Last news in Fakti

20 Януари, 2022 20:04 4 011 16

Психиатър: Убийците от Русе са криминални психопати

  • полиция-
  • убийство-
  • русе

Прокуратурата в Русе вчера разкри шокиращи разкрития за убийството на собственичка на аптеки

Психиатър: Убийците от Русе са криминални психопати - 1
Снимка: БГНЕС

Извършителите на грабежа и жестокото убийство в Русе са криминални психопати, каза пред bTV криминалният психиатър Веселин Герев.

"Единият има множество травми по лицето, той е каратист, получавал е удари по лицето. Когато човек получава комоцио, това променя неговата психика. В периодите, в които е спокоен, а те са доста малко, е много последователен и педантичен, едва ли не принципен. Получава се обаче така, че като натрупа напрежение, то избива към така наречената гръмотевица и той е склонен към късо съединителни реакции", обясни Веселин Герев.

Прокуратурата в Русе вчера разкри шокиращи разкрития за убийството на собственичка на аптеки и съпруга на общински съветник от ГЕРБ в града.

Според Ботьо Ботев – бивш шеф на отдел "Убийства" в МВР работата по разкриването на престъплението е изключително добра.

"На 11 януари става деянието – жената е отвлечена и убита. След три дни се получава сигнала в полицията и само в рамките на три дни се стига до извършителите", посочи той.

По думите му престъплението е извършено непрофесионално – има пряк контакт с жертвата, а извършителите са дали основание да бъдат забелязани.

Според Веселин Герев хронологията на събитията говори за действия на импулсивен принцип.

"Хората са искали просто да извършат обир, за да може единият да си покрие кредитите, а другият да си купи автомобил – най-прости житейски събития", посочи криминалният психиатър.

"Криминално деяние обаче надминава границите на обира, защото действията на тези хора се водят от импулси. Размишлението идва много по-късно, но импулсът вече е дал някаква реакция. Похитителите обикалят с жертвата с кола, отиват в къщата ѝ, след това тръгват от там – цялата тази работа нагнетява много напрежението. Жертвата е в позиция да се бори за живота си, а това още повече качва напрежението психически и тези криминални психопати започват да действат доминиращо", обясни Герев.

"Жената е могло да бъде убита по-най различни начини, но е удушена – това е една мъчителна смърт, която е във връзка с емоционалните преживявания на извършителите", смята той.

"Веднага след като е убита, те започват да си поделят парите – друго не ги интересува. Чак евентуално, когато идва прояснението и размисъла, след целия взрив от агресия и импулси, тогава стигат до разчленяване на тялото, за да прикрият престъплението", обясни криминалният психиатър.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 д р фройд

    33 2 Отговор
    Няма такава диагноза криминален психопат,нещастнико!

    Коментиран от #15

  • 2 Не на интересува

    18 0 Отговор
    какви са а що не са там където трябва ?

    Коментиран от #4, #8

  • 3 ИВАН

    30 3 Отговор
    Тоя умен психиатър да даде диагноза на ченгетата които вдигат ръка на собствения си народ, на политиците които го предават и продават интересите му .... а може да даде диагноза и на лекарите, които лекуват здравите, а истинските болни оставят да измират

    Коментиран от #9

  • 4 Раданч Татлъту

    14 0 Отговор

    До коментар #2 от "Не на интересува":

    Щото почитаемият съд е мноо милостив,затова!🤡🥳👍
  • 5 Джо

    17 1 Отговор
    Същата диагноза може да се даде на политическият ни "елит".
  • 6 Зззз

    18 2 Отговор
    Този Ботьо не знам какъв специалист е ,все го канят да ни запознае с умните си мисли,но аз си го спомням с къщата в Копривщица и с освободените заподозрени мисля че беше за убийството на Луканов.
  • 7 Да да

    5 0 Отговор
    Чисто и просто АМАТЬОРИ
  • 8 Стефанов

    3 2 Отговор

    До коментар #2 от "Не на интересува":

    тебе не ТА инттересува,но има една процедура съдебно психиатрична експертиза,където много се интересуват от подобни глупости.
  • 9 хайван обърни

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "ИВАН":

    диференциал насам
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 QRS

    9 0 Отговор
    Само Ботьо Ботев да не дава мнение по този случай .Нека първо разкаже за Белите брези ,ама истината...
  • 12 Айде стига

    9 0 Отговор
    Няма такова обяснение.

