14 Януари, 2023 16:09 2 638 10

Арестуваха мъж, изнудвал познат за 186 000 лева

  • изнудване-
  • бургас

Част от парите са изхарчени за скъпи дрехи и мотоциклет, а останалите са проиграни в игрална зала

Арестуваха мъж, изнудвал познат за 186 000 лева - 1

Мъж е арестуван за изнудване в размер на 186 000 лева. Парите той взел от свой приятел, лъжейки го, че срещу двамата се води разследване от полицията. Част от парите са изхарчени за скъпи дрехи и мотоциклет, а останалите са проиграни в игрална зала. Това съобщиха на съвместен брифинг полицията и прокуратурата в Бургас.

"В случая участват двама мъже. Потърпевшият е на 35 години, извършителят е на 23 години. Двамата се запознават в бургаско заведение, в последствие поддържат контакти помежду си през социалните мрежи. Възникват някакъв вид доверителни отношения между тях. Вследствие на което по-младият е поискал парична сума в заем, която е върнал навреме. След това е поискал втора такава, също я върнал навреме. Впоследствие е поискал малко по-голяма сума в размер на около 10 000 лева, с която възнамерявал да развива бизнес, в следствие на този бизнес ще генерира печалба, която после ще делят двамата. Последва ново искане за нова сума пари и следва версията, която той е развил, че всъщност тези средства са за незаконна дейност, включително разпространение на наркотици, че полицията знае. Двамата са били дълго време наблюдавани, снимани и т.н. и, за да може да не се стигне до арестуване на младия мъж и неговия приятел, донорът на парите, трябва да се плаща на полицейските служители", заяви директорът на ОДМВР- Бургас ст. комисар Калоян Калоянов.

Цитирано е, че полицейските служители са високопоставени и са от град София, казват от полицията.

Започва предаване на суми от пари, като общата сума за по-малко от една година е 186 000 лева, става ясно по време на разследването.

"Постоянно е убеждаван потърпевшият, че всеки момент може да бъде задържан, че това ще се отрази и на неговото семейство. че трябва да плаща, за да се осигури спокойствие както на него, така и на неговия приятел", обяви комисар Калоянов.

За да осигури парите потърпевшият е теглил кредити от банки, теглили е бързи кредити, взимал е заеми от приятели и роднини, заявиха от полицията в Бургас.

Случаят е разплетен, след като потърпевшият е разкрил за схемата пред свои близки. По случая са използвани специални разузнавателни средства.

Извършителят, който е безработен, е проиграл голяма част от сумата в игрална зала, купил си е скъпи дрехи и мотоциклет за 8000 лева, съобщиха от полицията.

Законът предвижда наказание от 2 до 8 години лишаване от свобода и глоба от 1000 до 3000 лева за това престъпление.

Заподозреният е арестуван, задържан е за 72 часа. Предстои прокуратурата да поиска разглеждане на мярката му за неоклонение в съда.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Докато има

    15 3 Отговор
    Балъци. Ще има и тарикати!
  • 2 АЛФА КЕНТАВЪР

    5 2 Отговор
    мутри рекетьори изнудвачи
  • 3 Роза

    14 1 Отговор
    Поговорка:"Боже,пази ме от приятелите,а от враговете аз сам ще се пазя!"Времената са вълчи и не можеш да имаш доверие на никой!
  • 4 Якошиба от Хирошима

    16 1 Отговор
    На първо четене прилича на любовна история .Този не е давал пари за. здравей здрасти .и за пиене .по заведения .И какви са тия мъже дето се запознават по заведения -
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Много

    8 1 Отговор
    наивни овчица пасат по поляните!
  • 7 Гачо

    7 2 Отговор
    И пак повтарям! Докато има телета,ще има и касапи!
  • 8 шопо

    5 0 Отговор
    Човека е повярвал че тези пари отиват при полицаи следователи прокурори съдии.
    Защо е повярвал?
    Тези полицаи следователи прокурори съдии вземат ли пари под масата?
  • 9 един опарен

    0 0 Отговор
    не е луд който яде баницата луд е който му я дава
  • 10 Въй въй чуек

    1 0 Отговор
    Тиа са се клатили, брат... Мани бегай.