14 Септември, 2022 18:32 1 771 5

Задържаха 8 каналджии

  • каналджии-
  • военна полиция-
  • гранична полиция-
  • мигранти

Те всички са чужденци

Задържаха 8 каналджии - 1
Снимка: МВР

Осем каналджии – всичките чужди граждани, са задържани при четири различни случая в зоните за отговорност на РД “Гранична полиция“ - Елхово и РД “Гранична полиция“ – Бургас. Действията са част от Специализираната полицейска операция на българо-турската граница, която се провежда със съдействието на агенция Frontex, МО и други структури на МВР.

На 13.09.2022 г. към 18 часа в района на бургаското село Момина църква, граничен полицейски наряд от ГПУ-Средец и служители от Frontex спрели за проверка микробус „Ивеко“ със сръбска регистрация, управляван от сръбски гражданин. В автомобила граничните полицаи установили 33-ма мъже - чужди граждани, без документи за самоличност, които заявили, че са от Афганистан. По-късно гранични полицаи и командировани служители на Военна полиция задържали в района двама граждани на Босна и Херцеговина и още един сърбин, съпричастни към случая, с две коли. Незаконните имигранти и каналджиите са задържани в ГПУ-Средец, уведомена е районната прокуратура.

Снощи към 21 часа гранични полицаи от ГПУ-Малко Търново задържали на пътя за Бургас гражданин на Беларус, с разрешение за постоянно пребиваване в България. В управлявания от него лек автомобил „Фолксваген“ са открити 7 мъже чужди граждани без документи, по техни данни от Сирия. Уведомена е районната прокуратура. Срещу каналджията е образувано досъдебно производство, а срещу незаконните имигранти – заявителски материал в ГПУ- М. Търново.

На 13 септември граничен полицейски наряд от ГПУ-Царево съвместно със служители от РУ на МВР спрели за проверка лек автомобил „Хюндай“ с украинска регистрация, управляван от украински гражданин. В колата полицаите установили 5-има чужди граждани без документи за самоличност. Всички те са задържани в ГПУ-Царево. Срещу украинския гражданин е заведено бързо производство, а срещу незаконните мигранти - заявителски материал.

Вчера в местността „Пода“ гранични полицаи от ГПУ-Бургас заловили още двама украинци, превозвали 13 незаконни имигранти. По случая е образувано бързо производство в ГПУ-Бургас.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ъъъ

    15 0 Отговор
    понеже са чужденци и нема на кой да платят,та да стане номера?
    или ако бахте хванали нашите,щеше има много говорене,та после требва се дават обяснения?
    мдааа явно се е избрало да бъде по лесния начин ..
    така като приказката с вълка и агнето ...
  • 2 пожелание

    8 0 Отговор
    Тецовете да ползват чиста енергия.
  • 3 !!!?

    6 4 Отговор
    Явно украинският гражданин е етнически руснак, който се ползва с бежански статут...по българското черноморие е пълно с такива !!!?
  • 4 Мани бе

    0 2 Отговор
    Голем смех
  • 5 МалъкВарварскиРушвет

    2 1 Отговор
    Я да ги пуснете веднага, как така ще задържа някои МВР, тази организация наречена ,,полиция,, помага за транспорта на наркотици и бежанци, както и специално в София в кварталите Изток, Студентски град и Манастирски ливади когато се краде скъп автомобил вечерта патрулка на МВР пази улицата да не стане сакътлък с крадците