и по зле!Пази Боже България!

    Коментиран от #4

  • 4 Сър

    3 6 Отговор

    До коментар #3 от "Слави Славов":

    Да, да се върне комунизма, да се отнемат на всички хора колите и да няма какво да карат и всичко ще е наред. Коли само за членове на БКП.
  • 5 0000

    7 1 Отговор
    Е мое ли дърт пръч да друса ве?тоя вече наистина е изплискал легена