Last news in Fakti

16 Февруари, 2022 14:10 1 145 2

Затвор за мъж, купувал гласове в Павел баня

  • затвор-
  • купуване на гласове-
  • павел баня

Той е признат за виновен за това, че за времето от 28 юни 2021 г. до 9 юли 2021 г. в Павел баня организирал предлагането на парична сума от по 50 лв. на неопределен кръг лица

Затвор за мъж, купувал гласове в Павел баня - 1
Снимка: shutterstock

По досъдебно производство на Районната прокуратурата в Стара Загора е осъден мъж за купуване на гласове, съобщиха от обвинението.

Той е признат за виновен за това, че за времето от 28 юни 2021 г. до 9 юли 2021 г. в Павел баня организирал предлагането на парична сума от по 50 лв. на неопределен кръг лица, като възложил на другиго да му намери хора, както и да изготви списък на тези лица, съдържащ имената им, с цел да бъдат склонени да упражнят избирателното си право срещу заплащане в полза на политическа партия, посочвайки номер в бюлетината на провеждащите се парламентарни избори на 11.07.2021 г.

Той е признал вината си по повдигнатото обвинение. По споразумение, одобрено от Районен съд-Казанлък, му е наложено наказание от 8 месеца лишаване от свобода при първоначален „общ“ режим на изтърпяване.

Определението на съда е окончателно.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Банята

    0 0 Отговор
    Този престъпник е купувал ентусиазирани курортистки .....ички! Хвала му!!!
  • 2 Павел пенев

    1 0 Отговор
    Не пишат кой е този престъпник, защото сигурно е турчин и така ще нарушим етническия мир.