Last news in Fakti

14 Април, 2022 11:53 706 3

"Икономическа полиция" разследва неправомерно разходване на средства от община Стамболийски

  • икономическа полиция-
  • община стамболийски-
  • средства-
  • неправомерно използване

Парите са били предназначени за купуване на гориво на автомобил, предоставен за безвъзмездно ползване от районното управление на МВР

"Икономическа полиция" разследва неправомерно разходване на средства от община Стамболийски - 1
Снимка: БГНЕС

За неправомерно разходване на средства в община Стамболийски тече проверка, съобщават от "Икономическа полиция" – Пловдив, цитирани от БНТ.

Парите са били предназначени за купуване на гориво на автомобил, предоставен за безвъзмездно ползване от районното управление на МВР. В хода на проверката е установено, че половината от отпуснатите целево 28 500 лв. са в сметка на общината, а останалата сума е усвоена за покриване на разходи от друго естество.

От своя страна кметът на Стамболийски Георги Мараджиев заяви, че също е подал сигнал в прокуратурата, защото автомобилът, даден на полицията, няма пътна книжка и документи, които да доказват изминалия пробег. И не е ясно закупуваното гориво дали е ползвано от полицаите за лични или за служебни цели.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 истина е

    2 0 Отговор
    Да разследват къде няма кражби ще им е по лесно ,защото делата станаха хиляди ,а милиарди потънаха , и нма и един вкаран в затвора !!!!
  • 2 Кражбата е "Усещане"

    2 0 Отговор
    То пък накрая ще излезе че се краде безнаказано
  • 3 djemmil

    1 0 Отговор
    скоро и в ТЪРГОВИЩЕ