Last news in Fakti

31 Октомври, 2022 14:27 5 647 36

Агресивен шофьор наби полицай след катастрофа в Пловдив

  • шофьор-
  • побой-
  • полицай-
  • пловдив

Първоначално агресорът е освободен от наказателна отговорност и му е наложено административно наказание глоба в размер на 3000 лв

Агресивен шофьор наби полицай след катастрофа в Пловдив - 1

Полицай осъди агресивен пловдивчанин, който го е набил след възникване на леко ПТП между такси и друг автомобил. Служителят на МВР е бил пътник в таксито и само се е опитал да се легитимира, когато е бил нападнат със шамари и юмруци от другия шофьор, пише "Трафикнюз".

Първоначално агресорът е освободен от наказателна отговорност и му е наложено административно наказание глоба в размер на 3000 лв.

Пострадалият обаче не бил доволен от решението и претендирал пред съда сумата от 10 000 лв., представляващи неимуществени вреди – причинени физически болки, страдания, емоционален стрес и унижение, претърпени в резултат на нанесен побой.

Случката се разиграла в късните часове на деня, когато пострадалият полицай се качил в такси, което хванал, за да се прибере вкъщи. Колата се движила по бул. „Цар Борис III Обединител“, в посока север – юг. Малко преди Тунела, таксиметровият автомобил бил приближен и изпреварен от друг автомобил и в резултат на засичане било причинено леко ПТП.

Шофьорът на другия автомобил не спрял след настъпилото ПТП и продължил движението си, а таксиметровият шофьор го последвал, за да види и запише регистрационния номер, във връзка с уреждане на последиците от произшествието. На кръстовището на Сточна гара двата автомобила отбили в страни, до автобусна спирка, като полицаят и шофьорът на другата кола излезли от автомобилите.

Твърди се, че пострадалият се опитал да се легитимира със служебната си полицейска карта, но в този момент другият мъж започнал да го удря с шамари и юмруци.

Побоят спрял едва когато полицаят се опитал да влезе обратно в таксито. Тогава агресорът се качил в колата си и напуснал мястото на инцидента. Пристигнали медицински екип и полицейски автопатрул, а на следващия ден било издадено и съдебно - медицинско удостоверение.

Пострадалият решил да съди другия шофьор и предявил пред районния съд в Пловдив парично обезщетение в общ размер на 10 000 лв. и 800 лв. заплатено адвокатското възнаграждение.

Съдът, като прецени събраните по делото доказателства и взе предвид възраженията, доводите и исканията на страните, прецени, че претендираният иск от пострадалия е справедлив и следва да му се присъди.

Освен това побойникът трябва да заплати на полицая и 800 лева разходи за адвокатско възнаграждение, както и общо 1570 лева разноски по делото.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Еми те повечето

    16 36 Отговор
    катаджии се мислят за васали

    Коментиран от #6, #23

  • 2 Катаджиите

    28 20 Отговор
    се изяввят като някакви шефове на хората

    Коментиран от #3

  • 3 Кадир

    24 18 Отговор

    До коментар #2 от "Катаджиите":

    Щото са ганкстери в униформа. Просто е.
  • 4 Големи

    23 13 Отговор
    мутри го играят
  • 5 А то реално

    26 9 Отговор
    гражданите им плащаме заплатките от данъците
  • 6 Емил

    52 3 Отговор

    До коментар #1 от "Еми те повечето":

    Нещо семантиката ти куца! Провери в мрежата какво значи "васал"! Много добро решение - два шамара - 12 бона! Нека продължават с агресията!

    Коментиран от #33

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Родната милиция

    10 3 Отговор
    ни пази
  • 9 Частна

    8 1 Отговор
    полиция. На управляващите
  • 10 А стига , бе !

    25 3 Отговор
    Участниците в движението не уважаваме полицаите . В България ! После -защо имало премазани деца на пешеходни пътеки . Не става така ! Освен 50 бона глоба биячът е трябвало да отнесе и десет вечерта в ареста . При Киро с рошавия . Така решават нещата в истинските държави !

