Last news in Fakti

13 Август, 2022 17:05 22 411 59

Пада голяма тайна, свързана с Иво Карамански

  • иво карамански-
  • смърт-
  • войничета

Смъртта си намират 13 войници и един офицер

Mомчетата се прибират към поделението си, след като са работили на строителен обект в кв. "Манастирски ливади". Изсвистяват няколко изстрела. Изведнъж камионът се забива в трактор, който пъпли с 30 км/час. Всичко избухва в пламъци, пише "Телеграф".

Смъртта си намират 13 войници и един офицер. Буквално минута по-късно зад тях спира крадената кола "Тойота", в която се вози Кръстника на българската мафия Иво Карамански и опитва да помогне на ранените. Черното събитие се случва на 11 август 1995 г. Истината за него обаче и до днес тъне в мистерия. Документите по разследването ще бъдат разсекретени след още 3 години. Тогава изтича 30-годишната давност на грифа "Строго секретно". В камиона ковчег загиват 27-годишният лейтенант Венцислав Вълчев, ефрейтор Юлиян Тодоров, 19-годишният ефрейтор Павел Димитров, 20-годишните редници Андрей Любенов, Ботьо Шарков, Венцислав Николов, Георги Илиев, Даниел Рангелов, Валери Цветков, Венцислав Герев, Лальо Стефанов, Йордан Балжийски и 21-годишните Румен Иванов и Стоил Христов. Телата на повечето са овъглени.
Куршуми
Веднага след касапницата започва разследване на военна прокуратура. Десетки военни от поделение 58 410 дават объркани обяснения. Някой си спомня, че е чул изстрели. По-късно при огледа се виждат три дупки от куршум във вратата на газката, както и един в табелата край пътя. Единственият оцелял е редник Кръстьо Дунчев. При челния сблъсък с трактора той изхвръква от каросерията, но получава тежка черепно-мозъчна травма и остава инвалид. Има и амнезия и не помага на разследването. Делото поема вече покойният прокурор Николай Колев, който няколко години по-късно е убит. Именно по негово време става засекретяването на материалите. Трактористът оцелява, но единственото, което споделя, е, че просто камион се е врязал в него. Не бил чул или видял нищо.
Версии
В хода на разследването е установено, че камионът избухва в пламъци, тъй като избухва резервоарът му. Правят се десетки технически експертизи, които доказват, че искри от сблъсъка са го възпламенили. Тракторът също бил зареден с гориво.

Все още не се знае дали в каросерията на газката е имало допълнителни туби с гориво. Случаят започва да се заплита, след като сам във военната прокуратура пристига Кръстника. Той влиза най-спокойно и започва да разказва, че бил на мястото минути по-късно и опитал да спасява войничетата. Интересното е, че няколко пъти не успява да си спомни и дава разнопосочни сведения с каква кола се е движил. В крайна сметка се установява, че е с "Тойота", която била открадната от немски туристи.

Пред военните следователи Карамански е категоричен, че няма нищо общо с инцидента и само минавал оттам. Нямал врагове, бизнесът му бил чист и нямало от какво или от кого да се притеснява. На въпроса обаче дали е чул стрелба, топ мафиотът първо дава положителен отговор. Твърди обаче, че изстрелите се чували от пистолета на един от военните. Още преди 27 години в различни медии се цитират обясненията му: "Видях, че в каросерията има хора, които стенеха, но бяха живи. Едно момче във войнишки дрехи пълзеше на четири крака. Извиках му да скочи от камиона и той се претърколи на асфалта. В този момент резервоарът на газката избухна". По неясни причини при следващия му разпит Карамански вече категорично отрича да е имало изстрели или въобще помен от стрелба.
Балистика
Експертите откриват следите от куршуми, но не дават категоричен отговор дали е стреляно сега, или датират отпреди инцидента. Доказателствата се събират в десетки томове, които прашасват до ден-днешен. След като пада подозрението от Карамански и че е свързан по някакъв начин с черното събитие, започват да се градят и други версии.

Че шофьорът е заспал, че е имало дупка по пътя, че водачът е заспал зад волана или че му е прилошало и се е врязал в трактора. Все неща, които ще узнаем след 3 години.

