Last news in Fakti

31 Януари, 2024 13:52 1 212 10

"Гранична полиция" удари канал за трафик на мигранти от турската към румънската граница

  • гранична полиция-
  • канал-
  • трафик на мигранти-
  • турска граница-
  • румънска граница

Задържаните по случая са общо шестима

"Гранична полиция" удари канал за трафик на мигранти от турската към румънската граница  - 1
Снимка: БГНЕС

Тази сутрин "Гранична полиция“ стартира операция на територията на София и Перник за неутрализиране на канал за трафик на мигранти от турската към румънската граница, съобщават от пресцентъра на "Гранична полиция", цитирани от БНТ.

Престъпната дейност на групата стартира след засилване на граничния контрол на българо-сръбската граница. Служители от Гранично полицейско управление – Силистра започват работа по случая, когато в района на областния град са установени няколко опита за превеждане на незаконни мигранти през сухоземната граница с Румъния. Образувани са 5 досъдебни производства и са задържани три лица, на които са повдигнати обвинения.

Днес служителите от ГД "Гранична полиция“, със съдействието на СДВР и ОДМВР-Перник, задържаха още трима. Те са набирали мигранти основно в столицата, влезли в предишни периоди в България и регистрирани в агенцията по бежанците. След съответното заплащане те са подпомагали придвижването им през България до сухоземната част от българо-румънската граница в района на Силистра. Издирват се още две лица.

Проведени са процесуално-следствени действия, при които са открити и иззети мобилни телефони, пистолет - законно притежаван и боеприпаси, за които няма разрешение за притежаване и употреба, прибор за нощно виждане, радиостанция, прожектор и други вещи и предмети, имащи отношения към досъдебните производства. Иззети са и превозни средства, с които са транспортирани мигрантите.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 И защо

    3 1 Отговор
    Защо границата не я пази армиата
  • 2 И защо

    1 0 Отговор
    Махат гранична полиция.
    МВР намалява състава/ако махнат и чантаджиите/ става супер.
    Армията поема контрола над границата.

    Коментиран от #8

  • 3 Всички в затвора

    0 0 Отговор
    ТОВА Е "ТРАГИЧНА ПОЛИЦИЯ " !!! ПРОПИТА ОТ КОРУПЦИЯ И ИДИОТИЯ . ТРЯБВА ДА СЕ ИЗКОРЕНИ В ДЪНО
  • 4 хем няма каналджии , а хванали канала .

    0 0 Отговор
    мигранти значи се намират . австрия е против . помаците не ги спират . да ги връщат в турция . с по-леки присъди .
  • 5 Фантазьори

    2 0 Отговор
    за каква армия говорите. Генерали и безброй старши офицери. Млади воиници от женски пол в майчинство и около 1000 бойци ентусиасти с чуство за дълг.
    Подобно е м МВР ПРОКУРАТУРА и т.н.
  • 6 Могат да изградят воден ров .

    0 0 Отговор
    около 10 метра дълбок и 6-7 широк . Откъде акъл . или мигранти хванати на София - оххх . или граничарка пострадала - оххх . Проблем се разрешава с търсенето на ефективно решение . 600 на глава вземали , а къде са парите , а . лъжите избуяват . като свитнаха луканов къде са 2 милйона долара , а . за убиец, финансист и поръчител . от наглите 3 милйона евро къде отлетяха . жоро милйонера къде скри парите . хахаха

    Коментиран от #9

  • 7 предполагам

    0 0 Отговор
    са ги откарали към ареста в багажника на форд бронко?
  • 8 като махнат чантаджиите

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "И защо":

    и няма да има кой да им обработва заплатите и европроектите хахаха ще си останат само с това, което завлекат
  • 9 нали ако изкоапят тоя ров

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Могат да изградят воден ров .":

    ще спре трафика през границата бре, тия хора и те семейства хранят. тази телена ограда защо не е направиха по подобие на берлинската стена
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.