Last news in Fakti

10 Ноември, 2021 10:48 1 556 20

Задържаха клошар за пожара в бившето кино „Възраждане“

  • кино възраждане-
  • пожар-
  • район възраждане

Към момента се установява дали става дума за инцидент, предизвикан неволно или за умишлени действия

Задържаха клошар за пожара в бившето кино „Възраждане“ - 1
Снимка: БГНЕС

Един мъж е задържан за пожара в бившето кино „Възраждане“ в София. Мъжът е клошар и е установен на мястото на инцидента, съобщи БНР.

Към момента се установява дали става дума за инцидент, предизвикан неволно или за умишлени действия. Продължават и разпитите по случая.

Сигналът за пожара бе подаден вчера около 7 часа. Изпратени бяха 8 противопожарни автомобила, които потушиха огъня, избухнал в покривната част. Няма данни за пострадали.

Столична община ще укрепи и възстанови обгорената сграда, ако собственикът ѝ не го направи. Наложена му е глоба от 200 000 лева, но тя може да бъде обжалвана, каза районният кмет Савина Савова:

„Ако собственикът не изпълни това предписание в сроковете, които са му дадени, Столична община за своя сметка ще възложи изработването на проект, който проект ще бъде предложен на собственика да го изпълни и ако той не го изпълни, отново Столична община със свои средства ще предприеме възстановителни, укрепителни и заздравителни дейности по отношение на сградата“, обясни кметът на столичния район „Възраждане“, в който попада сградата на бившето кино на столичния бул. „Христо Ботев“.

Не е замърсен въздухът в района, отчита станция, разположена срещу нея.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    22 1 Отговор
    Колко са му платили!?

    Коментиран от #9

  • 2 NAZI

    29 1 Отговор
    Ех, тия клошари...дано този изпее поръчителя.

    Коментиран от #4

  • 3 Стига глупости

    25 1 Отговор
    Арестувайте Данка и нейните приятели, които искат да строят хотел!

    Коментиран от #19

  • 4 Мислещ

    17 1 Отговор

    До коментар #2 от "NAZI":

    Едва ли, по-скоро са хванали произволен клошар именно, който не е палил нищо, именно за да се прикрие схемата.
  • 5 камериерка на подпорна стена

    18 1 Отговор
    типично по български !!! много е удобно когато неможеш да събориш сграда да я запалиш и после ама те клошарите !!! и след това хоп хотелче…
  • 6 типично

    21 1 Отговор
    Тая схема не се ли изтърка вече?
  • 7 БОРУНА ЛОМ

    14 1 Отговор
    СХЕМАТА РАБОТИ ПЕРФЕКТНО! 200 ХИЛЯДИ ЛЕВА —ПОЛОВИН АПАРТАМЕНТ! И ВСИЧКО Е ЗАКОННО! ОЧАКВАМЕ ОЩЕ ИНЦИДЕНТИ В ЦЕНТЪРА!
  • 8 Перо

    10 1 Отговор
    А от МВР какво очакват, лично държавния милионер и собственик,да отиде да драсне клечката! Явно принудата да запази фасадата на сградата непокътната не го устройва за високия хотел!
  • 9 Алфа Вълкът

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Два кашона за зимата за колиба, една касетка консерва боб и една дамаджана вино!
  • 10 ПП Гроб

    12 1 Отговор
    Ами така е.Клошарите са им под ръка и сигурни,така че не е необ ходимо каскетъджиите да търсят истината - кой има интерес по добни сгради да бъдат разрушавани и опожарявани.Помним слу чая с разрушената преди 16г.сграда на ул."Алабин",която погре ба живи две млади жени. Цвъки(Молитвената закуска) тогава, в качеството си на зам.-кмет беше издал заповед да бъдат изринати по най-бърз начин руините още същия ден,без да разрешение на прокуратурата и без да са приключили огледите,като по този начин бяха заличени следите и уликите от престъплението.
  • 11 Българка

    16 1 Отговор
    Престанете да ни замазвате очите и прикривате истинските виновници- милионери, сдобили се с апетитни сгради, които са културни и архитектурни ценности. Само преди дни е бил поредният отказ за разрешаване на мястото на изгорялата къща мастит бизнесмен да издигне голям строеж
  • 12 ИЗКУСТВЕН ИНТЕЛЕКТ

    12 1 Отговор
    Да задържат някой клошар и за магистралите и чекмеджетата
  • 13 Раданч Татлъту

    11 1 Отговор
    Тва требе да е клошарът,чиято фирма строи автомагистрала "Хемус"😎🤡🥳👍
  • 14 Тошо

    6 1 Отговор
    Пак ли клошар , бе , тоя номер се изтърка вече !!

    Коментиран от #18

  • 15 Ченгеджийски

    2 9 Отговор
    номера на дамаджан Рашков да прекрие престъпленията на радевата хунта създала хаос , омраза сред народа и безбожни цени !

    Коментиран от #17

  • 16 Рашков ще ти запалят чергата, не блей

    4 4 Отговор
    А защо не арестуват собственика?!За престъпна небрежност! Как може в центъра на столицата, в сграда която е паметник на културата, да могат необезпокоявани да се настаняват клошари?! Дори има хора в околността, които вчера казаха, че са им помагали, вероятно с храна и дрехи.Разбира се, истинската причина е, че някой иска там да вдигне поредният мастодонтски хотел и затова клошарят уж, без да иска-нарочно е подпалил сградата.😂😂😂😂😂А Дамаджаната е зает с фалшифициране на изборите, що да се занимава с някакви си престъпници😂😂😂
  • 17 Радев е виновен!

    4 1 Отговор

    До коментар #15 от "Ченгеджийски":

    По мое време "Син сити" също гореше, ама тогава палехме евраци и гущери с аверите - Пашата, Мето Илиенски, Васко и Жорката Илиеви, Амигоса, Карамански....и всичко беше точно
  • 18 Виновен е Радев и неговия дрон!

    4 1 Отговор

    До коментар #14 от "Тошо":

    Клошарът е с болни менискуси бре, що да не се сгрее човека!
  • 19 Завистливи българи, ЕЕЕЙ! Ама пак Радев.

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "Стига глупости":

    Те, общинарите, забраниха на дъртата Дана и СПА центъра в Банкя и оня, другия в Михайлово!
  • 20 Анонимен

    7 1 Отговор
    И в Пловдив преди време пак клошар запали тютюневите складове! И тютюневите складове са паметник на нещо си! После човекът казваше, че е спал на друго място в нощта на пожара! Ама кой полицай, съдия ...... ще вярва на такъв?! Посетете Пловдив и вижте какво се цвъкна на мястото! Същото ще е и в София! И само там ли?!