Last news in Fakti

27 Август, 2022 16:45 5 733 28

Само във ФАКТИ: Полицаи нападнали българското семейство в Серес

  • гърция-
  • серес-
  • българи-
  • семейство-
  • деца-
  • полиция-
  • родители

Искаха да вземат децата ни, не сме ги изоставяли в колата, твърдят родителите

На 5 юли т.г. ФАКТИ публикува материала Ужас в Серес! Българи на кръчма, а децата им полуприпаднали в заключена кола.

С нас се свърза представител на замесеното в случая българско семейство и изложи подробно обстоятелства около станалото в гръцкия град.

"Семейството е нападнато 5 минути след спирането на автомобила им в гр. Серес. Същият е разбит с взлом. Иззети са лични документи от чантата на жената - паспорти и лични карти на 6 лица. Намиращите се дълбоко заспали четири деца в автомобила са нападнати и тормозени. Извлечени са насила от автомобила и изправени до стената и по тротоара. Децата пищят и реват, а нападателите крещят и създават хаос. Единият от тях казва че е потиснат и че не се чувства добре. Говори за търговия и крадени деца. Устройва пълен цирк. Останалите полицаи му правят забележка, че прекалява и че такъв цирк не е нужен. След около 5 минути пристигат родителите - бащата С.С. и майката М.Д., които са отишли да вземат храна за децата и за себе си. Те също са нападнати по същия начин със силни викове. Един от полицаите, незнаещ, че документите са в потиснатия, иска паспорти. Разбилият колата полицай и сътворител на цялата драма отказва да се представи. Напада словесно родителите със силни крясъци. Казва, че родителите са отсъствали 2 часа, а после намалява на "повече от 1 час". Държи се нагло, арогантно и заплашително. Нямало значение кои са и как се казват. Създават 100% стрес с явна умисъл да вземат децата"

"В един момент бях сигурен, че са търговци на деца, които искат да ни заблудят, че са полицаи и да откраднат децата, при положение че са счупили стъклото, за да отворят колата и са взели личните документи от дамската чанта", споделя бащата.

"Имаше полицейски автомобил и започнаха да пристигат и други полицаи с мотори. Наясно съм с това, че се извършва търговия с деца в Гърция и че жени от ромски произход раждат там или след това пътуват за там. Предната дясна врата беше отключена за всеки случай, за да мога да вляза в колата, ако някой се опита да тръгне с нея, а точно стъклото на отключената врата бяха разбили. Отдалечихме се, за да отидем до gyros като наблюдавах колата непрекъснато. Попитахме сервитьорката за gyros и какво е останало в късния час и тя каза, че ако има направо ще го донесе. След минута донесе един, поискаме още, но тя каза, че трябва да се чака и ние си тръгнахме веднага. Не се забавихме много, но имаше и други клиенти, сервитьорката не беше много бърза. Когато пристигнахме към колата видяхме необичайно движение за късния час. Не ни разрешиха да се върна, за да си взема бележката за сандвича като документ за времето. Същите разчитаха, че ще откраднат децата. Не ми разрешиха да се обадя на външно министерство и на консула в Солун. Извърших го въпреки тях.

Бяха сигурни, че ще откраднат децата, не се представяха и не ни дадоха никаква информация, а само ни нападаха крещейки и създавайки хаос, напрежение и стрес в опит да ни надговорят и забаламосат.

Случаите на отвличането от институциите в Гърция на български деца е постоянна практика, като лепват тежки обвинения на родителите, както се опитаха да направят и с нас. Всичко е измама и ОПГ с цел да вземат децата или поне да захранят финансово държавата си. Тръгнахме си около 4 часа сутринта с разбито предно дясно стъкло, с невъзможност да се придвижваме по този начини и без съдействие за възстановяване на счупеното стъкло. Дадоха ни две торби за боклук.

Дискриминацията срещу българи в Гърция беше очевидна, какво ги интересуваше тях как ще пътуваме с разбито и липсващо стъкло с 4 деца през нощта. Те си бяха свършили работата като първо се опитаха да отвлекат децата, а после с уговорки и измислици между полицаите и кошаревските свидетели да образуват дело. Добре дошли в Гърция!!! Не се заблуждавайте с това, че са готвачи на джирос и совлаки. Не се заблуждавайте, че си пасят козите и в магазина ви предлагат козе сирене. Извършват се и такива неща - да вземат български деца от родителите с тежки обвинения, за които и през ум не ви е дошло. Полицейският акт е акт на насилие върху деца под предлог да ги спасяват. Той е неоснователен. Полицаят не е оторизиран и обучен за работа с деца. На мястото не е повикана и дошла агенция за закрила на детето за да положи нужните грижи. Не е повикана и бърза помощ (линейка) за да окаже медицинска помощ на мястото на нападението срещу децата", приключва разказът на семейството.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 34 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Оставили

    38 29 Отговор
    си четирите деца спящия в жегата в колата и заключени , че и с претенции ?!

    Коментиран от #22

  • 2 гумен крадеф

    25 9 Отговор
    да им обявим война
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Защо

    50 4 Отговор
    Не отиде само единия родител да пазари?
  • 5 Страничен

    26 5 Отговор
    Ала бала !
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Баща

    33 15 Отговор
    Ей ти за нищо не виновната майка дето се оправдаваш като някаква фурия. Като гледам как се обясняваш ТВОЯ вина НЯМА ! Да оставяш 4 деца сами в жегата в отключена кола.

