Last news in Fakti

17 Август, 2013 15:21 3 183 1

Във Врачанско обявиха война на дървената мафия

  • дървена мафия-
  • война-
  • сеч

Във Врачанско обявиха война на дървената мафия. По инициатива на новата областна управа се създават мобилни групи за наблюдение и противодействие срещу незаконната сеч и нелегалната търговия с дърва за огрев. Първата съвместна акция между МВР, горските власти и кметствата беше проведена в землището на с. Враняк, съобщи телевизия News7.

Хората във Враняк обвиняват институциите, че не работят системно и координирано срещу бракониерите, които се чувстват безнаказани и действат все по-нагло.

Куриозно е, че дори собствениците на частни гори в региона не могат да се снабдят с дърва за отопление, защото крадците вече са ги унищожили. Само през това лято край Борован например горските са установили 400 дка незаконна гола сеч.

От областната управа във Враца настояват МВР да пренасочи част от освободения ресурс на дирекция СОТ в помощ на местните власти за опазване на горите от бракониери.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 navazmojniq

    0 0 Отговор
    da be q si ostavete man...lite da si sekat