Военни обаче и до ден-днешен си спомнят, че тези версии също издишали, тъй като на пътя не се виждал спирачен път. "Ако такъв огромен газ започне да спира, да криволичи и шофьорът да натиска спирачки, това ще е видимо въпреки останалите следи от пожара", категорични са експерти с пагони, които още не смеят да коментират официално случая.
Години по-късно случаят е затворен. Изненадващо обаче в прокуратурата цъфва свидетел, чиято самоличност е скрита зад инициали Р.Ш. Той споделя, че ако го осветят, ще го убият. Посочва виновни за стрелбата - Киро Японеца и Жоро Черния. Карамански обаче категорично отрича това твърдение и обяснява, че единия не го познава, а с другия нямало какво да дели.
Факти
Единствените факти, които се установяват в хода на разследването и са неопровержими, са два. Първо - доказано е категорично, че войничетата не са виновни за инцидента и, второ, че са издъхнали вследствие на разразилия се пожар. Експерти са изчислили, че температурата, която се е вдигнала при горенето, надвишавала 1000 градуса по Целзий.

Години по-късно почернените семейства на войничетата получават кръвнина за тях - по 60 000 лева на човек. Идва обаче инфлацията при режима на Жан Виденов (виж карето) и парите им се стопяват до нелепите 60 лв. Няколко деца остават сираци и познават бащите си само от снимките и от разказите на близките им. Три години след черния инцидент с камиона ковчег е застрелян и Иво Карамански, като отнася тайната за случая в гроба. На 20 декември 1998 г. той също оставя 4 деца сираци. Три дъщери от първата си съпруга Галя - Александра, Ралица и Десислава, и момченце – Иво, от приятелката му тогава Нели.

Как се е водило разследването, какви обяснения е давал Кръстника, какво е говорил тайният свидетел, може да се разбере след три години.
Жан Виденов играе кърваво хоро
Точно в дена на трагедията с войниците в Копривщица се провежда събор. Открива го лично тогавашният премиер Жан Виденов. На мегдана започват да друсат хоро, на което се хваща и той. Държавната БНТ тогава започва централната си емисия с новината за Виденов и се показват кадрите от хорото. Изгорелите войничета са позиционирани към края на новините. Избухва жесток скандал и така случаят придобива името "Кървавото хоро на Жан Виденов".


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 63 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 вижда се

    116 2 Отговор
    Тайната не е паднала !!!Лъжа е .
  • 2 васко

    36 21 Отговор
    Щуротии!
  • 3 Помак

    106 3 Отговор
    ....Бог да прости момчетата....истрели...убит военен прокурор...карамански....мафияти сега си е на мястото...пфу

    Коментиран от #9, #11

  • 4 да де

    147 4 Отговор
    Поредната журналистическа боза никаква тайна не е паднала жалко за момчетата.
  • 5 БеГемот

    89 5 Отговор
    И мафията същата като всичко в тая държава ..сватбарска стрелба от безмозъчни спортисченца...използваха глупаците от спортните интернати за да всяват страх а отговорните другари си осигуриха поколенията напред...
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Зззз

    88 8 Отговор
    Божееее,що за тъпизъм? Бре Марчеее на колко години си била ,та пишеш за кърваво хоро на Виденов, защото за хоро не знам, но министъро на МВР който се самоуби преди 4,5 години знам му името ,но няма да го пиша беше на маса с платени "миски" във видимо приповдигнато настроение а за отговора ,който даде на джурналиста който му съобщи и зададе въпрос оставам без коментар. Освен тава така и неразбрах каква тайна е паднала ,но има ми смисъл да се коментират соросоидни мнения.

    Коментиран от #35

  • 8 Ха сайта

    56 4 Отговор
    на маниполациите на анкетите и лъжите,започна да публикува и за Иво Карамански. Ние читателите как да ви вярваме за достоверната информация. Да не говорим ,че го е писала Мария Атанасова. Наистина го съсипаха този сайт с тези пропаганди и лъжи.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Истината е ,ТАКАВА

    81 8 Отговор
    Точно тогава този помияр карамански e там за да получи торбите с пари от продаването на горивото в Югославия. Войничетата са видели абсолютно всичко. И за да се покрие всичко това си отидоха невинни души това е истината . Всичко в тая държава е прогнило всеки защитава идиота крадеца боклука но не и обикновения човек бяха жертвани тези млади души за да може един боклук да се развява байряка и да бъде на върха на хранителната верига това е истината но никой не иска да я каже защото от там следват големи промени боклуците са си били винаги боклуци и винаги ще оцеляват.