    Коментиран от #24

  • 11 АЗ БРЕ

    32 4 Отговор
    Тъжна картинка.
    Полицая трябва да пази хората,обаче той и себе си не може да опази...
    Синът ми е на 9 години,може би и той ще ошамари неподготвен полицай...
    Началниците на този “полицай“ да се замислят,има ли адекватна подготовка?

    Коментиран от #22

  • 12 Иван1

    38 3 Отговор
    От европейските държави, сигурно само в България се биеш по улиците и ако не направиш средна телесна повреда или не убиеш някого, само си плащаш. Има хора, които тия пари ги изкарват за един ден, означава ли че може да си биеш навсякъде? Ние сме малък, но много прост народ

    Коментиран от #19

  • 13 Уса

    11 1 Отговор
    Българските полицаи много добре усвояват и прилагат американските закони,но само за себе си
  • 14 Зевзек

    12 17 Отговор
    2000-3000 лева за един шамар!!!

    Къде ги дават тези пари, та да отида и АЗ да ми ударят няколко шамара, та да изкарам 10 000 лева.

    Не оправдавам побойника, дори напротив осъждам го. Но в случая смятам, че ако му е за първи път да бие някой 3000 лева глоба и плащане наразноските по делото е доста голяма сума. Глобата трябва да отидат в бюджета на държавата, отделно може няколко хиляди за бития обезщетение, но 10 000 лева е пркалено МНОГО при сегашните заплати и цени. Също така, би било добре, ако побойника е виновен за ПТП, да му се вземе за няколко месеца до половин година книжката. Ако е рецедивист и това е 3, 4 ... побой който прави тогава затвор задължително за няколко месеца. Ако вече е осъждан и лежал в затвора за побой. Присъдата трябва да е триен рамер на предишната му присъда. Така колкото повече хора пребиват побойниците, толкова по-големи присъди ще получават.

    Коментиран от #18

  • 15 Кооо

    20 0 Отговор
    Учете се българи от сиганите и полицаите се учете, само те знаят как се изкарват лесни пари
  • 16 Корги

    7 7 Отговор
    3000 лева заради едно улично куче. Заслужава ли си да си тровиш живота заради едно животно!
  • 17 арх. Михаил

    21 1 Отговор

    До коментар #7 от "Дипломат Чукчев":

    в Щатите ще те пратят при св.Петър
  • 18 Е кво знаеш ти!

    19 0 Отговор

    До коментар #14 от "Зевзек":

    Пресен пример ти давам! Един отиде на Росенец, изяде два шамара, и после кво стана? Стана фирма човека, влезе в парламента, и обезщетението му; субсидийки и хубава заплата! А ся отивай и ти на Росенец!
  • 19 ГЕРБ=ДПС=ВМРО

    21 6 Отговор

    До коментар #12 от "Иван1":

    "От европейските държави, сигурно само в България се биеш по улиците"

    Големи сте чуждопоклоници. В другите европейски държави не си бият шамари, а се колят с ножове, стрелят с калашници и мачкат с камиони, джипове ... Във всяка държава има побойници, ганатици, неандерталци... Това, което го няма в другите държави е шоробаджанащината, безнаказаноста и безаконието.

    Аз предлгам, като искаме България да стане като другите държави. Да си внесем депутати и министри от Германия, Австрия, Швейцария, Швеция, Финландия ... Тези хора са причината западните държави да са това, което са. Тези хора могат да направят България западна държава. Вече 32 години виждаме, че с българо-еничарски депутати на статуквото милиционери разведчици на МАсква не става СИЛНА ДЪРЖАВА.

    Коментиран от #21

  • 20 Поредната милиционерска

    18 4 Отговор
    Уйдурма, както но казал Капитан Петко войвода! Тия полицаи много крехки, бе! Първо - много ербап, щото са полицаи, после, като ги ошамарят - реват като ученички, много страдание им причинили!
  • 21 Въпрос?