    "Получава се обаче така, че като натрупа напрежение, то избива към така наречената гръмотевица и той е склонен към късо съединителни реакции", обясни Веселин Герев."

    Тоя Герев има късо съединителни реакции в невроните на маломерният си мозък.
  • 13 Другар

    0 2 Отговор
    Факти
    ФАКТИ.БГ
    Новини »
    Бизнес »
    Работници от "Арсенал" на протест
    19 Януари, 2022 17:001 62025
    Работници от "Арсенал" на протест
    арсенал-работници-протест
    Те настояват да им бъде възстановен транспорта до работното място
    Работници от "Арсенал" на протест - 1
    Снимка: БГНЕС
    Светослава Ингилизова
    Светослава Ингилизова
    Автор във Fakti.bg
    img
    poster

    Работници на казанлъшката оръжейница ,,Арсенал“ излязоха на протест с настояване да им бъде възстановен транспорта до работното място. Протестът се проведе пред сградата на Община Стара Загора, съобщи БНТ.

    От понеделник голяма част от състава на дружеството е в отпуск. Заповедта на изпълнителния директор на „Арсенал“ АД Николай Ибушев е в сила до 11 февруари. В нея е посочено, че няма да се движат и автобусите до други населени места, в това число и Стара Загора.

    Хората казват, че транспортът и средствата, които им се полагат за отдалеченост няма да бъдат възстановени и след 11 февруари, и те ще бъдат принудени сами да търсят начини за придвижване до "Арсенал" в Казанлък и завода в Мъглиж.


    Те стартираха и подписка, която ще внесат в Община Стара Загора. Ще бъде изпратена и до синдикалните организации.

    Отпускът за голяма част от работниците в оръжейницата е следствие на голямото поскъпване на енергоносителите, суровините и металите на международните пазари, както и на разпространението на Омикрон. В предприятието работят близо 9000 души от региона.

    Още в понеделник бе съ
  • 14 Румен

    2 0 Отговор
    Бравоооо, Ботьо. Га беше у МВР кво чекаше?- пенсията ли?. Голям специалист стана на непрофесионалните убийци.Хаха
  • 15 ле ле

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "д р фройд":

    Психопати ,какви да са...как да ги наричаме Робинхудовци ,който вземат пари от богатите и дават на бедните..
  • 16 не са лоши

    1 0 Отговор
    Мисля, че хората не са лоши, лошото е системата, тя ни настройва един срущу друг. В системата са включени държава, МВР, съдебна система, финансова система и всички други. тя ограбва труда на обикновените хора и ги настройва един срещу друг. Ситемата създава неравенството, в което почти всички са наемници - някои високо, други нископлатени. За системата е изгодно да има винаги социално напрежение. Винаги да сме едни срещу други. на всякакви признаци да се делим, за да ни контролира и управлява по-лесно. И така срещнали се едни наемници, които нямат и едни, които имат пари. Единия убил другия. После системата наказва оцелелия. Както при неизбежната отбрана - един убива, за да спаси живота си, а системата го осъжда и праща в затвора. Урока е ясен - когато системата използва тормоз, сила и принуда - това е обществен ред, сигурност, борба с престъпносттта, а всъщност с инакомислещите. Престъпността се поддържа именно от системата, за да ни уж обединява уж някаква обща заплаха. А когато отделна личност използва сила, за да оцелее например, това е престъпност и тероризъм.