    Коментиран от #38

  • 11 Перо

    10 9 Отговор

    До коментар #3 от "Помак":

    Кво ти разбира на тебе читашката кратуна

    Коментиран от #34

  • 12 Лост

    45 5 Отговор
    Авторката като си пада по зловещи убийства освен за Виденов да напише, защо се самоуби след време тогавашния министър на Мвр, който си пийваше на събиране с манекенки при убийството на 3 офицери. На въпроса на журналистката С. Шишманова, отговори :Това не съм аз.
  • 13 Българка

    75 7 Отговор
    А дали Бойко Борисов не знае нещо по темата. Той се движеше както в полицията, така и сред мутрите

    Коментиран от #16, #32

  • 14 Тцъ...

    46 0 Отговор
    Нема да ги знаем и след 30 г.
  • 15 За руско-българската комунистическа

    37 31 Отговор
    мафия няма давност, но няма и воля, защото тя и днес ни управлява. Този факт не се признава само от местните путинисти, с чиите гласове на избори вече 33 г. продължава деградацията и убийството на българския народ.
  • 16 да де

    66 4 Отговор

    До коментар #13 от "Българка":

    Тиквата тогава е бил треторазрядна мутра и нищо повече.
  • 17 Иона

    65 8 Отговор
    Тогава шеф на новините по ТВ беше Илияна Йотова, която е определила реда на представяне на новините. Да, същата Йотова, която е еице на Радрв..
  • 18 Стефан

    56 2 Отговор
    Значи само версии, а делото засекретено за 30 ГОДИНИ, след това още два трупа и пак НИЩО. Подобен бе и случая с САМОУБИЙСТВОТО в сараите на мъжката секретарка Ахмед Емин НИЩО, навярно и това дело е засекретено само не знам ЗАЩО ТОЗИ НАРОД СПИ , а не излезе да гласува масово да се отървем от тези тумори.

    Коментиран от #36

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 незнайко

    63 5 Отговор
    ( така случаят придобива името "Кървавото хоро на Жан Виденов". ) Представете си ситуация при която вие играете хоро на нечия сватба а на село почива майка Ви !!! Още не сте научил защото никой не ви е казал !!! ВИНОВЕН ЛИ СТЕ ??? Според написаното в края на статията трябва да се чувствате виновен !!!
  • 21 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    24 4 Отговор
    Имаше и един вътрешен министър....е..ти държавата щом аз съм министър бе казал...той май си тегли куршума......???Питайте дс те знаят.всички споменати са на отчет при тях,или .......не е така????

    Коментиран от #23, #25

  • 22 "Кървавото хоро"

    40 7 Отговор
    на Жан Виденов e сътворено от Илияна Йотова. ак е сътворен гафът с „кървавото хора” на бившия премиер, разкри преди време журналистката Невена Гюрова, която по това време работи в пресцентъра на Министерски съвет. На личната си страница във Фейсбук тя повдига завесата на миналото: „Ще добавя гадна, но истинска подробност защо през август 1995 г. в новините на БНТ беше излъчена като първа новина хорото на Жан Виденов, а чак в края на новините бе "сбутана" смъртта на изгорелите 14 войничета. Пресцентърът на Виденов, където работех тогава, е непричом. Гафът е изцяло дело на сегашната евродепутатка Илияна Йотова, която тогава беше шефка на новините в БНТ. Тя беше решила да се "натегне" на управляващите
    и сътвори безпрецедентния гаф. И обобщение за журналистите като такива: голяма част от вината за медийния слугинаж го носят те, самите те се надпреварват да се слагат и слугинстват, без никой да ги натиска”.
  • 23 Зззз

    24 2 Отговор

    До коментар #21 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    От дълбоко виждане бъркаш министъра ,който е казал за държавата ! Казваше се Неев
  • 24 11 август 1995 г.

