12 Май, 2022 12:23 3 988 7

Убитата в София финландка удушена с кабел, задържаният твърди, че е невинен

  • финландка-
  • софия-
  • убита-
  • кабел-
  • задържан-
  • невинен

Съдът прие доводите на прокурора, че има обосновано предположение обвиняемият да е извършил престъплението, както и реална опасност да се укрие, ако му бъде определена мярка за неотклонение по-лека от задържане под стража.

Убитата в София финландка удушена с кабел, задържаният твърди, че е невинен  - 1
Илюстративна снимка БГНЕС

В съдебно заседание на 11.05.2022 г. Софийски градски съд (СГС) уважи искането на Софийска градска прокуратура (СГП) и взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на Т. Т. – гражданин на Република Франция, обвинен в умишлено убийство на С. К. – финландска гражданка.

Разследването по случая се води в СДВР. Образувано е в условията на неотложност със съставянето на протокола за първото действие по разследването – освидетелстване на лице.

Т. Т. е привлечен като обвиняем за това, че на 08.05.2022 г. в апартамент в гр. София умишлено е умъртвил С. К., като я удушил с кабел – престъпление по чл. 115 от НК. Според събраните до момента доказателства Т. Т. и С. К. живеели заедно на семейни начала под наем в апартамента, където е извършено престъплението, информират от Нова телевизия.

С постановление на наблюдаващия прокурор от 09.05.2022 г. обвиняемият е задържан за срок до 72 часа за довеждането му пред съда с оглед разглеждане на искане на прокурора за взимане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Пред съда обвиняемият е отрекъл да има съпричастност към извършеното престъпление.

Съдът прие доводите на прокурора, че има обосновано предположение обвиняемият да е извършил престъплението, както и реална опасност да се укрие, ако му бъде определена мярка за неотклонение по-лека от задържане под стража. С тези мотиви съдът с определение взе спрямо обвиняемия най-тежката мярка за неотклонение.

Определението на съда не е окончателно и подлежи на обжалване пред Апелативен съд – София.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 може би

    26 0 Отговор
    Гражданин на франция с корени от Суринам?
  • 2 Иванушка  🇷🇺

    13 3 Отговор
    Някой западен извратеняк пак е прекалил със секса ))
    Чувал съм че имало такъв Апнея секс, но не съм го практикувал.....досега 😄😄😄
  • 3 ФАКТ

    16 2 Отговор
    Тия са извратени.Душил е с кабела докато я работи.
  • 4 Наско

    10 2 Отговор
    Този французин сигурно хърла мадъма хъма.
  • 5 ген Столти

    7 3 Отговор
    Причината е, че са се скарали заради бъдещото членство на Финландия в ОТАН.Нямало е консенсус и нещата са се влошили.
  • 6 Д.ИВАНОВА

    6 3 Отговор
    Много агресия спрямо жените и за съжаление извършителите почти винаги са "невинни","предизвикани"или ги изкарват с "отклонения",а някои не доживяват да си потърсят правата.Няма адекватна закрила за жени и деца в БЪЛГАРИЯ
  • 7 Д.ИВАНОВА

    5 4 Отговор
    Жените и децата винаги са виновни за всичко-постоянно нападани и малтретирани...Проблемът е, че младежите не отбиват редовна военна служба,да се научат на дисциплина и уважение.