Last news in Fakti

5 Август, 2022 11:20 2 098 20

Нападнаха и душиха лекарка в болницата в Шумен

  • нападение-
  • душене-
  • лекарка-
  • шумен

Бащата на детето започна да се държи по-арогантно, започна да използва нецензурни думи. Казах на сестрата да звънне на полицията и го помолих да напусне, докато дойдат полицаите, разказва потърпевшата

Нападнаха и душиха лекарка в болницата в Шумен - 1
Снимка: shutterstock

Родители на дете нападнаха медик в болницата в Шумен. По време на нощно дежурство те се нахвърлят върху 25-годишната лекарка д-р Айлин Ахмед, като майката дори опитва да я души. Случилото се е от нощта на понеделник срещу вторник, предава Нова.

„Сестрата ми звънна и каза, че има няколко души с едни и същи оплаквания. Веднага отреагирах, прегледах ги, разпитах ги и обясних какъв е редът”, разказа Ахмед.

Според нея случаят не е бил спешен, но въпреки това тя е казала, че ще ги прегледа и ще помогне.

„Когато влязох в регистратурата, за да обсъдим със сестрите реда на нещата, тъй като бяха много хора, мъж блъсна вратата. Агресивно ни каза, че детето е болно, има коремна болка и е със същите симптоми като останалите”, каза лекарката.

По думите ѝ веднага са се обадили на дежурния педиатър. „Бащата на детето започна да се държи по-арогантно, започна да използва нецензурни думи. Казах на сестрата да звънне на полицията и го помолих да напусне, докато дойдат полицаите.

Той започна да се държи още по-агресивно. Започнаха нападки, тръгна срещу мен с цел нападение и в този момент дойде охраната и го изкара навън”, добави Айлин Ахмед.

Конфликтът обаче продължава. „Изкараха го навън. В този момент съпругата на този мъж, т.е. майката на детето, ме нападна. Имаше опит за удушаване с думите: „Ще ви убия, ще направя всичко за детето си”, въпреки че ние се опитвахме да направим всичко за детето й”, посочи още младата лекарка.

Тя е категорична, че не е имало забавяне в прегледа или нещо, което да е провокирало хората. „Отреагирахме на минутата, нямаше такова нещо”, каза Ахмед. Запитана дали според нея е можело да се действа по-адекватно и дали лекарите са допуснали някаква грешка, тя заяви, че такава не е имало.

„Ще търся правата си. Не искам този случай да остане безнаказан. Не искам това да продължава”, добави тя. От полицията потвърдиха, че работят по случая и предстои да бъдат изяснени всички обстоятелства.

В същото време, Български лекарски съюз сезира Прокуратурата на Р България и настоява за незабавни действия от страна на компетентните органи

Съсловната организация е категорична, че няма да търпи лекари да бъдат заплашвани, подлагани на тормоз и душени, докато се опитват да си вършат работата и настоява законът да бъде приложен с цялата му строгост!

Пороят от обидни думи, придружени със закани за убийство и опит за душене на медицинско лице са недопустими!

Съсловната организация ще се ангажира с юридическата защита на д-р Айлин Ахмед, както и на всеки друг лекар, който е подложен на насилие. Цялата организация, с всички налични ресурси, ще направи необходимото, за да бъдат подведени под отговорност виновните.

Български лекарски съюз пита: Така ли се борим с кадровата криза в сектора? Така ли задържаме младите медици у нас? Като едва в началото на техния професионален път, ги заплашваме, обиждаме и душим докато те се опитват да помогнат на нашите деца и близки?


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аз съм

    17 22 Отговор
    То пък едни лекари има в Шумен!!!

