Last news in Fakti

20 Януари, 2022 09:31 4 023 15

Радулов за убийството в Русе: Подготвяли са се за отвличане, но нещо се е объркало

  • николай радулов-
  • убийство-
  • русе-
  • отвличане-
  • объркало

Главният прокурор вероятно до 6 месеца ще бъде сменен, ако не си подаде оставката, казва зам.-председателят на Комисията по вътрешен ред в парламента.

Радулов за убийството в Русе: Подготвяли са се за отвличане, но нещо се е объркало - 1
Снимка: Нова телевизия

„Има реформи, последователни, които да се извършат постепенно и във ВСС. Очакванията на хората бяха, че като се смени властта, главният прокурор или ще бъде по някакъв начин изгонен или дори ще бъде отмъстително зрелищно арестуван, както той правеше с някои обвиняеми – това не може да се случи. Ако ние правим така, каква е разликата между нас и предходните управляващи. Главният прокурор вероятно до 6 месеца ще бъде сменен, ако не си подаде оставката. След това най-вероятно ще бъде сменена и структурата на Прокуратурата”, Това заяви в студиото на „Здравей, България” професор Николай Радулов, зам.-председател на Комисията по вътрешен ред в парламента.

Той коментира и жестокото убийство на жена в Русе. „Очевидно убийството в Русе е жестоко престъпление. Трудно е да се прецени по информацията, която получаваме от медиите, точно какъв е бил замисълът. Имам предположение, че става дума за отвличане с искане за по-сериозен откуп. Семейството е известно като заможно в града. Вероятно нещо се е объркало, когато са отвличали жената – вероятно ги е разпознала, някоя маска е паднала”.

По думите му подобни престъпления в последните месеци се засилват. „Не мисля, че става дума за обикновен грабеж, приключил с убийство. Мисля, че са се подготвяли за отвличане, но нещо се е объркало”, посочи той.

„Трябва да има реформи в МВР. Говорих точно за това с министър Рашков в сряда – има нужда от увеличение на броя на районните инспектори и на полицаите на терен. Така криминалният контингент ще е под наблюдение”, категоричен е Радулов.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 РЕалистА

    24 13 Отговор
    тоя е останка от комунизма, слушах го малко, напълно остаряли разбирания, далече от настоящето и модерното правораздаване , смешник.

    Коментиран от #3

  • 3 Раданч Татлъту

    18 7 Отговор

    До коментар #2 от "РЕалистА":

    Кое е модерното?Проблемите да се решават с пъстроцветен прайд?🙉🤡🥳👍
  • 4 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    13 1 Отговор
    изроди психопати чудовища

    Коментиран от #7

  • 5 БОРУНА ЛОМ

    11 2 Отговор
    НЕ СТАВАШ!
  • 6 бхг5

    19 3 Отговор
    Районните инспектори ще се занимават само с кокошкари и казанджии. Терорът ще е върху тях. Районните инспектори нямат капацитета да се занимават с отвличания за откуп, изнасилвания или убийства, или пък тежка корупция. Това са съвсем друг вид сложни и тежки деяния, с които не можете да се справите, но ще отклонявате вниманието с акции за дребни неща. Връщате комунизма в най- уродливия му вид.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 питам

    14 2 Отговор
    Много приказки, за да каже: "Не можем да се справим с тежката престъпност и корупцията по върховете, ще ударим кокошкарите, те нямат пари за адвокати, ще отчетем дейност". Кварталните милиционери връщат. И предишните бяха същите. Промяна?! Реформа?!
  • 10 ХЗЮ

    16 2 Отговор
    Г-н Радулов, всеки районен инспектор и всяко ОР трябва да си имат район за който да отговарят и да са известни на хората, а не както да сега.Полицаите на пенсия и заплата да си гледат пенсията, на които още му се работи в частният сектор и да дойдат млади и амбицирани хора като се завиши подборът защото до сега е под всякаква критика.
  • 11 Европа

    6 0 Отговор
    Бърза процеьура и кошум в тила АМАН от криворазбрана ДЕМОКРАЦИЯ, ИНТЕГРАЩИЯ и т н
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 коцев

    6 1 Отговор
    Сегашната полиция по брой и щатове е с разчети от милицията в края на 80те години но миналия век.При намаляване на населението на България с близо три милиона е редно да се направи и адекватно намаляване на състава от всички структурни звена, като се започне от придобилите право на пенсия ,но ненавършили 60 години ,който само заемат места , а ефективността им е почти нулева.За товатрябва само една промяна в сега действащия ЗМВР и КСО, която да е съобразена с решението на КС от 2017г. Прокуратурата да премине към
    изпълнителната власт към която да се предадат и сега разследващите полицаи за да няма оправдания ,че МВР не можеда събира годни доказателства, да видим тогава прокурори с 20годишен стаж ,който през живота си не са посетили местопроисшествие ,как ще събират доказателства.Създаване на модерна и мобилна полиция ,като се подмени голяма част от висшия и среден ръководен състав в главните и областните дирекции особено началниците на групи, сектори и отдели който всячески спъват развитието на младите кадри и реформирането на системата.
  • 14 Арто

    3 3 Отговор
    Пенсионираните са на работа, защото няма достатъчно нови кандидати ,за работа в полицията.
  • 15 Киро Ментата

    0 2 Отговор
    Най вероятно ще ще си изкара мандата.Още по вероятно е,че ти няма да си на това място да плещиш простотии.