Last news in Fakti

22 Юни, 2013 12:24 2 381 1

Кражба на трансформаторно масло остави Люлин без ток

  • кражба-
  • трансформаторно масло-
  • люлин-
  • ток

300 литра трансформаторно масло бе източено от работещ трансформатор в столичния квартал „Люлин”. Посегателството бе извършено в светлата част на денонощието на 20 юни. Кражбата остави без електрозахранване 189 клиенти на компанията в продължение на 4 часа. На мястото на престъплението бяха повикани органите на реда и бяха открити трийсет пълни 10 литрови туби, малко преди да бъдат изнесени.

„Маслото осигурява изолацията на трансформатора. Когато се източи, той аварира и трябва да се подмени. Това ощетява не само компанията, но и клиентите ни. При други обстоятелства тези извънредни инвестиции биха могли да се използват за подобряване на услугите.”, каза Виктор Станчев, директор „Експлоатация и поддържане” в ЧЕЗ Разпределение България.

От началото на годината до момента са източени 24 262 литра масло от трансформатори на ЧЕЗ в Западна България. Причинените преки щети от тези злоупотреби възлизат на 145 хил. лева, а индиректните разходи в резултат на повреждането на съоръженията са в обем над 2,1 млн. лева.

ЧЕЗ призовава за по-строг контрол чрез законодателни мерки и по-голяма обществена нетърпимост към този вид престъпления.  Компанията напомня на своите клиенти, че могат да подават сигнали за злоупотреби на имейл адрес [email protected],  в Центровете за обслужване на клиенти и на денонощната информационна линия на дружеството 0700 10 010 на цената на един градски разговор от цялата страна.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 pafch0

    1 0 Отговор
    Обществената нетърпимост ще си продължава да е към CEZ докато не спрат да надуват сметките за ток.. да им точат мазгата нека им е.