Last news in Fakti

13 Ноември, 2022 21:21 5 681 30

Бащата на 12-годишния Александър: Той ми е единственото важно в живота

  • александър-
  • перник-
  • изчезване

Говорят се глупости и измишльотини, заяви бащата

Втори ден без следа от 12-годишния Александър от Перник. Пред Нова телевизия бащата разказа как е изгубил детето си. Случаят с изчезналото момче предизвика вълна от съпричастност. Стотици полицаи, доброволци, планински спасители, кучета и специална техника участват в издирването му край Перник.

В града пристигна и президентът Румен Радев. Утре полицията и прокуратурата в Перник ще дадат повече подробности за издирването на детето.

Всички роднини на 12-годишният Александър продължават да го търсят. Бащата заяви, че не е спирал да търси детето си денонощно от изчезването му в петък следобед. „Той ми е единственото важно нещо, той ми е единствен в живота. Няма смисъл да живея, ако не го намеря. Така че каквото искат да си говорят, това са някакви глупости и измишльотини. Моята вина е, че си погледнах в телефона”, каза Александър Цветанов.

Над Профилакториума се разхождали често и детето никога не е правило опит да бяга, твърди бащата. „Аз спирам колата, той слиза, взима си зайо байо или някаква играчка и тръгва пред колата, защото аз имам ДЦП и ми е трудно да се справям с неговото темпо. Той тръгна, както си се разхожда пред мен, но той не тръгва да тича пред мен, а си играе с мравки, камъчета, пръчки и аз го догонвам с колата. Загледах се в моя интернет за няколко минути, но примерно 5-10 минути и след това го нямаше”, разказа Цветанов.

През цялата нощ и лелята на Александър също търсеше племенника си. Жената призна, че той и преди се е губил, но винаги са успявали да го намерят сами – без намеса на полиция.

„Той понякога такива детски забежки прави. Мисля, че го е направил неволно. Няма причина. Той понякога така в стремежа си да си поиграе, ги прави тези забежки, но няма причина, според мен, да изчезва от родителите си и от вкъщи”, заяви Елисавета Ваклинова.

Лелята е категорична, че Александър не е в града.

„Ако слезе до центъра на града, сам ще намери дома си. От центъра той се прибира сам”, каза Ваклинова.

Лелята и дядото на Александър не спряха да го търсят и днес. Момченцето реагирал на името Сашо, обясняват близките му.

Входната врата на блока, в който живее Александър, от вчера стои отворена, с надеждата, че ако момчето само се прибере, ще може да си влезе в дома. Според баща му Сашко е кален на студ.

„Той има много висока степен на имунна защита, здрав е физически, може да издържи, но не може да издържи без вода и храна, той трябва нещо да яде и да пие”, каза Александър Цветанов.

Докато журналисти разговаряха с бащата, той търсеше сина си на ново място - посочено му от гадатели.

„Живо и здраво е детето, обади ми се една екстрасенска. Каза, че е тук до Перник, под някакъв мост с някакъв клошар с дълга коса, дълга брада и черно яке и стои под моста с него. Така ми каза. Близо до Перник до гората. Сега проверяваме всички мостове, какво да правим”, каза Александър.

За момента обаче детето остава в неизвестност. От момента на изчезването му бащата му не се е прибирал в дома им. Продължава да търси сина си с надежда да го открие.

Издирването на момчето продължава в периметър от над 20 км, обявиха от полицията в Перник. През нощта районът се проверява с термокамери, а през деня – с дронове. Днес и хеликоптер се включи в търсенето.

Рано тази сутрин планинските спасители тръгнаха в гората над Профилакториума, за да обходят внимателно местността извън пътеките.

„Планинските спасители са на терен със седем кучета. Всичко възможно правим да имаме положителен резултат. Претърсваме изцяло трудно проходимите планински терени”, заяви Емил Нешев, директор на ПСС.

През цялата нощ екипите на Столична община също не са спирали работа.

„През нощта имахме 2 екипа, направиха 5 облитания с дрона, имаме автомобил с термокамера и изключителна видимост. Обходихме всички пътища, няма следа”, каза Красимир Димитров, Аварийно звено към Столична община.

