Last news in Fakti

5 Август, 2013 19:31 4 475 3

Работодателят на Жоро-милионера завежда дело срещу него

  • работодателят-
  • жоро-милионера-
  • дело

Охранителната фирма, в която е работил Енев, претендира за близо 100 000 лева

Ново дело тръгва срещу охранителя Георги Енев, който открадна близо 1,5 млн. лева от инкасо автомобил в Пловдив миналата година.

Охранителната фирма, в която е работил Енев, претендира за близо 100 000 лева. Адвокатът на дружеството Георги Атанасов каза, че е въпрос на дни делото да влезе в съда, съобщава „Правен свят”.

Голяма част от открадната сума е била покрита от застраховката. Но все пак охранителната фирма е имала и допълнителни разноски и задължения към дружествата, чиито пари са били превозвани. Плащани са били лихви и разноски, които са различни от застрахователното обезщетение, обясни още адвокат Атанасов, цитиран от агенция „Фокус”. „Тъй като застраховката не покрива всичко, разликата ще се претендира пряко от извършителя”, уточни той.

Отделно от това застрахователната компания също би могла да заведе дело и да си иска парите, които е изплатила.

На 31 юли Пловдивският окръжен съд призна Георги Енев за виновен за длъжностно присвояване и го осъди на осем години затвор. Делото се гледа по съкратената процедура. От наказанието ще бъде приспадната една година, която Енев прекарал в ареста.

На този етап няма информация къде са парите. От задържането си до днес Георги Енев пази пълно мълчание по въпроса.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 робин

    1 0 Отговор
    БРАВО ЖОРЕ ИНКЯР МУ Е МАЙКАТА ЕДИН ДЕН ВСЕ ПАК ЩЕ ИЗЛЕЗИШ И ТО БОГАТ
  • 2 Zari

    0 0 Отговор
    Ти съгласен ли си 7 години да духаш и да те боцкат в дупето ,пък после да ти дадат 1,5 мил.? Явно си

    Коментиран от #3

  • 3 робин

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Zari":

    абе маце ти май неразбираш че човека няма да лежи 7 години а за добро повидение ще го освободят на третата година и ми се струва че бая амирикански филми гледаш за затворите това със духането и боцкането е един мит ако не си сагласен да правиш нещо никой не може да те накара на сила все пак живеем във 21 век че по затворите е пално със п...си е вярно но те са по собственно йелани са такива мисли когато пишиш нещо