    49 4 Отговор
    Стреляли са по колата на Каримански, но за зла участ са улучили камиона. А Кървавото хоро на Жан Виденов реално го създаде Илияна Йотова междувременни вице президент на Радев. В онези години нямаше интернет и гледахме обичайно новините по БНТ. Хорото с Жан Виденов е записано от телевизията през деня. А в късните новини след 22.30 показаха първо хорото и веселбата на Жан Виденов, като по нареждане на Илияна Йотова новината за изгорелите войничета беше сбутана за накрая. До ден днешен Илияна Йотова не се извини на майките на войничетата. Срам! Позор! Мислят, че няма живи като нас да помнят.

    Коментиран от #27

  • 25 Лост

    19 0 Отговор

    До коментар #21 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Нейчо Нейчев вицепремиер в правителството на Л. Беров.
  • 26 ужасни години бяха

    26 32 Отговор
    През онези бандитски години оправляваше кремъл чрез бсп.Копейкин иска да възроди това време
  • 27 Лост

    31 1 Отговор

    До коментар #24 от "11 август 1995 г.":

    Ама после някои неща се връщат, ампутираха ръката на сина на Карамански след катастрофа, а бащата на Йотова го убиха.
  • 28 Гост

    39 0 Отговор
    И коя тайна падна?? Припомняте за инцидента и нищо повече! Заглавието ви е подлъгвашо!
  • 29 До "Човека"

    30 1 Отговор
    Наистина не знам какви журналисти сте събрани тука,
    но е явно че болшинството от вас са с купени дипломи.
    Защо сътворявате статия по такава "болезнена" тема,
    без да влагате нищо лично от себе си, ами сте седнали
    да преписвате данни . . . от стари вестници !?
  • 30 Механик

    34 1 Отговор
    Мара "наръгването", "опандизването", "закопчаването", "помитането", "чичака", "бабишкерата", "мелето".....
    Пак тая мара е направила подвеждаща новина. Заглавието не кореспондира със съдържанието.
    п.п.
    Изписвам името и с малка буква, понеже не намирам за какво да я уважавам.
  • 31 АКАЖЕТЕЖУРНАЛЯ

    18 1 Отговор
    КАК ви РАЖДАТ ГЛАВИТЕ ТАКИВА ФАНТАЗИИ..?
  • 32 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    13 0 Отговор

    До коментар #13 от "Българка":

    ТОЙ СИ Е МУТРА -СИКАДЖИЯ. .........ТОВА СИ СЕ ЗНАЕ ОТ 90-ТЕ, ТОЙ СИ ИМ Е АВЕР ОТ ОНО ВРЕМЕ. ...........
  • 33 Летописец

    17 6 Отговор
    30 и косур години щатско-турска власт - все е същото : Мафията отгоре , народа в неведение !
  • 34 Помак

    6 1 Отговор

    До коментар #11 от "Перо":

    ...а твоята кртуна какво разбира а брат...сигур ако видиш квартален бандит са осрш ..пфу..мешници ...само знаете да ланкате и плюнете по форумите
  • 35 езиковеди и диалектолози

    14 1 Отговор

    До коментар #7 от "Зззз":

    Тая история с министъра не беше ли след разстрела на трима полицаи в ""Люлин"".......

    Коментиран от #37

  • 36 безпартиен

    19 6 Отговор

    До коментар #18 от "Стефан":

    И като излязат всички да гласуват за КОГО да си дадат гласа?Не виждате ли,че всеки мераклия за власт и държавни заплати е все останка от номенклатурните кадри на БКП,БЗНС,ОФ или ДС,а вече и децата на така изброените,че и внуците!Истината е една и се нарича ДЕКОМУНИЗАЦИЯ И ЛУСТРАЦИЯ!Но кои ще са тези дето биха предложили това и тези които ще го приемат?За това ще има още много години градове,села,улици,площади,учебни заведения носещи имена на "герои" взели оръжие в ръка за сваляне на законно избрана власт,колкото и да са калпави законите!Направете го сега този номер с оръжие и в нелегалност и ще се убедите как биха се отнесли с вас в дните на "демокрацията"!!!
  • 37 Беше.