Този следобед 48 часа след изчезването на детето в Перник, дойде и президентът Румен Радев, за да разбере как протича издирвателната операция.

Засега армията няма да се включва в търсенето на 12-годишния Александър.

„Няма нужда от армия. Взети са всички мерки, включително термокамери, дронове, хеликоптери”, обясни Радев.

До момента на ден в издирването се включват 300 служители само от МВР. Издирването ще продължи и тази нощ, отново с термокамери.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    39 3 Отговор
    Дано се намери детето.
  • 2 РЕАЛИСТ

    29 4 Отговор
    Как е възможно , някакви доброволци да обвиняват бащата за изчезването на сина му в този момент. Що за хора да. Човекът не знаел , какво да отговори. Полицията да ги озапти. Простаци.

    Коментиран от #7, #8

  • 3 Д-р Ох Боли

    9 27 Отговор
    Със сигурност бащата го е убил, но се прави на луд...
  • 4 Лошо

    8 17 Отговор
    След толкова вече часове минали - не виждам Хепи енд на случая. Детето е или при някой педофил или на детската борса за органи или мъртво в гората. Други опции не виждам за съжаление :(
  • 5 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    20 6 Отговор
    БОЖЕ КОЛКО МЪКА ИМА
    но НАДЕЖДАТА умира
    ПОСЛЕДНА
  • 6 бай тошо

    32 2 Отговор
    нещо в тая история не се вързва, детето играело той карал след него, но се загледал за "много малко" 10 минути и оставил дете с тежка форма на аутизъм да си играе ??? Ти сериозно ли ?!? И доколкото разбрах това не бил първия път, в който е бягало.

    Коментиран от #12, #24

  • 7 Обективен

    30 1 Отговор

    До коментар #2 от "РЕАЛИСТ":

    48 часа да не може да се открие случайно загубило се дете, е абсурдно! Особено при тези мащаби и техника, с които се търси. И при положение, че цялата област знае и го търси. Това е нереално. Значи...не се е "загубило" случайно!
  • 8 Разбирач

    21 3 Отговор

    До коментар #2 от "РЕАЛИСТ":

    Тези "някакви" доброволци са се лишили от почивните си дни, за да помогнат! Но нещата май отиват натам да търсят някого, когото изначало е ясно, че няма да бъде намерен....Тогава кой ако не бащата, знае защо!
  • 9 Механик

    28 3 Отговор
    Бащата твърди, че детето никога не се е губило. Леля му твърди, че то често се е губило, но това било нормално...?! Кой лъже, кой говори истината?
    Не смятате ли, че баща на такова дете си "гледа интернета" за "малко"- цели десет минути? "Кара след него" и си гледа интернета?!?! Ми той кола ли да кара, дете ли да следи, фейсбука ли да си гледа в края на краищата?!
  • 10 дано го намерят

    7 1 Отговор
    Може този път някой друг да го е качил. 😐
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 факт

    26 7 Отговор

    До коментар #6 от "бай тошо":

    Ами понякога така нелепо се случват нещата. Ако дори за миг бащата е предположил, че тези 5-10 минути ще бъдат фатални, щеше да си хвърли телефона в първия контейнер за смет. Вие тук сте се събрали някакви безгрешни и съвършени родители, дето до край на живота си все за ръчичка държите децата си. Стига сте обвинявали бащата и без друго на него в момента му е най-трудно. Аз вярвам, че детето ще се намери живо и здраво. Такива деца Бог ги пази.

    Коментиран от #18

  • 13 Иво

    20 0 Отговор
    А бе за майката нищо не пишете. Само за бащата.
  • 14 Мистерия

    17 0 Отговор
    Цялата държава търси едно дете в 100-хиляден град и никой не го е видял.
  • 15 Пешев

    10 2 Отговор
    От Профилакториума до Мошино са 10-12км. има две магистрали , жп линия не е вьзможно само да стигне. Дано да не сьм прав но пороспитайте нотариуса
  • 16 Станков

    5 9 Отговор
    Бащата го е изпратил в Гърция при майка Му , по река Струма !
  • 17 Филипов

    22 3 Отговор
    Колко много деца са изчезвали досега и то отвлечени от криминални типове съвсем нормални деца никога не е имало такава зрелищна акция по търсенето им тука имам чувството че има някакъв несъразмерен натиск от някого да занимаваш ти цялата държава и президента с намирането на едно избягало дете а толкова много деца са търсени и намирани никога не е имало такъв чудовищен израелищен показност
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Анонимен

    1 9 Отговор
    Нашите деца от 19 годишни ги няма и не знаем нищо и не занимаваме никой. Тъжим за самотните си нощи и до там. Дано бащата нещо не е...