    6 3 Отговор

    До коментар #19 от "ГЕРБ=ДПС=ВМРО":

    Т.е. предлагаш да ни завладеят чужденци?
    Първото изречение ти е добре.Вторият абзац си противоречи с първия.Ако внесем политици от там както предлагаш да не стане така и тук да почнат директно с ножове,калашници и т.н. както е по европейски страни?
    Да знаеш,че без да искам ти сложих +,но си е -.
  • 22 Катаджия-милионер

    10 5 Отговор

    До коментар #11 от "АЗ БРЕ":

    Абе родната полиция хич не ми се стори толкова беззащитна като се саморазправяше с децата от протеста зад колоните на МС... Тъй че синът ти да не се дърви много-много на колегите да не изяде и той пердаха...

    Коментиран от #29

  • 23 бокоБРАВО КИРО

    7 9 Отговор

    До коментар #1 от "Еми те повечето":

    В ТАЗИ СКАПАНА ДЪРЖАВА ВСЕКИ СЕ ЛЕГИТИМИРА КАТО НАЧАЛНИК ???? НООО СЛЕД КАТО ИЗЯДЕ БОЯ СЕ ВРАЗУМЯВА ...ТОЗИ БОООКЛУК Е ПОЛИЦАЙ КОГАТО Е НА СМЯНА ИНАЧЕ МУ НАВИРАШ КАРТАТА В ЗАДНИИТЕ ЧАСТИ
  • 24 бокоБРАВО КИРОАЛООО

    3 5 Отговор

    До коментар #10 от "А стига , бе !":

    ВЙЙ ЗЪЪРВУЛ АКОТЕ ГЕПЯ ЩЕ НАБАРАШ ...ПОЛИЦАЙ Е КАТО Е НА СЛУЖБА ..ИНАЧЕ МОЖЕ САМООО ДА ДУУХА
  • 25 МВР Е ОПГ

    9 1 Отговор
    КАТ не са изключение хората ви видяха какво представлявате нека да сте наясно милиционери скапани
  • 26 Тома

    5 1 Отговор
    Ами ако го беше на.......л

    Коментиран от #34

  • 27 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    7 3 Отговор
    такива като бияча трябва да лежат в затвора
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 АЗ БРЕ

    3 3 Отговор

    До коментар #22 от "Катаджия-милионер":

    То трима срещу един,с палки нормално ли е...
    Малкия знае как да рита между краката.
    Синът ми е на 9 години и тежи 35кг,аз съм на 40 години и тежа 85.
    Ако му посегна,ще ми счупи орехчетата...
    И да тренира таекуондо .
    Полицай,да го набият ....пародия................
  • 30 Ххсшс

    2 5 Отговор
    Как ще го бие ве? Този полицай не знае ли как се борави с палка? Или пък не знае ли как се използвс оръжие?
  • 31 Такситата в БЕЛИТЕ държави...

    9 1 Отговор
    Са задължени да имат видеорегистратори!Не е нужно да гониш дрогираният дерибеи из цял Пловдив и да се създават условия за престъпления.След показване на записа и с подпис на свидетел,нарушителя мутра остава без пари и свидетелство за управление...А и може и да посети бай Ставри!
  • 32 СУПЕР БОГАТ

    0 0 Отговор
    Чуден ден в чудесна модерна държава.... и с нейните интелигентно отговорни граждани, политици, администрация и останалите...
  • 33 Хе,хе...!

    2 1 Отговор

    До коментар #6 от "Емил":

    Какво ,,много добро решение"...!
    Това ако се случеше по времето на бай-Тошо,тоя бияч щеше да е храна на прасетата в Белене...!
    Това всъщност е...много доброто решение...!
  • 34 Тогава...

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "Тома":

    ...щеше да си трайка,че даже щеше да иска и да му се повтори кефа...😉
  • 35 Браво

    1 0 Отговор
    Браво на гражданина , истински патриот . Полицайте са като орките и на снимка да го видиш му удари два шамара.
  • 36 столичанин

    0 0 Отговор
    Тези от Пловдив и региона са най големите чобани в България