22 Октомври, 2021 15:10 1 844 3

Иззеха голямо количество хероин на ГКПП "Дунав мост"

  • хероин-
  • дунав мост-
  • митница

Установени са 79 пакета с наркотичното вещество с общо количество 40,7 кг.

Иззеха голямо количество хероин на ГКПП "Дунав мост" - 1
Снимки: Прокуратура

Осуетиха контрабанда на голямо количество хероин през ГКПП „Дунав мост Видин-Калафат“, съобщиха от прокуратурата.

На 19 октомври пристигнал товарен автомобил с българска регистрация. Водачът заявил, че превозва групажна стока с крайна дестинация Холандия.

Митническите служители са отклонили превозното средство за щателна проверка. В хода ѝ са били установени 20 машини за дезинфекция, опаковани в 10 кашона.

При отваряне на фабричните капаци на машинитe инспекторите са открили голямо количество пакети, съдържащи кафяво прахообразно вещество. При извършен полеви наркотест то реагирало на хероин.

Установени са 79 пакета с наркотичното вещество с общо количество 40,7 кг. Възложено е извършване на експертни справки на откритото в камиона вещество и за стойността на дрогата.

Водачът на камиона е привлечен в качеството на обвиняем за опит за контрабанда на наркотично вещество през границата на страната. По искане на Окръжна прокуратура-Видин съдът му е наложил мярка - постоянно задържане.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 джак спароу

    5 1 Отговор
    А хероина от Вера Су кой ще го прибере?Хайде по чевръсто,че губим пари и време!Боко,какво чакаш,проектил във тиквата ли?
  • 2 Буци

    3 1 Отговор
    въй,как ще платиме сега на избирателите от факултето...
  • 3 вакса

    0 1 Отговор
    тоя за ваксини беше..