    6 0 Отговор

    До коментар #35 от "езиковеди и диалектолози":

    Стари работи.Тубът е пълен.
  • 38 ЧИЧО СТАМАТ ШУМОВ

    21 1 Отговор

    До коментар #10 от "Истината е ,ТАКАВА":

    Тогава имаше ембарго срещу Югославия.По това време заводската цена на дизела беше около 80 пфенинга,а в Сърбия вървеше по 2,5 марки на литър.Сърбите водеха войната с наши горива ,вкарани в МАКЕДОНИЯ и оттам ги прекарваха в Сърбия.Събирали са по 50-60 тира с различни стоки и под охрана са ги вкарвали в Сърбия.В тези мероприятия активно са участвали и служители на АЙФОР които са имали задачата за изпълнението на санкциите срещу тогавашна Югославия.По някои оценки тогава Македония е внасяла горива от БъЛГАРИЯ НАДВИШАВАЩИ 1,5-2 ПЪТИ ГОДИШНОТО СИ ПОТРЕБЛЕНИЕТака че за всички по веригата е имало част от келепира.ЖАЛКО ЗА ЖИВОТА НА ТЕЗИ МЛАДИ ХОРА И БОГ ДА ГИ ПРОСТИ.СВЕТЛА ИМ ПАМЕТ.
  • 39 Никола Гешев

    33 1 Отговор
    Карамански - обикновен боклук и доносник на народната милиция. Както и всяакви "босове" на 777, ВИС, СИК.....и разни създадени от ДС групировки от бивши спортисти от "Олимпийски надежди" - индоктринирани малоумници, готови по заповед на Партията да изпълняват заповеди. И няма романтика и патриотизъм. Всичко е кръв, пот и сълзи. Само пример: "големият" Маджо - борец еб@ч на генерала от ДС Любен Гоцев. Или тополовградския каун Брендо - борец с 3 гънки на мозъка, но браТчеда беше от ДКМС!
  • 40 Боби

    6 5 Отговор
    Хора, пише че тайната ще падне след 3 години!
  • 41 Приятел

    25 2 Отговор
    Вратата на газката я има снимана след катастрофата дупките са три и са входни!!!!!! Вие си чакайте три години още,истината е една, опитали са да спрат камиона като стрелят по шофьора за да спре и да убият кармански който е бил следен!!!!!! Няма да хвърляте вината върху шофьора!!!!!!!!!!
  • 42 Доста безсмислена статия

    15 1 Отговор
    Но друго отФакти не можв да очакваме.
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Перо

    11 8 Отговор
    Какво общо имат обикновените войници с криминалните,държавни престъпници! Явно е бил вътрешно-войскови проблем и инцидент,свързан с гонка и лошо поведение на офицера или старите войници! Не виждам причина за някакви очаквания при разсекретяване на делото и въобще защо е допуснато до засекретяване. Просто некадърните военни прокурори ги мързи да се занимават и са безотговорни,и злоупотребяват с възможността за засекретяване! Военният прокурор,беше корумпе,разстреляно от престъпници,посред бял ден!

    Коментиран от #45

  • 45 Българка

    4 7 Отговор

    До коментар #44 от "Перо":

    Ти си направо сцена рист на седем-осми телевизия? а не дрънкай глупости!
  • 46 Жан Виденово време

    7 9 Отговор
    Радев докара мутрите. Вече Жан Виденов не е най-престъпния премиер. Лятото живота е лесен, но зимата се връщаме в 1990те.

    Коментиран от #53

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 ЖлъченМЕХУР

    16 1 Отговор
    Защо не ни кажете и някоя голяма ТАЙНА и за Борисов ? С ВИС или СИК е бил партньор ? С Мадтжо , Пашата , Маргините и бат Миле ли е бил ортак ? С кого е бил в приятелски отношение и кой е бил кръстник на дъщеря му ? С кои от тези ТЕРОИ на подземния свят е имал общи фирми ? Защо не го проверите ? Не е било толкова отдавна и все още има живи свидетели и документи !

    Коментиран от #49

  • 49 кокъла

    5 3 Отговор

    До коментар #48 от "ЖлъченМЕХУР":

    Е,хващай Бенатова и започвайте да нищите!
  • 50 Феликс Дж

    1 9 Отговор
    След многото "майдани" моята версия сега е - стреляли са снайперисти на Сорос, за да предизвикат брожения довели до свалянето на вай-сериозния премиер най-новата история на бедна България. Другарите от 1-во главно на КГБ ще включат извършителя в списъка си.
  • 51 Пръц Киро

