Last news in Fakti

13 Октомври, 2022 17:50 2 565 6

Откриха рекорден брой таблетки от лекарство, достатъчни за 2 млн. дози метамфетамин

  • таблетки-
  • метаамфетамин-
  • гкпп кулата

При отварянето на хладилното полуремарке митнически служител от отдел „Борба с наркотрафика“  на ТД Митница София установява, че в най-вътрешната част от товарния отсек се превозват други кашони с трети вид стока

Митнически служители от София задържаха 4,6 млн. таблетки от лекарствен продукт с псевдоефедрин, съобщиха от Агенция "Митници".

Медикаментите са открити в камион, влизащ в България през ГКПП "Кулата". По експертна оценка за това количество таблетки са достатъчни за направата на около 2 млн. дози метамфетамин. Това е най-голямото количество таблетки с псевдоефедрин, задържано от българските митници.

На 09.09.2022г. около 16:30ч. на входящо трасе за товарни автомобили на ГКПП Кулата пристига товарен автомобил, който пътува от Гърция към Чехия. При претегляне на камиона е установено разминаване в тонажа с представените от шофьора транспортни документи и превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка.

При отварянето на хладилното полуремарке митнически служител от отдел „Борба с наркотрафика“ на ТД Митница София установява, че в най-вътрешната част от товарния отсек се превозват други кашони с трети вид стока. При отварянето на няколко от тях е установено, че съдържат жълти кутии с лекарствения препарат „Rhinozad“.

Започнато е разследване.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🤷🏿‍♂️🤷🏿‍♀️🤦🏿‍♂️

    3 3 Отговор
    И какво на град ли чакат 🤷🏿‍♂️
  • 2 Дуньо простия

    3 0 Отговор
    Мани, мани... Голям зян стана.
  • 3 рамбо

    6 0 Отговор
    сигурно е било за вътрешна употреба на полицайчетата, като гледаме, в последно време те са основния потребител на амфетки..
  • 4 МВР Е ОПГ

    1 0 Отговор
    Чували ли сте за "полицейска дрога" пиани и дрогирани милицйонер ви се вижда шега нали така?

    Коментиран от #5

  • 5 А бе вий там съвсем ли загубихте ума?

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "МВР Е ОПГ":

    Преди мноо години гледах един(на тарикат се котираше,ама беше ш.м.а.т.к.а) разсича на маста прах,сложи на носа тръбичка и се наведе да го вдиша.Ний седяхме на масата и си пийвахме уиски.Ся верно,че вечно нема да пиеш уиски/водка,но на кафе може да минеш в годините.А тия ефедрини,ако ти е толко акъла,фанаа ли те,че те изребраа

    Коментиран от #6

  • 6 Жальк милиционер

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "А бе вий там съвсем ли загубихте ума?":

    Приготви се да бьдеш шматка!