Last news in Fakti

13 Октомври, 2022 15:54 1 986 9

Опасен чар: Мъж сви 20 бона от две жени след обещание за брак

  • мъж-
  • лъжа-
  • жени-
  • кражба

Той се представил за американски гражданин със значително материално и финансово състояние, а диалогът се случвал чрез програма за безплатен превод на чужди езици

Опасен чар: Мъж сви 20 бона от две жени след обещание за брак - 1

Досъдебно производство се води в пловдивския отдел „Икономическа полиция” във връзка с постъпили сигнали за осъществени измами чрез интернет, жертви на които станали две жени от областта. Разследването се осъществява под надзора на Районна прокуратура – Пловдив.

Според събраните до момента данни потърпевшите, като потребители на платформи за социална комуникация /Facebook и WhatsApp/ били въвлечени в престъпната схема след контакт с профил на мъж.

Той се представил за американски гражданин със значително материално и финансово състояние, а диалогът се случвал чрез програма за безплатен превод на чужди езици.

С комплименти, обещание за сериозна връзка и предложение за брак, жените, заблудени от събеседника си, без да се двоумят, внесли общо над 20 хиляди лева в посочена от него банкова сметка. Предлогът бил да се освободи от мито изпратен им скъп подарък.

В рамките на активните действия за разкриване на престъплението, вчера е проведена спецакция, при която бил арестуван заподозрян като участник младеж на 20 години, от великотърновска област. От адреса му е иззета цялата сума, получена по банков път от двете жертви, на които са възстановени парите.

Конфискувани са и компютърни конфигурации, мобилни телефони и СИМ-карти, банкови карти и други веществени доказателства.

Допълнително е открито и наркотично вещество, реагирало на полевия тест на амфетамин. Документирането на случая продължава, съобразно указанията на наблюдаващия районен прокурор. Проверяват се и добити в процеса на работата данни и за други пострадали жени от цялата страна.

От ОДМВР – Пловдив използваме повода отново да предупредим хората да бъдат изключително внимателни при осъществяване на контактите си в интернет, особено когато става дума за изпращане на пари под различен предлог.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    14 1 Отговор
    КАПАН за НАИВНИЦИ
  • 2 Псевдоним

    9 3 Отговор
    Има още много хляб да изяде, докато стигне Зеленски.
  • 3 ъъъ

    13 2 Отговор
    а беше време коги "нигерийския принц " беше мното вървежен

    ех доброто старо време .. ехх
  • 4 патки

    19 2 Отговор
    Тъпи патки.
  • 5 Една яде, пи

    8 2 Отговор
    Водих я по кръчми, забави. Завлачи 10 бона и си би камшика. Трябва ли да ходя в милицията?

    Коментиран от #7

  • 6 Браво

    2 3 Отговор
    Браво и на родната полиция.Браво ,конкретно за случая .А хората трябва да бъдат и малко по бдителни
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Сокерса

    6 1 Отговор
    Уцелил е на шмьтки човека
  • 9 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Бай Хуеф🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    1 1 Отговор
    Е супер, браво на полицаите.Има и свестни хора които си вършат работата