Last news in Fakti

16 Юли, 2013 14:17 18 044 0

15-годишно момиче беше убито от акули, докато плува край френски остров

  • акули-
  • инцидент-
  • франция-
  • остров
15-годишно момиче беше убито от акули, докато плува край френски остров - 1
Снимка: БГНЕС


Момиче беше убито от акули, докато плува във водите на намиращия се в Индийския океан, френски остров Реюнион, съобщава Би Би Си.

15-годишната жертва е била нападната от хищните риби, докато се гмуркала с шнорхел на няколко метра от западния бряг Свети Пол.

Това е вторият смъртоносен инцидент с акули в близост до въпросния остров в периода от началото на годината.

Предишният подобен случай отне живота на сърфист, сърфирал в близост до брега.

Според последни информации, загиналото момиче е било турист от континентална Франция, пристигнало в Реюнион, за да посети баща си. По време на инцидента тя е плувала със своя приятелка, която е оцеляла.

Към момента спасителни служби и специални хеликоптери обхождат крайбрежието, търсейки части от тялото на загиналата.

Според местните медии, още преди няколко дни властите за сигурност на острова са предупредили неговите обитатели да бъдат бдителни когато влизат в океана, поради наблюдаващото се увеличение на популацията на акули по крайбрежието.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА