Last news in Fakti

17 Юли, 2013 16:53 1 534 2

Жена съди шеф на престъпна групировка в Япония

  • япония-
  • мафия-
  • дело
Жена съди шеф на престъпна групировка в Япония - 1
Снимка: БГНЕС

Жена съди лидера на една от най-големите организирани престъпни групи в Япония, съобщи Би Би Си. Засега за нея се знае само това, че е от Нагоя. Тя е завела иск за $174 200 срещу  Кеничи Шинода, който е смятан за глава на престъпната банда Ямагучи-гуми.

Ищцата притежава ресторант и настоява да й бъдат върнати парите, които е платила на представители на  групировката на обвиняемия, за да я защитават от набезите на други банди.

Според нейния адвокат,  Шинода носи отговорността на работодател относно действията на мафиотите, членуващи в неговата организация.

Делото разчита на промените в законодателството относно организираната престъпност, приети в страната през 2008 г. В тях се казва, че ръководителите на организирани престъпни групи могат да бъдат подведени под отговорност за действията, извършени от техни служители.

Според местните медии това е първото дело по рода си в Япония.

Собственичката на ресторант заявява, че за 12 години  е платила на организацията суми на стойност $109 000. През 2008 г. тя  е била принудена да забави плащанията, като веднага след това е била заплашена от един от престъпниците, че ресторантът й ще бъде изгорен.

Според данни на местната полиция, членовете на Ямагучи-гуми съставляват близо 40% от японската организирана престъпност.

Японските престъпни групировки, известни още като Якудза, се водят в нелегалност. Те са в основата на организацията на редица престъпни дейности като търговия с наркотици, склоняване към проституция и манипулации на фондовия пазар.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 трезво мислещ

    0 0 Отговор
    Ей егати и либералността в Япония,чак пък да вземат да разглеждат престъпниците като работници а мафиотските босове като работодатели,и то все едно си приказваме за абсолютно законна и редовна дейност.Тц тц тц не става така драги ми японци,вий взехте че се оказахте по издухани и от нас,и егати и държавата да толерира такива явления,тъпа работа.

    Коментиран от #2

  • 2 Хелан Гууд

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "трезво мислещ":

    Иначе, по другите краища на света не ги толерират!? Вероятно живееш в някой американски екшън със стиван сегал, който е напляскал лошите и света е станал Рай.