Last news in Fakti

17 Ноември, 2021 12:40 1 990 17

Разбиха сайт за детска порнография, администриран в България

  • детска порнография-
  • сайт

Сайтът е съдържал снимки и видеоклипове на деца между 6 и 10 години

Разбиха сайт за детска порнография, администриран в България - 1
Илюстративна снимка, Shutterstock

Арестуваха българин за разпространение на детско порнографско съдържание. Това бе съобщено на брифинг във връзка с проведена международна операция на Отдела за разследване на високи технологии към Министерството на правосъдието на САЩ, съобщи Нова тв.

„Работихме съвместно с колегите от Департамента по правосъдие и вътрешна сигурност на САЩ. Задържан е български гражданин с инициали П.В., на 48 години. Той е обвинен в реклама и разпространение на детска порнография. Действал е като администратор на сайт, който съдържал над 4,5 млн. снимки и видеоклипове с деца на възраст от 6 до 10 години. Повечето от децата са от Молдова и Украйна”, заяви директорът на НСлС Борислав Сарафов.

„В хода на разследването е установено, че задържаният е осъществявал цялостната поддръжка на сайта, организирал е качването, поддържането на материалите, както и достъпа на членовете и абонатите на този сайт. Такива са били граждани от над 101 държави", каза още той.

Реализираните приходи от сайта възлизат на 9,5 млн. долара, като арестуваният българин е получил половин милион от тези пари.

„Мъжът ще бъде предаден на съд в САЩ, където го чака присъда от минимум 50 години затвор. Честно казано, предпочитаме да го съдят там. Ние тук ще преследваме българите, които са ползватели на този сайт. Никой да не си мисли, че е анонимен. Следим всичко, знаем кои са и къде се намират”, посочи Сарафов.

„Задържаният е част от международна група. Той е администратор на този сайт, над него обаче има ръководител, хора, които перат парите. Ще бъдат повдигнати обвинения и на други лица, които са американци”, добави той.

„Лицето е задържано за срок до 72 часа, предстои мярката да бъде гледана в Софийския градски съд. Съгласно споразумението за екстрадиция между България и САЩ, чакаме произнасянето на съда. След това, в 60-дневен срок, предстои да постъпят оригиналните документи за екстрадиция от американското Министерство на правосъдието и да бъде разгледано отново от съда по същество”, заяви завеждащият отдел „Международен“ във ВКП Цветомир Йосифов.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Никакви

    26 0 Отговор
    компромиси с такива !
  • 2 Антигербер

    9 3 Отговор
    да не е бил на бойко
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Така е

    21 0 Отговор
    Поне тоя ще отиде на правилен съд! Дано му вземат и половиното милионче! Човека е болен, следователно трябва да бъде прибран за да не Мърси обществото!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Сесил Каратанчева

    8 1 Отговор
    В Банкя ли е бил?
  • 8 Детската порнография

    5 0 Отговор
    ТРЯБВА да се наказва с ДОЖИВОТЕН. Ще Продължим Промяната или не?
  • 9 Съдията Дред

    9 1 Отговор
    По принцип тия престъпления са ужасни, и не трябва да има никаква милост. Същевременно не съм съгласен с тия екстрадации към САЩ. В спогодбата пише - "при условия на взаимност". Но американските власти не предават свои граждани за съдене на други държави. Те нашите и не смеят да поискат някого. А има случаи- например преди години американец прегази с кола два българи, пуснаха го под гаранция , и тихомълком си замина. А близките на жертвите чакат справедливост и обезщетения. Но няма.

    Коментиран от #10

  • 10 Любопитен

    5 0 Отговор

    До коментар #9 от "Съдията Дред":

    А тук нашия съд на колко ще го осъди? Човека ще излезе пред съда и ще им каже;-"колко искате че бързам да се прибера"!
  • 11 Бай Ганьо

    2 0 Отговор
    Ние в България за пари всичко правим!
  • 12 Чичкото

    3 0 Отговор
    Срам ме е българин да се наричам
  • 13 Рашко

    2 2 Отговор
    Сега като се разчуе и в САЩ ще наричат всички българи педо...........
  • 14 MVR.bg

    5 2 Отговор
    Дискусионните клубове на пловдивския портал dir.bg крият линкове, фотосите, клиповете, ....... под прикритието на разни технически, здравни, обществени, .... теми! Дори за регистрирали се ползватели! Само специални проверени участници имат достъп! Съмненията са че така разпространяват помежду си детска и извратена порнография! Преди време излезе информация, че модератор на клубовете е бил Жан Виденов?!
  • 15 Отврат

    7 1 Отговор
    За жалост педофилията в момента се разпространява изключително бързо и са забъркани милиони "хора", сред които и политици, бизнесмени и всякакви хора с високо положение. Буквално сме насред педофилска пандемия. Европарламента също е пълен с такива. И колкото и да подскачат някои разпространението на педофилията е в пряка връзка с неолиберализма и всякаквите там джендъризми и ЛБГТИ извращения. Просто след като СЗО обяви цял куп первезни сексуални отклонения за видове сексуална идентичност и всеки да има правото да се самоопределя както му се иска, на практика отвори кутията на Пандора и оттам ни заля цялата тази гадост.
  • 16 За протокола

    8 0 Отговор
    За снимки на деца се полага затвор, а за забейбване - размахване на пръст, защото това било особеност на етноса. Изводът е, че ако си от онзи етнос, можеш да задоволяваш перверзиите си истински, но не и половинчато чрез снимков материал, защото тогава ще те заключат.
    Имаме си страхотно правосъдие и понеже е перфектно, такива теми не се предвиждат в правосъдната реформа.
  • 17 Биби Долапчиев

    4 1 Отговор
    Ониа двете умствено оштетени харварчета че ги сцепиме одма деа! Ма на пролет, па татко им Пингвина че ни свети до де ги пориме!