Last news in Fakti

17 Май, 2013 12:23 1 547 2

Германец мамил с луксозни коли остава в ареста в Пловдив

  • германец-
  • мамил-
  • луксозни-
  • коли-
  • ареста-
  • пловдив

Пловдивският окръжен съд взе мярка за неотклонение “ Задържане под стража “ по отношение на 37 – годишния Шенол Ш.  По отношение на него е издадена европейска заповед за арест от Прокуратурата в гр. Бон, Германия, като лицето се издирва с цел провеждане на наказателно преследване за извършена измама, участие в организирана престъпна група и подправка на документи.          

Шенол Ш. заедно с други лица е сключил договори за покупко-продажба на леки автомобили чрез кредити от банка, като представили фалшиви удостоверения за трудово възнаграждение и фалшиви документи за самоличност. По този начин изтеглили кредит и закупили 4 луксозни автомобила на стойност 138 693 евро, като автомобилите са закарани в Турция с цел да бъдат продадени.
         

Съдът намери, че са налице всички предвидени в закона предпоставки, за да бъде взета най – тежката мярка за неотклонение. Европейската заповед за арест е валидно издадена. Шенол Ш. е обвинен в тежко умишлено престъпление, което е наказуемо и по българския закон и не е погасено по давност. Налице е опасност да  се укрие и извърши престъпление.

Определението не е окончателно и подлежи на обжалване пред Пловдивския апелативен съд.

 Производството по екстрадиция ще се разгледа по същество на 22 май от 15.30 часа в 106 зала.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 alex xela

    0 0 Отговор
    Германец с име Шенол Ш. врътки с Турция....
  • 2 Христо Христов

    0 0 Отговор
    Този Шенол Читаков е толкова германец, колкото аз - китаец. По същия обиден за съответната страна начин, българските м...ли - джебчии и просяци в Европа, ги водят българи и така ни "прославят" по света!!!