28 Октомври, 2021 14:55 2 374 12

МВР и НАП с проверка в „Автомагистрали“ ЕАД

  • мвр-
  • нап-
  • проверка-
  • автомагистрали

По първоначална информация акцията е свързана с АМ „Хемус“

МВР и НАП с проверка в „Автомагистрали“ ЕАД - 1
Снимка: БГНЕС

МВР и НАП влязоха на проверка в сградата на „Автомагистрали“ ЕАД, съобщават от bTV. По първоначална информация проверката е свързана с магистрала „Хемус“. Полицията обяви още вчера, че започва инспекция на строителството на магистралата.

Органите на реда започнаха да търсят техниката и строителните материали за изграждането на магистралата с дрон. Инспекцията започна от лотове 4 и 5, но ще обхване цялото трасе.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да ама не

    12 3 Отговор
    Ами сега!
  • 2 слиен

    6 3 Отговор
    прах в очити ...Митю Очити
  • 3 Българка

    28 2 Отговор
    И е редно да се обявят поименно физическите лица собственици на фирмите, получили повече от милиард авансово срещу нищо. НАП да провери фирмите подизпълнители и те да покажат получените авансово милиони. Ако парите липсват, на съд! Трябва желязна ръка, за да бъде разхлабена мъртвата хватка ,в която мафията е сковала цялата държава

    Коментиран от #5

  • 4 Потурко

    20 4 Отговор
    Време беше! И сега ГЕП пак ще се занимават с гражданството на Петков, а не с откраднатите милиарди нали?!?
  • 5 Потурко

    16 1 Отговор

    До коментар #3 от "Българка":

    Ето къде са част от парите: Неговата компания "Хидрострой" е една от най-големите в страната, той притежава и "Пътстрой Бургас", а от близо пет години е собственик и на ВДХ (бившето "Водстрой 98"). Той е и акционер в "Пътни строежи - Велико Търново". Освен тях обаче има три компании, за които той е сочен като скрит собственик - "Битумина Гмбх", хасковската АБ и "Инфра експерт". Самият Велико Желев категорично отрича да притежава тези фирми пред "Капитал" и обяснява писмените връзки, останали в Търговския регистър, като грешка. Неговата свързаност обаче се потвърждава освен от имената, изплуващи в регистъра, също и от няколко независими източника от строителния бранш.
    Официалният консолидиран отчет на холдинга на Велико Желев показва приходи почти 300 млн. лв. за 2019 г. Ако към това число се добавят и свързаните три сателита, бизнесът расте с близо 150 млн. лв. (виж таблицата). А общият оборот от малко под половин милиард лева изстрелва съзвездието до №1 в българското строителство (следвано на малка дистанция от групата на ГБС). Приходи, дошли основно от държавни и общински поръчки. Изброените компании са любими и на нашумялата с договори за над 4.6 млрд. лв. държавна компания "Автомагистрали" - за две години неформалният холдинг на Желев е получил плащания за над 300 млн. лв.

    Коментиран от #7, #11

  • 6 пепа

    23 4 Отговор
    Проверки и жестоки санкции на крадливите БОЙКОВИ пътищари.Конфискация на огромните им камиони и парите в чужди банки.ПРЕДСТАВЕТЕ СИ ДО КЪДЕ СТИГНАХА ПРЕСТЪПНИЦИТИ- да се правят на жертви и обвиняват във всички грехове временното Правителстно и Президента!!!!ЧАКАЛИТЕ на мутрата вилнеят навсякъ де!!!!Има ли мъже в тази изстрадала Държава да спрат разрухата и
    геноцида създаден от Баш мутрите бойкови!!!!

    Коментиран от #10

  • 7 АЛОО ЦАЦАРЕ КО ПРАЙМ?

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "Потурко":

    ВСИЧКИ СА НАПЪПИЛИ!
  • 8 Тома

    6 2 Отговор
    Сигурно използват дрона заснел на боко тиквата чекмеджето
  • 9 Виктор браво до No 5

    1 2 Отговор
    Този Желев,не е ли мъж на онази красавица с цайси,дето искаше да става еврокомисарка.
  • 10 Герб Победа

    2 3 Отговор

    До коментар #6 от "пепа":

    Радеви Тролове Лустрация на Кръгът около Радев Всички от Дс Лустрация на всички Бкп Избран Радев Комунягите Лустрация На всички затрили ограбили България 70 год назад Бкп Радевисти Лустрация Стига Комунизъм Стига разни Мутри дърти Грабители
  • 11 Гошо

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Потурко":

    Абсолютно точно написано, само да добавя, че освен на Хемус Хидрострой работят и на Европа и то с подизпълнители Мони 07 и Люник!
    Забравяме и още едни любимци GP груп на другаря Златев, дадоха им парче от Струма и от новата магистрала към Видин
  • 12 Бай Онзи

    0 2 Отговор
    Айде на протест да питате къде са ви парите ! Ама този път питайте когото трябва! Т.е.-фирмите в които работите ! На тях тиквата е раздал милиони авансово! Та гледайте да не се наложи да връщате ...