    Дълбоко се съмнявам че си наблюдавала колата, понеже прозорци на коли не се чупят веднага.
    Излиза че не си наблюдавала колата! Щом не си видяла че хора и полицаи се опитват да влязат в нея.
    От истотията ти излиза че имаш и мъж. Двамата сте ги изоставили без надзор за да си купувате дюнери. Аз имам едно, но когато си купувам дюнер НЕ в Чужда държава като теб , а у нас отивам сам или пращам жена ми.
    Полицаите не са длъжни да знаят за колко време си ги била изоставила. Те виждат изоставени деца , МНОГО изоставени деца . Какво според теб трябва да правят? Да те чакат да си вземеш дюнера? Да ходят из града и да питат на ред на кой е тая чужда кола?
    Отговора е че вината е изцяло ТВОЯ и на мъжа ти!
    Да ми хленчиш за счупен прозорец?
    Да в нашата долбопробна държава на никой включително полицаите няма да им пука за такава кола, но ти не си в България , така че се съобразявай.
    Гръцките полицаи са постъпили правилно!!! Браво!

    Коментиран от #15, #16, #20

  • 8 Тома

    32 3 Отговор
    Въоще не е българско семейство.Само по паспорт ще да е

    Коментиран от #17

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Велика България

    22 13 Отговор
    Подли гърци връщайте ни Южна Македония и беломорието!
  • 12 МВР Е ОПТ

    15 6 Отговор
    И винаги са били такива на всички ни е ясно.
    Злоупотребата със враст и замитането под килима са ежедневие
  • 13 Слънчев вятър

    12 2 Отговор
    Оргия на европейското единство.
  • 14 Опасно

    16 4 Отговор
    Е да попаднеш на гръцки полицаи, които си мислят че всичко е позволено касаещо се за българи. Гърците не обичат българите. А има ли замесени деца, нещата в Гърция са неудържими. Добре е , че са се прибрали в България с децата.

    Коментиран от #19

  • 15 Тони

    3 7 Отговор

    До коментар #7 от "Баща":

    Добре е да ти се случи и на теб
  • 16 Тони

    3 6 Отговор

    До коментар #7 от "Баща":

    Да ти се случи

    Коментиран от #27

  • 17 Петьо

    4 4 Отговор

    До коментар #8 от "Тома":

    Българи са .
  • 18 За протокола

    14 2 Отговор
    Ами да си го кажат направо - не ходете в Гърция, крадат деца, нападат, тероризират и т.н. Ходете по българските плажове, там няма такива неща.
  • 19 ЧУЙ ЧУЙ

    4 2 Отговор

    До коментар #14 от "Опасно":

    .....второто изречение отговаря на цялото ти съчинение...👍В ЕС БУЛГАР(.....) не вирее
  • 20 Гъркът

    10 3 Отговор

    До коментар #7 от "Баща":

    В България полицаите не крадат деца, докато в Гърция са в играта
  • 21 МВР Е ОПГ

    6 3 Отговор
    Не ми трябват доказателства знам и съм видял че са мафиотска структура.
  • 22 ИМПЕРИАЛИСТ

    8 4 Отговор

    До коментар #1 от "Оставили":

    Жега а, в 22 часа през нощта в Серес...?

    Коментиран от #23

  • 23 Тоалетна хартия

    14 2 Отговор

    До коментар #22 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Бил съм на 36градуса по Целзий в 00ч. Обичам Гърция, за тях рома е вреден дивеч.....В Гърция няма партия, като дпс и евророма!!! Нямат заградени ниви и имотите им не се пазят от сот!!!! Гърците си живеят живота, карат стари коли, сменят тел.,като се счупи. Важното е да имат пари за таверната!!! Изобщо не ги интересува каква кола караш,какъв тел имаш и с какви дрехи си!!!!
  • 24 Оракула

    5 3 Отговор
    От написаното разбираме веднага, че това са граждани от прослойка ,
    която е на " Гурбет " по терлички и с ръкавички в Гърция!
    А някой провери ли ги, какви налични пари са имали ?
    От къде идват, на къде отиват, колко престой имат в Гърция и какво работят в България?
    Хитри са гръцките полицаи , нищо чудно да са предотвратили и обир!
  • 25 Демократ

    6 1 Отговор
    Гърците са прави, кой нормален родител ще заключи децата си сами в колата? Ако са нормални родители, единия отива за храна, другия чака в колата заедно с децата си! Акълно, нали?!
  • 26 Какви са тия

    7 0 Отговор
    Несвързани и противоречащи оправдания, отишли за гирос и наблюдавали постоянно колата но видели сейра като се върнали? Не са се бавели но имало клиенти преди тях и обслужването било бавно, после разбирам че полицаите-крадци на деца са ги чакали да се върнат и да ги отквлекът ритуално пред тях и пред сума свидетели и други пристигнали мними полицаи и амо с един гирос за 4 чавета.Цялата работа е кой ще ни плати джама, а двете торби за боклук са ви дадени да си изчистите колата а не да хвърляте през прозореца в движение. И се радвайте че наистина не са повикали от защита на децата че щяхте хурката да опитате тогава. И защо лъжете тук а не ги осъдите като сте прави...защото полицията се е въртяла около колата ви поне 30-40 мин преди да предприеме действие, били крадци на деца за 30сек и едно нямаше да остане в колата ви ако бяха, Дълго стана но, нашия тарикатлък не вирее нийде извън родината ни.
  • 27 Баща

    3 0 Отговор

    До коментар #16 от "Тони":

    На мен няма да ми се случи , щото не си оставям децата така, като тая циганка.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.