Last news in Fakti

28 Октомври, 2022 23:12 811 4

МВР хвана за ден 26 пияни и четирима дрогирани шофьори

  • пияни-
  • дрогирани-
  • шофьори

8966 моторни превозни средства (МПС) са проверени в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата, която започна през юли

МВР хвана за ден 26 пияни и четирима дрогирани шофьори - 1

Общо 26 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол, са установи в рамките на ден, съобщи МВР. От тях 16 са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 10 - с над 1,2 на 1000. Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират четирима човека, а четирима, спрени за проверка, са отказали да бъдат тествани.

8966 моторни превозни средства (МПС) са проверени в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата, която започна през юли. Извършен е контрол на 11 257 водачи и пътници. Съставени са 2180 фиша и 640 акта за установени административни нарушения. Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори.

Трима души са загинали при катастрофи през изминалото денонощие на територията на страната, сочат данните на МВР. Регистрирани са 29 тежки пътни произшествия, при които са пострадали 33-ма човека.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Роза

    4 0 Отговор
    Пияните и дрогирани шофьори няма да свършат никога!Това е горчивата истина!Въпросът е да намалеят до поносими граници,но и това е мечта в БГ!
  • 2 МВР да ги заемат мьтните

    4 1 Отговор
    Накрая ще ги стигне това дето им мисли народа
  • 3 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    8 0 Отговор
    Защо никога не съобщавате и колко от "дрогираните" са заради лекарства?
  • 4 Иван

    6 0 Отговор
    Полицая да направи теста за наркотици за да видя че отчита правилно, после и аз ще го направя.
    Същото важи и за алкохола.
    С вашите камъни по вашата глава.