Last news in Fakti

17 Януари, 2022 21:39 4 465 22

Майка на три деца изпадна в кома след побой от приятеля ѝ

  • майка-
  • три деца-
  • кома-
  • побой-
  • приятеля и

Мъжът, нанесъл побоя, е на свобода

Майка на три деца изпадна в кома след побой от приятеля ѝ - 1
Снимка: Нова телевизия

Майка на три деца е в кома след побой от приятеля ѝ. Сигналът за жестоката агресия над жената е подаден в края на миналата година. До момента лекарите в „Пирогов” продължават да се борят за живота ѝ. Близки на 42-годишната жена искат справедливост, а мъжът, нанесъл побоя е на свобода, разказват от Нова телевизия.

Инцидентът се случва на 28-ми декември вечерта в Божурище. Светослава Божилова получава обаждане от майка си, която ѝ казва, че е пребита от приятеля си.

„Прибрах се вкъщи, той беше там, намерих го и него и мама вкъщи с малката ми сестричка. Аз го извиках да излезе навън и да си тръгне, той не искаше да си тръгне. Посегна към мен да ме удря”, разказва тя.

В злополучната вечер 42-годишната жена понесла множество удари в главата – твърдят нейни близки. На грозните сцени станала свидетел и две годишната ѝ дъщеря. Първоначалният преглед показва, едно счупено ребро. Часове след побоят, Виктория е настанена в „Пирогов” , в тежко състояние, с мозъчен инфаркт.

„Към този момента знаем, че състоянието ѝ е критично в кома е, има оток на мозъка, сърцето ѝ без системи не работи”, уточнява Светослава.

Виктория и 31-годишният Мариян живеели заедно от около година. По думите на близките ѝ, често се карали, а мъжът ставал агресивен.

„Нямам и до днес информация за какво са се карали, но по принцип всичките скандали караници са били от негова страна, от ревност. Той я ревнуваше дори някой „Здравей” да ѝ каже. Ревнуваше я от всичко и от всеки”, казва дъщеря ѝ.

„Виждала съм го два пъти, говорили сме с него общи приказки, но казах н щерка ми че просто не ми е приятен, самата му физиономия е отблъскваща и избягвах да говорим.”

Посягал дори и на децата ѝ.

„Бяха се скарали един ден, той я беше бил, аз се прибрах вкъщи, малката плачеше, аз влезнах в кухнята и той я удари в главата и аз му казах „махай се” и той почна и мен да ме удря. Обаче аз се отскубнах и веднага тръгнах за помощ”, споделя синът Мартин Божилов.

По думите на близките ѝ, жената е криела, че е ставала жертва на тормоз.

„Тя не искаше да подаде жалба в полицията, защото може би я беше страх”, споделят близките ѝ.

След инцидента мъжът е задържан за 24 часа, след което е пуснат на свобода. Близките на Виктория настояват за справедливост

„Звънял ми е по телефона, заплашвал ме е след като се случи това вечерта, заплашва мен и приятелите ми, казва „Елате, в къщата, в която аз живея, ще ви заколим всичките”, разказва още момчето.


По случая е образувано досъдебно производство. От софийската окръжна прокуратура обясниха за NOVA, че 31-годишният мъж е с чисто съдебно минало и до момента не са получавали сигнали срещу него от страна на жертвата.

А домашното насилие ще е приоритет за новото правителство. Това стана ясно след среща между правосъдния министър Надежда Йорданова и началника на кабинета Лена Бориславова. Очаква се в кратки срокове да бъде определено и кой вицепремиер ще отговаря специално за домашното насилие.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 И какво?