    6 5 Отговор
    БОЙКО РАШКОВ ЗНАЕ МНОГО ДОБРЕ ЗА КАКВО СТАВА ВЪПРОС! А МОЖЕ БИ ТОЧНО ТОЗИ СЛУЧАЙ ГО ИЗДИГА НА ВЪРХА НА СЛЕДСТВИЕТО КАТО ДО ТОЗИ МОМЕНТ Е ЗАМЕСТНИК ШЕФ ! А ЗАЩО НЕ СЕ ПОМИСЛИ И В ПОСОКА НА ПРИКРИВАНЕ НА СЛЕДИ ОТ РАШКОВ ЗА СЛУЧАЯ КОНКРЕТНО И ФИНАНСИТЕ ЗА ПОСТРОЯВАНЕТО НА МИТИЧНИЯ ПАЛАТ С 12 ТОАЛЕТНИ ?
  • 52 ФАКТИ ИСТИНСКИ

    1 9 Отговор
    много истини и факти и разкрити тайни ???от хорица дето по тези години са тичали прави под масата и са си играли с камиомчета /ако родители са имали кинти/ карамаеца и тоьота крадена,,, май го бъркат с калвача от русе неговия на тайната беше доста разпознаваем с татуси, дори не са знаели и къде живиеше и, че през улицата отсреща си имаше /кръсника/склад за строителни материали и за купони с циганите що не си чешате езиците с бившия м. маринов там може да излязат по достоверни романи ми с умрелите те нема как да се бранят и като нема вече живи набори всичко речено е,, факти
  • 53 Пръц Киро

    10 12 Отговор

    До коментар #46 от "Жан Виденово време":

    бъркаш се Жан Виденов е НАЙ-ПРЕСТЪПНИЯ ПРЕМИЕР а Р.Р. е НАЙ-ПРЕСТЪПНИЯ ПРЕЗИДЕНТ НА БЪЛГАРИЯ В ЦЯЛАТА ИСТОРИЯ ОТ 681г. ДО ДНЕШНИ ДНИ!
  • 54 Хитър Петър

    4 5 Отговор
    Жан Виденов по онова време беше поставено младо лице, на чиито гръб се стовари всичко. Една от причините за хиперинфлацията е Сорос, който искаше да даде заем на България и който Виденов отказа. Имам познати които по онова време затваряха магазина си по три пъти на ден, тъй като лева се обезченяваше с всеки изминал час. Същият сценарий е в Турция.

    Коментиран от #55

  • 55 Пръц Киро

    1 5 Отговор

    До коментар #54 от "Хитър Петър":

    значи и сега Киприл Петков и Асен Василев са млади неопитни и ПОДСТАВЕНИ ЛИЦА ТАКА ЛИ ДА РАЗБИЕРАМЕ ТЪЛКУВАНИЯТА ТИ? КОЙ ПОДСТАВЯ ЛИЦАТА ПРО100КИРО и АЧО? КАКТО НАВРЕМЕТО ЖАН ВИДЕНОВ? НЕ Е ЛИ ПРЕЗИДЕНТА Р.Р.?
  • 56 брег

    4 2 Отговор
    войната в мафията м/у СИК и ВИС е виновна барабар с мутрата по него време е бил мафиот-крадец на а-ли
  • 57 ИЯО

    5 0 Отговор
    Бадева надигате кокалите на отдавна умрелите без вина хора.
  • 58 Двуок ЦИКЛОП

    0 0 Отговор
    А ще падне ли и една друга ГОЛЯМА публична ТАЙНА , че ББ е бил ортак и приятел с подземните мафиоти у нас ? Че е бил в бизнес и приятелски отношения с тях ? Че са имали общи фирми ? Кой ог гях е кръстник на дъщеря му ? Това лесно може да се провери ! Защо никой не го направи ? Страх.....автоцензура.....слугинаж......проституция ?

    Коментиран от #59

  • 59 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #58 от "Двуок ЦИКЛОП":

    Питай Бойко Рашков, той тогава стана шеф на Национална следствена служба, която беше сила.
    Всички знакови дела за мутрите, масовата приватизация и ограбването се разследваха от нея. И НИКОГА не разкриха нито едно престъпление! Питай Рашков как се придобиват имоти във време когато заплатата ми беше 7-8 долара. И аз бях държавен служител тогава... И придобих високо кръвно и проблеми с бъбреците....
    Господ ще го накаже тоя ретро комунист Рашков!