    Коментиран от #20

  • 20 АЛФА КЕНТАВЪР

    4 2 Отговор

    До коментар #19 от "Анонимен":

    ВИЕ сте БЕЗСЪРДЕЧЕН ЧОВЕК
  • 21 Анонимен

    1 10 Отговор
    Нали много са умни новите криминалисти. При Бай Тошо до сега всичко беше забравено. Но не бяха с купени дипломи и с явни конкурси, а не нагласени. Един мъж си бе убил жената и капка кръв е попаднало върху детето пледираше прокурора... И инсцинирал лудия мъж, че жена му... Много подобни случаи, всеки убиец отрича, но... Ботю Ботев е от старите ченгета. От поделение не очаквайте.
  • 22 Гражданин

    4 3 Отговор
    Радев не е ченге нито е спец ченге. Нито е юрист, колкото и да хвалите днешните млади, не можете да ги сравните с ония години 60,70те завършили СУ, Право. Бяха на ниво, а днес, вижте си резултата. Пуснете кучета, разпитайте го тоя човек бащата многокрстно. Верно е, сега гранижите са отворени и това има и е по трудно, но освен, че е по трудно но и образованието не е на ниво и двата съвкупност, резултата е на лице, а старите са в деменция изкукуригали от хубавия живот няма що

    Коментиран от #25

  • 23 112

    6 3 Отговор
    Детенцето е голям сладур, но вината търсете у бащата
  • 24 Доста, доста странно ми

    9 1 Отговор

    До коментар #6 от "бай тошо":

    звучи бащата - нотариус е, т.е. все нещо малко от малко горе трябва да му щрака - детето му изчезва, по неговата версия пред очите му почти - започва да цитира гадателки? Живее в центъра на Перник, наоколо има няколко места, където да се разхожда детето, отива около Профилакториума, където почти няма хора, особено в петък следобяд. Не бягал - бягал, и то няколко пъти, сам се връщал. Целият град и страната разбраха за него от два дни - едва ли ще е навън, обикаля и няма да го види никой. Дано да се открие детето, но ако точно бащата е причинил нещо хипотетично(най-честата причина в подобни случаи) и полицията е пропуснала да усети, а е мобилизиран сериозен ресурс вече, да не говорим колко хиляди хора си загубиха уикенда, би следвало да има уволнения.

    Коментиран от #30

  • 25 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 2 Отговор

    До коментар #22 от "Гражданин":

    ТАКА е господине ФАКТ
  • 26 Роза

    6 3 Отговор
    Съчувствам на бащата,но ми се струва,че в случая изчезването на детето се използва от службите с нечиста цел.На първо място-огромна показност и демонстрация на усърдие и на второ-отклоняване на вниманието на хората от това,което става в парламента-тихомълком се приемат закони,ощетяващи бедните още повече.Да се забрави социалното недоволство,бедността,огромните цени и хаоса навсякъде.И други деца са изчезвали,но такъв шум не се е вдигал.Има нещо гнило в БГ, и то много ,много гнило!

    Коментиран от #28

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 4 Отговор

    До коментар #26 от "Роза":

    РОЗА точна сте както ВИНАГИ госпожа
  • 29 Фантомас

    2 0 Отговор
    Почна лека по лека да си признава - гледах телефона с интернет и ловех покемони, докато гонех детето с колата и изведнъж легнал полицай, не бил легнал полицай ами детето спряло да си поиграе с мравките, а аз отгоре му с колата - сега да се правим на ударен с мокър парцал че иначе ще лежим до живот. Един миг невнимание цял живот страдание! Чичак покемони че ми ловиш гледай у детето не у телфера.
  • 30 Дедо Ванго - Баятел

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "Доста, доста странно ми":

    Сигурно го е нарязал на парчета и му е у фризера - нотариусите не са хора!