    19 21 Отговор
    Един покашлял - локдаун, една ударена - ИК. Не ви вярвам пуйчета, каквото и да напишете, все е платено.
  • 2 Госあ

    50 7 Отговор
    Добре де, ако няма истанбулска конвенция, плъховете, които бият жени и деца трябва да го правят безнаказано ли ? По време на добрия стар комунизъм такива ги спукваха от бой в районното и после бяха кротки като мишки. И без истанбулска конвенция

    Коментиран от #4

  • 3 Тенденция

    52 6 Отговор
    Това е поне десетата подобна новина и се налага един и същ модел:
    - Живят без брак
    -Яко алкохол и дрога поне единия, а често и двамата
    - Жената е значитлено по-възрастна...

    Тя му угажда и приема кофти отношение, той е алкохолизирана из-мет, но е по-млад и няма никакво намерение да се жени. Много кофти комбинация.
  • 4 обратна е връзката

    18 2 Отговор

    До коментар #2 от "Госあ":

    Всяко нещо което промотира неестествени отношения, увеличава насилието, вместо да го намалява. Неестествените отношения рано или късно свършват зле.
  • 5 Роза

    31 2 Отговор
    Ами защо е живяла с него цяла година,като го е виждала,че е агресивен и не се променя?!А държавните институции се размърдват чак когато стане убийство.Внимавайте добре с кого живеете и за кого се жените,защото ако попаднете на такъв и го търпите,никой няма да ви помогне,разберете го!
  • 6 След 10 години!

    26 5 Отговор
    Никой да не се учуди че синът на жената е изял този бияч! Не мислете че малкия ще забрави!
  • 7 Нормална

    7 11 Отговор
    Българска история
  • 8 Механик

    39 8 Отговор
    Кзах ли ви за 4-те задачи с които е НАСТАНЕНО това правителство?
    1) Ваксинация
    2) Истанбулска конвенция
    3) Клякане пред Македония
    4) Увеличаване на натовските войски тук и бетонирането им во век и веков.
    Радвайте се на Харвардската Усмивка и на ококреният дебил! Радвайте се на евреина Лорер!
    Избрахте ги, още сте кьорави и всички останали ще носим последствията на това, което направихте!

    Коментиран от #12

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Читател на факти

    7 2 Отговор
    Затвор веднага.До живот.Тоя не е попаднал на човек.Така ще го бия до като не се на ака
  • 12 В.В.П.

    6 1 Отговор

    До коментар #8 от "Механик":

    Най много се радвам на евреите.турците ,албанците и циганите .В тоя ред.И накрая на Канадските хрътки
  • 13 Александър Януш

    4 1 Отговор
    За заложени приоритети, не зная. Зная и разбирам ясното опростачаване и озверяване на всички ни, в това число и мен. Закономерният и славен поход (подход) за принизяване на всичко интелектуално към животинското през последните 30 години дава плодовете, които берем заедно в момента. Вярвам, че сме достигнали зоната на насищане с примитивното и ще се свърши с възприемането за готин и як индивид, тази която може да понесе повече бухалки връз главата и достойно влачене хваната за косата към топлата бърлога. Която в новото битие се оказва нейна, а аз съм завоевателя (паразита) с бухалка.
  • 14 Хаджи Генчо

    3 3 Отговор
    Само истанбулската конвенция ще спаси жената. В най- лошият случай може да си смени пола и вече няма живее с мъж
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Wtf

    3 1 Отговор
    Тоя на 31 а оная на 42 ??? WTF
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 гост

    1 0 Отговор
    изрод
  • 19 Кучето Рекс

    0 2 Отговор
    Не знаех,има мозъчен инфаркт?!? 🙈
  • 20 незнайко

    0 1 Отговор
    Не знаех, че съществува МОЗЪЧЕН ИНФАРКТ !!!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Камуфлаж

    0 0 Отговор
    Да, мародера има права! Не може бандит да е в пандиза, има права. А горката жена бере душа в Пирогов!
    Това е правосъдието в България! Това е корупцията, дето човешкия живот нищо не струва вече даже и кръв да се лее, бандита е на свобода, за да си изкара медицинско, че е невменяем. Не затвор за него а постоянно в лудницата.