Last news in Fakti

31 Август, 2022 07:40 3 985 6

Разследват смъртта на задържан мъж в Стара Загора

  • стара загора-
  • мъж-
  • смърт

Държавното обвинение проверява за евентуално полицейско насилие

Разследват смъртта на задържан мъж в Стара Загора - 1
Снимка: БГНЕС

Окръжната прокуратура в Стара Загора води разследване за евентуално полицейско насилие, което е причинило смъртта на задържан мъж в областния град, пише "Сега".

В сигнал, получен на редакционната поща на "Сега", се твърди, че на 14 юли около 16:40 ч. е арестуван мъж на кръстовището между бул. "Александър Батенберг" и бул. "Цар Симеон Велики" в Стара Загора. Той се е возил в автомобил, който е спрян от полицията. Според очевидци, още при задържането органите на МВР са упражнили насилие. Мъжът е бил откаран в Първо РПУ, а няколко часа по-късно е констатирана смъртта му

"За смъртта му са съобщили на съпруга ми около 22,00 ч. Излъгали са го, че е умрял в линейката, която са извикали, но и докторът, и шофьорът на самата линейка казват, че от Първо РПУ са го изкарали мъртъв. На 16 юли погребахме сина ни. Цялото семейство, неговите приятели и близки, които бяхме на погребението, видяхме, че беше обезобразен от бой", се казва в писмото, чийто автор се представя за майката на починалия мъж.

"Сега" изпрати въпроси до ОДМВР-Стара Загора, както и до пресцентъра на вътрешното министерство, дали действително е имало такова задържане, в кое РПУ е откаран арестуваният и каква е причината за неговата смърт. От силовто ведомство обаче отговориха единствено, че по случая се води разследване.

Говорителят на Районната прокуратура в Стара Загора прокурор Таня Димитрова заяви пред "Сега", че по случая има образувано досъдебно производство за незаконно притежание на наркотици, които са открити при претърсване на автомобил. Причината за смъртта на задържания обаче се разследва от окръжният следствен отдел.

От Окръжната прокуратура в Стара Загора потвърдиха, че такова дело има. Нейният говорител Георги Видев каза единствено, че то се води по чл. 123 от Наказателния кодекс, който е за причиняване на смърт по непредпазливост.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    29 1 Отговор
    А защо целия милиционерски участък не е задържан до изясняване на обстоятелствата?
    Смъртната присъда в България отдавна е забранена!
    Отделно милицията няма право да съди и изпълнява присъди!
    И какво е това "убийство по непредпазливост"?!
    По "непредпазливост" ли биха както намерят за добре или умишлено?
  • 2 ужас

    18 0 Отговор
    Залагам си главата ,че ще изкарат е паднал по стълбите и си е ударил главата!!! Гарвана на гарван око не вади!
  • 3 Иван

    15 0 Отговор
    Сигурни ли сте че наркотиците в автомобила не са подхвърлени от полицаите?
    Най-голямата ОПГ е МВР.
  • 4 Гусин Палюцай

    7 0 Отговор
    Връзвам кучето и го бия щото отвързано ще ме усакати
  • 5 Йо Несбьо

    1 5 Отговор
    Хайде сега... Вярно е, че понякога стават грешки, както навремето ме нападна колежка в магазина с удари и обиди, тормозеше ме цял месец...Нали съм мъж, никой не забелязал как ме плюе и ми скача, обаче видели как съм я съборил...

    Повечето пъти обаче полицаите действат срещу доказани нарушители и престъпници. Що на мене не ми подхвърлят наркотици в колата?! Що ме спират в годината 2 пъти и то след нарушение?

    Предполагам, някой агресивен ром или от криминалния контингент,, Какво да го правят?! Да му четат книжки?
  • 6 Имали татуирани полицай в това в

    1 0 Отговор
    Това РПУ в Стара Загора?? Ако няма да, си вземат от някоя Охранителна фирма от София, тея където биеха под Колоните на МС, със странните емблеми и надписи по униформите!! Стара Загора си имат един такъв Каратис, беше и в НС, Развъдили са се и в Първото им Районно!! Смели са човека от бой!! Каквото и да измислят след това!!