27 Май, 2013 11:23 7 425 0

Двама от възпитателно училище задържани за серия от кражби на автомобили

  • двама-
  • възпитателно училище-
  • задържани-
  • серия кражби-
  • автомобили

Двама бегълци от възпитателно училище- интернат  са задържани в РУП- Самоков след серия кражби на автомобили.

Младежите са с десетки криминалистически регистрации предимно за кражби, осъждани.

Около 2.48 часа тази нощ на тел. 112 бил подаден сигнал, че на пътя Самоков- София в района на с. Горни Окол, на средата на пътното платно има изоставен лек автомобил. Само след няколко минути последвало повторно обаждане за двама млади стопаджии в района на Искърско ханче, движещи се в посока столицата. Незабавно били предприети заградителни действия съвместно от екипи на РУП- Самоков и колегите им от столичната дирекция, координирани от оперативния дежурен център на областната дирекция.

В 3.05 часа отново чрез тел. 112 се получил сигнал за  лек автомобил Ford  "Фокус”, противозаконно отнет от частен двор в самоковското село Доспей. Изяснено било, че престъплението е извършено между 22 и 3 часа и че в резервоара на колата е имало около 7-8 литра бензин. Служителите на реда установили при огледа на местопроизшествието, че изоставеният на пътя автомобил е именно въпросният Ford. В хода на заградителните действия полицейски служители засекли двамата стопаджии в близост до стената на язовир Искър. Младежите не носели никакви документи у себе си, което наложило да бъдат задържани и  отведени в РУП- Самоков за установяване на самоличността им. Оказало се, че и двамата са обявени за общодържавно издирване, след като в събота избягали от възпитателното училище- интернат в гр. Ракитово.

От извършената справка станало видно, че 18- годишният Н.М. е с повече от 20 криминалистически регистрации, предимно за кражби, а също така и за противозаконно отнемане на моторни превозни средства. Седем регистрации за кражби и една за грабеж пък били вписани в досието на 17- годишния му другар. В хода на разследването криминалистите разкрили, че през изминалото денонощие младежите са отнели противозаконно три леки автомобила. Веднага след бягството им от интерната  в Ракитово задигнали Renaut "Лагуна”, с което се придвижили до гр. Костенец и го зарязали в района на животинския пазар. Вчера се насочили към самоковското село Говедарци, откъдето между 20.45 и 22.30 часа отнели „Лада Нива”, паркирана пред дома на собственика й. Малко по- късно бегълците катастрофирали и зарязали колата  150 метра преди моста на река Искър, на пътя между Самоков и с. Бели Искър. Пеша се добрали до с. Доспей, където извършили третия си удар, отнемайки последния автомобил Ford "Фокус”. След като наличният в резервоара бензин свършил, рецидивистите и него изоставили по средата на пътното платно и отново продължили пътя си пеша, с намерението да се придвижат на стоп до София. Вместо това обаче попаднали в полицейския капан и са задържани  в ареста на РУП- Самоков за срок до 24 часа. По случаите са образувани досъдебни производства. Разследващият екип продължава работата по документирането на цялостната престъпна дейност на задържаните.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА