Last news in Fakti

2 Декември, 2022 14:40 1 788 7

Задържаха шофьора на джипа с мигранти, катастрофирал край Елхово

  • джип-
  • мигранти-
  • катастрофа-
  • елхово

При инцидента пострадаха бременна в 5-я месец 30-годишна иракчанка и 10 годишно сирийско дете

Задържаха шофьора на джипа с мигранти, катастрофирал край Елхово - 1

За 72 часа е задържан шофьорът на джипа, превозвал 18 нелегални мигранти, който катастрофира в сряда вечерта на пътя Елхово-Бургас.

Той е постоянно пребиваващ в страната 33-годишен грузински гражданин.

Според изнесените данни на Окръжна прокуратура Ямбол джипът се е движел с висока скорост и на два пъти не се е подчинил на стоп палка на гранична полиция и на автопатрул.

Вследствие на високата скорост колата самокатастрофира. При инцидента пострадаха бременна в 5-я месец 30-годишна иракчанка и 10 годишно сирийско дете.

Те са настанени в хирургията на Ямболската болница, без опасност за живота.

Днес или утре Окръжна прокуратура Ямбол ще внесе искане в съда за постоянно задържане под стража на трафиканта.

Наказанието, което предвижда законът, е до 5 години затвор и 20 000 лв. глоба. Работата по случая продължава. От началото на годината в Окръжна прокуратура Ямбол има образувани 50 дела за нелегално влизане и пребиваване и за трафик на мигранти.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ще го

    4 0 Отговор
    правят депутат с имунитет !
  • 2 Гоуст

    6 1 Отговор
    Нещо ми се върти в главата за борба с мигрантите. Незаконните мигранти са нарушили държавната ни граница. Не знам какви са наказанията ама би трябвало да са високи.Трафиканта на такива незаконни емигранти по закон трябва да бъде съден за държавна измяна. А там наказанията са огромни. Що не ги съдят по тази схема?

    Коментиран от #3

  • 3 Ииии ти па ко толкоз станало

    0 4 Отговор

    До коментар #2 от "Гоуст":

    Некъв човек вози с колата някакви хора ква измяна е тва бе🤣🤣🤣🤣значи трябва и граничните да обесят щот са ги допуснали да влезнат😅😅😅
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Служител на МВР

    4 0 Отговор
    Този некадърник който не спира на СТОП - палка на полицейски служители заслужава да бъде убит на място за назидание на другите такива боклуци. Към такива така трябва да се процедира. С твърда ръка и оръжие.
  • 7 Темидец

    2 0 Отговор
    Никакви 5 години,само 20 бона и екстрадиция моментално,без право на влизане в ЕС,няма защо да храним тези имбецили.