24 Януари, 2022 08:54 3 317 16

Шеф заключи служителка в склад, за да признаела кражба

  • шеф-
  • служителка-
  • склад

Той и помагачът му са задържани

Шеф заключи служителка в склад, за да признаела кражба - 1
Снимка: БГНЕС

Криминалисти на ОДМВР-Варна задържаха двама мъже, продължава издирването на техен съучастник, съобщиха за Varna24.bg от пресцентъра на полицията във Варна.

Служителка в хранителен магазин е подала сигнал, че в ранните часове на 19 януари т.г., собственикът я държал против волята ѝ в склада на търговския обект, принуждавайки я да си признае за откраднати от нея - назад във времето, оборотни пари.

В резултат на проведените незабавни действия в полицейския арест били задържани собственикът – 38-годишен и 32-годишен мъж - негов помагач, двамата с криминалистически регистрации. Продължава издирването на третия съучастник в извършеното престъпление.

За случая е докладвано в Районна прокуратура и е образувано досъдебно производство. На двамата мъже е повдигнато обвинение за извършено престъпление по чл.142а, ал.1 от НК и за закана с убийство и им е взета мярка "задържане за срок до 72 часа“.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Браво на човека

    12 14 Отговор
    Има такива изру.ди,че с кражби направо те фалират.Ама тия нямат сама права,както много обичат да изтъкват.Имат и задължения и носят отговорност за поверена им стока и в материален аспект.Племе крадливо,само бой...
  • 3 Да, джурналисти

    30 0 Отговор
    ... с "криминалистически" регистрации. :)
  • 4 ЮСУУУФФФФ

    25 0 Отговор
    криминалистически регистрации ТВА НЕ БЯХ ГО ЧуВАЛ .........
  • 5 Последния Софиянец

    4 23 Отговор
    Един сервитьор ми открадна оборота и избяга на село,а в полицията казаха че не се бъркат.Било трудов спор.Отидох с брат ми в селото и го накарах да върне част от парите които не беше похарчил.

    Коментиран от #6, #7, #8, #9

  • 6 сервитьора

    23 2 Отговор

    До коментар #5 от "Последния Софиянец":

    Що лъжеш бе лешпер, в миризливата ти барака работех три месеца без заплата,даже продуктите от село си ги носих. Накрая си взех моето и като дойдохте с брат ти на село,за десерт и една гора бой ядохте. Трябваше и гащите ви да измъкнем и така да ви пратим обратно в Перник
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 И като

    9 1 Отговор

    До коментар #5 от "Последния Софиянец":

    Се събуди какво стана :D
  • 9 Шитът

    12 0 Отговор

    До коментар #5 от "Последния Софиянец":

    Абе, смешко, най-много някога да си имал масичка за семки. Винаги се смея с тролските ти коментари.
  • 10 Мутренски

    6 0 Отговор
    номера !
  • 11 Наркос

    3 0 Отговор
    Само 72 часа за отвличане? Българките да му мислят ,)
  • 12 Роза

    7 3 Отговор
    Служителката може наистина да е откраднала пари от собственика,но по закон той няма право да я заключва и да я заплашва.Той само предполага,че тя е откраднала парите,ами ако не е,и те тормозят невинен човек?Задържането им е напълно правилно,още повече,че те са криминално проявени.
  • 13 ужасТ

    11 0 Отговор
    Робовладелецът все го крадат, все го обират и клиентите, и продавачките, и съдружникът му и винаги търси най- лесния начин да откопчи от някого пари. За 2 стотинки е готов на какво ли не. Друг е въпросът, че или крие оборот, или прави шашми да представи висок оборот, ако има опасност да закрият обекта му, заради нисък оборот. Какви стоки вкарва, какви фактури вкарва- куче влачи рейс. После ревизиите му не излизат.
  • 14 Верно ли бе

    5 8 Отговор
    А крадливата продавачка не я ли задържахте? Само те ли са виновни?
    Мои приятели магазинери в София са ми казвали че много трудно се намира честен персонал. Масово крадат стока и пари.

    Коментиран от #16

  • 15 fuyj

    1 3 Отговор
    Или прави нещо до края, или не се хващай. Камъка на врата и в Дунава. Още докато бълбука, ще си признае и ще върне парите. А сега не стига, че ги е обрала, ами и се писала жертва.
  • 16 всички

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Верно ли бе":

    Не им върви търговията, затова винят персонала, че ги градели. Чудят се как да не платят заплати или да орежат заплатите. Честен търговец няма. А твоят приятел да си работи сам, щом не вярва на персонала.