Last news in Fakti

7 Февруари, 2022 15:30 3 155 9

Стана ясно кой е арестуваният за фалшив сертификат в Банско

  • фалшив сертификат-
  • банско

40-годишният лаборант Михаил Слабаков паднал в капан, заложен от служители на РЗИ – Благоевград

Стана ясно кой е арестуваният за фалшив сертификат в Банско - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Служител на лаборатория в Банско бе арестуван заради издаване на невалидни зелени сертификати и незаконни антигенни тестове за Ковид-19. 40-годишният лаборант Михаил Слабаков паднал в капан, заложен от служители на РЗИ – Благоевград и Икономическа полиция след сигнали на туристи в Банско до здравната инспекция, съобщи struma.bg.

Служители на РЗИ няколко пъти посетили мястото, което било обозначено за извършване на тестове за Covid-19, но не открили никого. Тогава решили да се представят за гости на Банско и по телефона поръчали услугата за взимане на бърз антигенен тест в един от хотелите. След половин час на място пристигнал 40-годишният Михаил Слабаков, който взел пробите и сумата от 60 лева. Когато се върнал с резултатите, отразени в документ с печата на лаборатория „Генезис лайф“, бил задържан от полицаите. От направената проверка в лабораторията служителите на РЗИ констатирали, че тя не отговаря на изискванията за провеждане на такива изследвания, няма договор с Министерство на здравеопазването, поради което не може да регистрира положителни резултати в националната система his.bg. Мъжът, който е от Варна, но от години живее в Банско, е задържан с полицейска заповед за 24 ч.

Директорът на РЗИ – Благоевград д-р Калоянов потвърди, че негови служители са участвали в разобличаването на лаборанта, но отказа повече информация. За случая е уведомена прокуратурата, разследването продължава. Предстои да стане ясно дали само лаборантът, или и други служители са замесени в схемата за невалидни зелени сертификти.

Според местни хора, които живеят в съседство, служителите от лабораторията отсядали в хотел.

Неотдавна и в зимния курорт Пампорово бе разкрита подобна схема за издаване на фалшиви сертификати в пункт на същата лаборатория.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    23 6 Отговор
    Това е един достоен българин.Патриот!
  • 2 Делю Хайдутин

    28 3 Отговор
    Винаги се намира някой поп Кръстю.Робски народ.
  • 3 шметер

    6 1 Отговор
    на дребно....
  • 4 грешката е моя

    1 1 Отговор
    шмекер
  • 5 Доктор

    29 2 Отговор
    На фалшива пландемия, фалшиви тестове...
  • 6 Хахах

    24 0 Отговор
    поради което не може да регистрира положителни резултати в националната система

    Аха, значи - ако не може да регистрира ПОЛОЖИТЕЛНИ резултати - несъмнено е измамник :)
  • 7 Рошко

    13 2 Отговор
    Любопитно ми е колко от "политиците ни" са чипирани истински като знам как са навързани там всички като свински черва
  • 8 A кога ...

    19 0 Отговор
    ... ще разобличат , онзи фалшивият лаборант от (уж) лаборатория в Берн , облякъл бяла престилка в някоя птицекланница ?
  • 9 Биби

    1 6 Отговор
    Същата фирма има още една "лаборатория" - на ул. "Мими Балканска" в София и която беше показана в репортажа на Нова телевизия, но явно тук "чадъра" над мошениците е доста по-плътен.