Last news in Fakti

24 Декември, 2021 18:31 2 032 5

Спряха над 22 тона хартиени отпадъци от България на румънската граница

  • хартиени отпадъци-
  • гюргево-
  • румънска граница

При проверката било констатирано, че в превозното средство се намират 22 320 кг хартиени отпадъци, натоварени в България, които били предназначени за търговско дружество в окръг Илфов

Спряха над 22 тона хартиени отпадъци от България на румънската граница - 1
Снимка: БГНЕС/Илюстративна

Румънската гранична полиция спря на пункта Гюргево над 22 тона хартиени отпадъци, които румънски гражданин превозвал от България към Румъния без пълна трансгранична документация, предаде агенция "Аджерпрес".

Граничните полицаи на пункта Гюргево извършили проверка на камион, управляван от 56-годишен румънски гражданин, който превозвал, според документите, придружаващи товара, хартиени отпадъци. Заради съмнения относно законността на транспорта, полицаите потърсили съдействието на комисари от Националната агенция за околна среда.

При проверката било констатирано, че в превозното средство се намират 22 320 кг хартиени отпадъци, натоварени в България, които били предназначени за търговско дружество в окръг Илфов. Проверка на документите за трансфер установила, че не са изпълнени всички законови изисквания за превоз на товара. В резултат румънските гранични власти не са допуснали превозното средство на румънска територия, а отпадъците са били върнати на дружеството спедитор.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Помак

    6 2 Отговор
    Наште вав русе естест са проспали... срешту паре
  • 2 БКПатки

    2 11 Отговор
    Това са "сигналите" дето Божйко Рашков си ги пишеше, за да тормози уж с повод хората. Все пак благодарение на тези "сигнали" разбра, че у нас все още се продава на вересия и що е това. Циганите се претрепаха да пишат "сигнали" и полицията не спря да ги рови. И въпреки напъните ГЕРБ е на второ място и то с фотофиниш.
  • 3 Русе Бг

    6 2 Отговор
    Румънците имат мн строг граничен контрол и хич не си поплюват, виждал съм как карат шофьорите да отварят ремаркето при минус 10оС..
  • 4 Цензор

    0 0 Отговор
    Интересно. Не изтриха, а просто премахнаха коментарът ми в който написах, че в София на метростанцията преди летището има огромен комбинат за преработка на пластмасови отпадъци, където ежедневно пристигат тирове с боклуци от цяла европа.

    Коментиран от #5

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.