Last news in Fakti

16 Октомври, 2023 15:05 1 253 0

Рецидивист лъже желаещи да получат доходна работа в чужбина, прибира им парите

  • измамна схема-
  • работа в чужбина

Мъжът се представял за служител на международно дружество, извършващо процедура по подготовка на документация и уреждане на работа в чужбина при изключително добри условия

Рецидивист лъже желаещи да получат доходна работа в чужбина, прибира им парите - 1

Служители от Първо РУ разкриха измамна схема, съобщи БНТ. Разследването започнало в началото на октомври след постъпила информация за мъж, който се представял за служител на международно дружество, извършващо процедура по подготовка на документация и уреждане на работа в чужбина при изключително добри условия.

По този начин той е успял да придобие различни суми, внесени от жертвите, които разбирали за измамата едва когато впоследствие не получавали никакъв документ за работа в чужбина. В хода на извършените оперативни действия мъжът - с множество полицейски регистрации и в момента изтърпяващ условна присъда за подобен вид престъпление, е установен и задържан.

Извършени са претърсвания на различни адреси, откъдето са иззети предмети и документи, свързани с престъпната дейност на задържания. По случая е образувано досъдебно производство, работата продължава. След доклад на материалите в Софийската районна прокуратура, мъжът е задържан за срок до 72 часа с прокурорско постановление.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА