29 Август, 2022 15:55 3 278 10

Заловиха още две групи нелегални мигранти в Бургаско

  • мигранти-
  • средец-
  • ирак

Вчера бяха заловени 141 афганистанци без документи

Заловиха още две групи нелегални мигранти в Бургаско - 1
Снимка: БГНЕС/Илюстративна

И днес в Бургаско полицията залови нелегални мигранти. Става дума за две групи по пет човека, които са били превозвани с леки автомобили, съобщи БНТ.

Трафикантите отново са чужди граждани. В единия от случаите каналджията е турски гражданин, а в другия мъж от Ирак, съобщиха от Районната прокуратура в Бургас.

Двете групи са били задържани в района на община Средец.

Вчера бяха заловени 141 афганистанци без документи. 88 от тях бяха скрити в тир, а другите 53 са открити в гориста местност между селата Габър и Дебелт.

Все още се установява дали има връзка между двата случая, тъй като македонският шофьор е натоварил мигрантите в тира от същото място, където е открита другата група.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Студопор

    21 0 Отговор
    Ама никой не ми казва това, което ме интересува най-много, а именно: какво ги правим тия хора, след като ги заловим? Връщаме ли ги по родните им страни или си ги оставяме у нас на безплатен пансион?

    Коментиран от #10

  • 2 ной

    23 0 Отговор
    Щом и чужденците тук в България станаха трафиканти - каналджии значи не я имат и те тази държава за нищо. Разграден двор и свободна територия. Е това направиха българските политици и ЕС.
  • 3 пожелание

    19 1 Отговор
    Минирайте границата за да не ни се смее целият свят !!
  • 4 Бежанец клет

    13 0 Отговор
    Някой уволнен или задържан от ОПГ -МВР? Прави впечатление, че рязко се увеличиха случаите на задържани емигранти. Направо боде очите. Каскета нещо по въпроса?
  • 5 Tърновец

    13 0 Отговор
    Трябва да се обяви извънредно положение в Бургас и цялата турска граница - сухоземна и морска - да се затвори поне за 24 часа. Да поискаме помощ от Германия и Австрия
  • 6 мвр не ги гони

    12 0 Отговор
    хората са тръгнали на почивка към сънито да търсят хотелиерите дето дават подслон и храна като на укр за 15 лв и да си починат на морето след дълъг път

    Коментиран от #7

  • 7 Колега

    13 0 Отговор

    До коментар #6 от "мвр не ги гони":

    моите уважения, но украинците си идват на КПП-тата с документи, а не газят посред нощ през гората и реките. Те са криминални престъпници по смисъла на закона. България не граничи със страна във военен конфликт. Престъпниците трябва задължително да бъдат осъждани, да работят бидейки в затвора за прехраната си и след това с черен печат в паспорта да бъдат депортирани. Ако се явят на КПП с документи и заявят че са икономически кандидатимигранти, е друго. Ще изчакат в страната от която идват решението на властите и ще бъдат или няма да бъдат допуснати да влязат. Така стоят нещата и тези органи, които не си вършат задълженията носят тежка отговорност, включително съдебна.
  • 8 Шаран БГ

    1 0 Отговор
    Никой не ни се смее!! България отдавна е гавра за западняците. От немай- къде дават по някое евро с надеждата ние да спрем мигрантите. Но щом за ден са заловени само 140 , това означава , че поне още 280 не са хванати. Те това е държава според г-н Свиленски, защото дере данъци и глоби за щяло и нещяло !!
  • 9 реалист

    1 0 Отговор
    Абе той Динко повече ги хваща, и по-качествено ги обработва.
  • 10 Цецо

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Студопор":

    Храним ги и ги отглежда ме с парите от нашите данъци...