    Коментиран от #5, #10

  • 2 Вальо Кюмюра

    12 18 Отговор
    Тая френско говоряща докторка щом с родата не може да се оправи къде е тръгнала да практикува в спешното.?
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 читател

    18 5 Отговор

    До коментар #1 от "Аз съм":

    По добре такива отколкото никакви . Че иначе и без това затвориха повече от половината болници в България . Само Софиянци са с предимство .
  • 6 гост

    14 11 Отговор
    У джоба гледат у джоба на пациентите за това едат бои
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Пропагандише

    18 1 Отговор
    Асан и Айшето пияни нападнали докторицата. И това го превръщате в национален проблем, за да си оправдаете нацистките методи, които мислите да въведете още октомври. Това си е един тип престъпления, които се случват по нашите ширини от десетилетия. Хората правилно ги наричат индиански набези. Ами обърнете внимание на ромейската престъпност, практикувана в България от древните римляни с индийски произход и не прехвърляйте така коварно вината върху цялата нация
  • 9 ФГЕ55

    8 8 Отговор
    Лекарският съюз постоянно манипулира обществото с кадровата криза в сектора. Понеже нямало кадри, пациентите трябва да се кланят на всеки лекар и да търпят всичко- унижение, високомерие, надменност, в 99% от случаите- никакъв професионализъм. А лекарите си правят каквото искат, държат се както искат изобщо позволено им е всичко. Докога с този разпънат чадър над лекарите?
  • 10 ФГЕ55

    10 4 Отговор

    До коментар #1 от "Аз съм":

    В цялата провинция е така, не е само в Шумен, ама целия Североизток е затънал и продължава по нанадолнището. Нито читави лекари, нито болници, нито нищо.
    Оживял въпреки лекарите.
  • 11 пак ли кучета

    2 5 Отговор
    нападнаха и душиха лекарка в болницата в Шумен.
  • 12 Мюмюн (Майкал)

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "свидетел":

    Как иначе ве, аркадаш....ко ша са занимавами да чистим и мийм тез плодуве дет сас такав тежак труд сми спечелили? Цял ден у жегата бачками кат египтяни на пирамидити да берем кот фаним, а ти искаш да хабиме водата. Напрау ут дарвото или бостаня или увощната градина сичку са изяжда на момента, ко кат е пръскано сас син камък или някакав пестицид, хич ни на стряска туй.
  • 13 Пъци

    8 3 Отговор
    В държава ,в която една трета от шофиращите МПС го правят пили алкохол,дрогирани или и двете заедно,в която може да си позволиш да отидеш в КАТ дрогиран да си регистрираш колата и да си вземеж книжката след поредното тежко нарушение,в която малолетни и непълнолетни убиват старци по селата за 5 лв.?
    Какви мислите са не малка част от тези ,които търсят медицинска помощ?А една част от тях са твърдо убедени,че лекарят трябва да е беден,да не се интересува какво заплащане получава за труда си,иначе са убедени че те самите не получават достатъчно за тяхната си работа ,ако ще и общи работници с основно образование да са.
  • 14 Криете

    8 2 Отговор
    имената на престъпниците, а лекарката с имената, годините, местоработата, има и интервю по телевизията с нея всички да я видим. Покажете разбойниците, като ги видим да се пазим, то е ясно, че държавата няма да ни защити и скоро ще ги пуснат (ако въобще са ги задържали).

    Коментиран от #17

  • 15 БПФ

    9 4 Отговор
    ДОКОГА ниcшата хъхpeшка пaплач ще тероризира лекарите ни ??? Не стига че не плащат осигуровки гнyсотняците, ами и тормозят медиците? Защо тия дивaци още не са арестувани и смлени от бoй в полицията? Трябва да се спре всякаква безплатна медицинска помощ за неосигурени питeкантропи !!! Случаят им изобщо не е бил спешен - но са се намъкнали в Спешното отделение, за да ги лекуват на аванта, защото нямат осигурителни права !!! Кога ще разбере държавата, че в тя криза в здравеопазването, всеки лекар е по-ценен от злато и струва повече дори от живота на цял катун хъхpeшки примитиви?
    Защо ДЕСЕТ ГОДИНИ след като нападението над медици бе криминализирано - с наказание затвор - в специален член на Наказателния кодекс, няма НИТО ЕДИН хъхpeк с ефективна присъда за подобно деяние ??? Нека оня тyлуп с каскета да обясни това !!! Докога парламента ще приема закони, а съдебната система ще отказва да ги прилага? Сега това момиче - млада лекарка - или ще напусне системата, или ще напусне България - и ще отиде някъде, където ще уважават труда и !!! Тyркиня е, може и в Турция да отиде... да видим там дали някой ще позволи тyмба кpaстави цигaнори да я нападат и душат !!!
  • 16 Никой

