14 Януари, 2023 15:54 5 049 23

Нови разкрития за Чонтов, ударил 6 коли в опит да избегне полицията

  • иван чонтов-
  • гонка-
  • полиция-
  • бургас

Вчера е арестуван и бащата на момчето, бизнесменът Петър Чонтов. Той е заплашвал и се е опитал да повлияе на свидетели. Задържан е за 24 часа

Нови разкрития за Чонтов, ударил 6 коли в опит да избегне полицията - 1

Полицията изяснява мотивите на 20-годишния Иван Чонтов, който блъсна с колата си шест автомобила и автобус в опит да избегне полицейско преследване. Инцидентът е от четвъртък вечер в Бургас, съобщиха на съвместен брифинг в Бургас от прокуратурата и полицията, съобщи Нова телевизия.

Мъжът е арестуван до 72 часа и му е повдигнато обвинение за хулиганство и за възпрепятстване на полицаи да изпълнят дълга си. Обвиняемият не е спрял на команда от правоохранителните органи, след което се качил в автомобил и въпреки отправено му предупреждение потеглил в опит да избяга, предизвиквайки преследване с полицейски автомобили.

Чонтов е обвинен и за това, че е нарушил обществения ред, шофирайки с превишена скорост е повредил автомобили и е създал опасност за живота и здравето на други участници в движението. Затова предстои да бъде взета мярка за постоянен арест, обясниха от прокуратурата. „Ще бъде установено и неговото психично състояние, тъй като и възможно лицето да не е в добро такова”, заяви прокурор Мария Маркова. Ще бъде взета и кръвна проба за анализ за наличие на наркотици, обясниха още от прокуратурата, въпреки че първите проби с дрегер бяха отрицателни.

По думите на старши комисар Калоян Калоянов- директор на ОДМВР Бургас са ангажирани мнозина полицаи при преследването му, защото задържаният е имал неадекватно и много рисково поведение. „На второ място в колата бяха открити боеприпаси, на трето място служителите на реда са видели, че държи хладно оръжие –нож, който е изхвърлил при бягството си”, обясни комисар Калоянов. Вчера е арестуван и бащата на момчето, бизнесменът Петър Чонтов. Той е заплашвал и се е опитал да повлияе на свидетели. Задържан е за 24 часа.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Така

    27 26 Отговор
    и не разбрах защо е била тая гонитба от толкова полицаи , както и защо той е решил да бяга ? А и що и баща му са арестували ?

    Коментиран от #4

  • 2 Сменям си ник-а

    66 1 Отговор
    Март 2015г.
    Осъдиха за отвличане бургаски строителен бос
    Предприемачът Петко Чонтов получава две години условно
  • 3 Зевзек

    81 3 Отговор
    Когато им дават шофьорски книжки и когато им подаряват скъпи автомобили са в цветущо психично здраве.

    Когато влязат в ареста и съдебната зала, когато трябва да излежават присъди изведнъж психичното им здраве се влошава рязко и не само то, разболяват се едновременно от повече болести отколкото са описани в учебник по медицина.

    Коментиран от #5

  • 4 Лост

    46 1 Отговор

    До коментар #1 от "Така":

    Защото баща му се е опитвал да повлияе на свидетелите.
  • 5 Лост

    43 1 Отговор

    До коментар #3 от "Зевзек":

    Направо да ги водят в Мед . Университет да се учат студентите по медицина.Гъбаркам се естествено.Болните с ТЕЛК с липсващи крайници трябваше да предоставят медицинско,да не би да са им израснали нови.Ама тези са толкова болни,че скоро и за тях ще събираме капачки.
  • 6 Крум Зарков

    71 2 Отговор
    Бащата на това лекенце е виновен. През бандитските времена, когато за богатите бандите нямаше закон и затвор, докато е отглеждал този бъдещ бандит е давал лош пример на чедото. Сега чедото започна да прилага на практика научен е от татко си.

    Коментиран от #8

  • 7 фууу

    9 32 Отговор
    Путлерастки неволи.
  • 8 Хмм

    39 2 Отговор

    До коментар #6 от "Крум Зарков":

    Ми то и сега за милиони няма закони , и за кокошка няма прошка
  • 9 Алооо

    45 2 Отговор
    Боклуци, и двамата в затвора.
  • 10 АЛФА КЕНТАВЪР

    17 1 Отговор
    престъпник
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Гарван

    24 2 Отговор
    Ябълката не пада далече от дървото.
  • 14 Баце

    37 5 Отговор
    С такива като този, семерджиев и всякаква подобна утайка успешно се справяше САМО Народната Милиция, но сега когато има банани целогодишно гледаме импотентността на ВСИЧКИ институции и всеки вика, ама то е демокрация и всеки има права, я идете в Германия, Австрия даже Гърция или Сърбия и направете такива зулуми, да видим резултата?
    Демокрация за който спазва закона и си носи последствията, за всички останали е Правилника за вътрешният ред в Централния и началник му е Бай Ставри за срок от 2 до 5 или от 10 до живот !!!
    И нещата ще се оправят, тогава ми фалете и бананите!
  • 15 Мим33

    29 2 Отговор
    От това става ясно,че вече играят пари,щом се намеква и за психично състояние.Точно такъв ще го изкарат и ще го пуснат...
  • 16 Панчаревската кметица

    32 2 Отговор
    Докато се оправи от психичното неразположение може да мете пред общината на 8 часов работен ден. Щом с лошо психично здраве може да кара кола значи може и да мете и събира шума.
  • 17 Да, да

    14 2 Отговор
    В бургаския така ще му се радват! И той ще намери щастието.
  • 18 Никой

    16 2 Отговор
    Положението ще става още по лошо.Този който има пари ще бъде свободен.Бедния ще бъде роб,ще бъде мачкан , насилван , ограбван. И когато реши паралията с помоща на институции прибран на топло.Това го иска народа,плаче си за такова отношение,моли се.Гласувай за богатите,те са по умни от теб,те ще ти показват как да живееш.Нали така робе ?
  • 19 Иван

    13 1 Отговор
    Двама келеши, малък и голям
  • 20 Бащата

    9 1 Отговор
    Е възпитал отрочето си в ценностите на мутренското време като си е мислел че така синчето ще преуспее в живота,ама не му е достигнал ум да забележи че само с анцуг и пищов у жабката на колата вече не става,трябва и бяла якичка и мозък
  • 21 шопо

    5 2 Отговор
    Дължал е пари на полицаите, затова са го гонили.
    Данък спокойствие!
  • 22 Незнайко

    0 0 Отговор
    Не че го защитавам келеша но неможах да разбера какви боеприпаси е притежавал????
  • 23 палка

    0 0 Отговор
    Съд и затвор за бок-----е вчера изпреварва 3коли,а не вижда,че насреща идват автомобили мърш--- щеше да направи птп