Last news in Fakti

20 Септември, 2022 16:44 2 016 4

Задържаха трима за измамна схема за продажба на пелети

  • измамна схема-
  • пелети-
  • търговска платформа

Мнимите търговци пускали обява в търговска платформа във фейсбук

Задържаха трима за измамна схема за продажба на пелети - 1
Снимка: БГНЕС

При спецоперация на ГДНП и служители от ОДМВР - Плевен и Русе са задържани трима души за измама с онлайн продажба на пелети. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

Те са заловени на 16 септември в голям търговски обект в Русе. Мъжете - на 26, 21 и 23 години са криминално проявени, като най-възрастният е и осъждан.

Те осъществявали измамата чрез обява в търговска платформа във фейсбук. От хората, отговорили на обявата за „изгодна сделка” е искано да изпратят капаро чрез система за бързо плащане.

По време на разследването било установено, че 26-годишният задържан е публикувал и обяви за продажба на изгодни цени на дърва за огрев, контейнери за живеене, олио, брашно, гаражни клетки и др., а другите двама изпълнявали ролята на сътрудници в схемата.

Извършени са процесуални действия – обиск, претърсване и изземване в 2 автомобила и жилище във Ветово. Намерени и иззети са вещи, свързани с престъпната дейност на задържаните.

Работата по случая продължава под надзора на Районната прокуратура в Плевен. По отношение на 26-годишния е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“. Налични са данни за съпричастност към такъв тип измами в Кърджалийска, Пловдивска и Врачанска области.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 мдаааа

    10 3 Отговор
    Още едно доказателство , че българина е голем Балъков ...
  • 3 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 1 Отговор
    БРАВО господин ДЕРМЕНДЖИЕВ БРАВО на МВР

    Коментиран от #4

  • 4 Град Лом

    0 2 Отговор

    До коментар #3 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Какъв Дерменджиев те гони ве ... от Тракия Пловдив ли ...