14 Август, 2022 14:05 1 372 6

Все още няма задържан за убийството на швейцарския бизнесмен

  • темида-
  • удо ланге-
  • кладница-
  • убийство

Към настоящия момент не са събрани доказателства за виновността

Към настоящия момент няма задържано лице за убийството на швейцарския бизнесмен в пернишкото село Кладница. Няма повдигнато обвинение и задържани лица по досъдебното производство. Това заяви наблюдаващият прокурор по делото от Окръжна-прокуратура Перник Аделина Алексиева пред журналисти.

В качеството на свидетели са разписани 5-6 лица по досъдебното производство, а от органите на полицията се провеждат оперативните дейности по установяване на извършителя на престъплението. Прокурорът не изнася просто версии, а прокурорът залага на становища на база резултатите от експертизите, уточни прокурор Алексиева.

"Не отпада нито една версия, работи се по всички версии. Съобщаване на версии сега, биха могли да попречат за изясняване на случая," посочи Алексиева. Тялото на швейцарския бизнесмен е било намерено на пода. Не е имало видимо следи от насилие, както не е имало и кръв. Няма доказателства за участие на конкретно друго лице в извършването на престъплението. Все още не е ясна и точната причина за смъртта на швейцарския бизнесмен.

От своя страна старши комисар Павел Mлеканов, директор на ОДМВР-Перник обясни, че се работи по много версии и са назначени голям брой експертизи, които ще дадат яснота относно самата специфика на деянието. "Каквото и да кажа в момента, може да навреди на разследването. Работи се по много версии и са назначени много експертизи, които ще дадат яснота относно самата специфика на деянието. И в момента се провеждат процесуално-следствени действия, работи се с различни лица. Към момента не мога да дам конкретика, защото е възможно това да опорочи разследването.", каза ст. комисар Млеканов.

Към настоящия момент не са събрани доказателства за виновността, на което и да е лице, разпитано по делото. Чакат се и резултати от експертизи. От прокуратурата отказаха да посочат основните версии за убийството, защото това би могло да попречи на разследването.

Припомняме, швейцарският бизнесмен Удо Ланге беше открит мъртъв в дома му в пернишкото село Кладница. Пристигналият на място лекарски екип не е установил следи от насилие. По време на аутопсията обаче е открита рана в долната дясна част на шията, през която е засегнат белият дроб.

Швейцарският бизнесмен е женен за българка и живее отдавна в нашата страна. Двамата са имали предприятие за силиконови изделия, което преди няколко години са продали на шведска компания.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Той

    6 2 Отговор
    вероятно е вече зад граница , изпълнил поръчката професионално , пробил белия дроб на човека с тънък остър предмет, спрял му въздуха и прекъснал живота му....

    Коментиран от #3

  • 2 Инспектор 13

    3 1 Отговор
    Да викат Швейцарската полиция да разреши случая.
  • 3 Женен за българка, продал фирмата.

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Той":

    Жената наела бандит да му откраднат парите, синът му убил човек на пътя ! "Шерше ла фам" е казал навремето Дюма, в основата на всичко стоят жените. Сенека: мъжът се изпитва с жена, жената със злато, а златото с огън !
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Мики Маус

    1 0 Отговор
    Е те швейцарците идват тук защото в България има много свободни гробни места, траурните агенти ги копат по горите, бизнесмените отварят фабрики, а бившите им жени наемат килъри да се погрижат за нов мениджмънт, лекарите подозират някаква причина за леталния изход а в краен случай след аутопсия може и да установят причината за фатален край. Полицията издирва свидетели вместо да търси престъпници, понеже напоследък кримиконтингента се оказа тясно обвързан с хората от изпълнителната власт, а силиконови полицай/ли покрити с татуси се явяват техни ятаци. Изобщо има какво да предложим на всеки в близост до Перник, от син на прокурор който превъзпитава показно та чак до кръв хората до автоджамбази които тренират как да подобрят рекорда в "да изчезнеш за 60 секунди". Нека западняците не се учудват има какво да им предложим и то по много. Все пак сме на кръстопътя на Европата и Азията.
  • 6 Еееее сори

    0 0 Отговор
    Ченгетата имат разкриваемост само с ушета ама тук дедов :))))