    1 4 Отговор
    От лекарския съюз първо да монтират камери в приемните на неотложната помощ.След това да пригодят помещенията от нахлуване си сцел предпазване от физическа саморазправа. Помещенията винаги са били като разграден двор.Чак след това да апелират за наказания.Или от лекарския съюз не им пука,въпеки зачестилите случай на физ. саморазправа.Винаги вървят след инцидента. Охраната на болниците сме я виждали,горките.

    Коментиран от #18

  • 17 БПФ

    6 2 Отговор

    До коментар #14 от "Криете":

    Крият ги защото са ХЪXPEЦИ !!! 15% от населението на държавата, вършат 90% от престъпленията, получават 90% от помощите, но страшно се обиждат, като ги нарекат престъпници и пapaзити !!! Дотук се докарахме с толерастията, че вече не смеем и да протестираме срещу безчинствата им, И колкото повече търпим ние,толкова по арогантни и жестоки стават те. Вече не минава ден да не четем за поредното хъхpeшко зверство !!! Ако не се намери решение на тоя проблем, но решение безкомпромисно и адекватно, на тая територия не само българи, но и никакви нормални хора няма да могат да живеят. Не знам - може би трябва да им се отделят към 15 000 квадратни километра в някое ъгълче на държавата, да ги затворим там зад десетметрови стени - и нека живеят според обичаите и традициите си. Ако искат да работят, за да си изкарват хляба, ако искат да се самоизяждат едни други. Ако щат да пазят чистота, за да са здрави, ако искат да се въргалят в мpъсотия и да измpат от някоя епидемия. Ще кръстим територията Свободен Хъхpистан и да се оправят както могат - ние не сме им длъжни !!!
  • 18 БПФ

    7 2 Отговор

    До коментар #16 от "Никой":

    И какво - лекарите ще посрещат пациенти и ще ги преглеждат, ще оказват първа помощ, криейки се зад бронирани стъкла, стоманени прегради и бетонни стени? Я обяснете как ще стане това? Камери има, ама те не спират биячите !!! Всички ли ще живеем така? И пенсионерите на село ли ще живеят в саморъчно изградени затвори... защото "държавата" не смее да се разправи с едни дивaци? Няма ли да е сто пъти по-лесно и по-правилно в такива случаи агресорите да бъдат арестувани, да бъдат помлени от бoй в полицията, а после съдията да им друсне по 10 години - защото и полицаят и съдията също са хора и може да им потрябва спешна помощ? Помните ли когато в Самоков оpда от ДВЕСТА хъхpeка нападнаха Спешното... а после зорлем арестуваха и съдиха двама от тях? Как се очаква да бъде всят някакъв респект или страх дори у тия пpимитиви, щом само двама от двеста получават някакво символично "наказание" от рода на условна присъда?
  • 19 Марш

    4 1 Отговор
    Гледах о телевизията репортаж и ми се насълзиха очите от жал за това младо момиче, лекарката. Ако бях на мястото на полицая, дето сега пази ония гъгниви дивaци, щях да извадя мангaсаркaта от килията и, и да я потрoша от бoй. Трайно време е такива изобщо да не се допускат в нашите болници, щом тероризират лекарите, не стига и че се лекуват безплатно, защото не плащат ни данъци, ни осигуровки. По-евтино ще бъде да се сложи на всяка болница или поликлиника или спешно отделение въоръжена охрана, която да има правото да стреля на месо, отколкото да плащаме за лечението на арогантните и мрсни цигaнcки тyмби.
  • 20 Лекаря

    1 1 Отговор
    Га отглеждахте имбецили и им плащахте от нашите данъци да израстват чаветата си ни ривахте, а сега когато дойде време да дуате супата квичите. Сега ромската благодарност се изразява подобаващо.