Last news in Fakti

15 Февруари, 2022 09:11 1 530 9

15-годишен открадна кола и катастрофира, инсценира отвличане

  • 15-годишен-
  • ру-поморие-
  • кражба на кола

Младежът е с криминално досие

15-годишен открадна кола и катастрофира, инсценира отвличане - 1
Снимка: БГНЕС

15-годишен криминално проявен младеж от поморийското село Тънково твърди, че бил отвлечен с кола, пребит и захвърлен по средата на пътя. Това е съобщил самият той пред полицията, след като късно вечерта в събота позвънил на спешния тел. 112 да се оплаче. Тийнейджърът обяснил на диспечера точно къде се намирал и чинно изчакал пристигането на екип от РУ-Поморие. В същото време в районното управление настанала суматоха, защото случаите с отвличания на деца са много редки и изключително заплетени в повечето случаи.

Пристигналият на място екип намерил младежа в района на с. Александрово. Той обяснил, че е бил пребит от неизвестни, които го „отвлекли“ и го захвърлили край пътя. Още тогава обаче униформените се усъмнили в твърденията му, защото той нямал наранявания по тялото, а само една рана на главата. Това се потвърдило и от лекарите, които го прегледали и констатирали точно това.

Въпреки това по случая било започнато разследване с участието на много полицаи, които веднага започнали издирване на неизвестен извършител на тежко умишлено престъпление. А истината лъснала наяве бързо.

Автомобилът на „похитителите“ бил открит блъснат в крайпътно дърво край с. Тънково. Колата – Тойота Ярис, се оказала собственост на съседка на момчето в селото, която била подала сигнал, че превозното средство е откраднато.

Уплашен от разкритията на полицията младежът бързо „пропял“ от отделението по неврохирургия на УМБАЛ-Бургас, където бил настанен заради хематом в областта на главата.

Оказало се, че 15-годишният криминално проявен се промъкнал в колата на жената и успял да я запали около 19 ч. в събота. Искал да „покара малко“, но приключението свършило рязко с удара на автомобила в крайпътното дърво. В самостоятелната катастрофа неправоспособният водач ударил главата си в предното стъкло на Тойотата и като по чудо не изхвърчал през него. Директно след катастрофата той излязъл от колата и се придвижил на достатъчно голямо разстояние от местопроизшествието, за да не бъде заподозрян още тогава. Чак след това пък позвънил на тел. 112 и директно излъгал, че е похитен.

Работата по случая продължава, съобщават от полицията, но остава неизвестно какви и дали изобщо ще бъдат повдигнати обвинения срещу непълнолетния „хитрец“.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жоро

    26 0 Отговор
    Защо криете че е от ромски произход

    Коментиран от #4

  • 2 Гост

    21 0 Отговор
    100 тояги на голо и 10 хил. лв. глоба мисля че е справедливо
  • 3 Johansson

    16 0 Отговор
    Еми кво да го правят отива в ТВУ до 18 г. След това в затвора до 20.
  • 4 Напротив

    12 0 Отговор

    До коментар #1 от "Жоро":

    В престараването си да са "политкоректни", списвачите (и не само във "факти" ) с определението "младеж", "тинейджър", "намсиколко годишен", без да има дори инициалите му показват недвусмислено етноса му. Мисирки, сър.
  • 5 Кум Рангел

    7 1 Отговор
    Родителите, защо не са задържани за престъпна безотговорност и никакво възпитание.
    Да се конфискува колата, да се спукат от глоби.
  • 6 Гошко

    4 0 Отговор
    Сега ще обещае, че повече няма да прави така и готово...по мое мнение по добре да го затворят с някой,който има присъда "до живот",само за една седмица и съм сигурен, че повече със сигурност няма да прави така...
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.