Last news in Fakti

17 Януари, 2023 20:07 2 796 18

Случаят "Nexo": Двама от задържаните са обжалвали гаранцията си, в момента са на свобода

  • задържани-
  • гаранция-
  • обжалване-
  • свобода-
  • nexo

Съдебното решение се очаква другата седмица. Другите двама обвиняеми по скандала все още се издирват, а политическите обвинения по темата не спират

Случаят "Nexo": Двама от задържаните са обжалвали гаранцията си, в момента са на свобода  - 1
Снимка: bTV

Двамата задържани по скандала с „Nexo“ са обжалвали наложената им парична гаранция в размер на по 1 млн. лв., научи bTV. Съдебното решение се очаква следващата седмица и дотогава двамата остават на свобода. Другите двама обвиняеми по скандала все още се издирват, а политическите обвинения по темата не спират.

Скандалът „Nexo“ застрашава шанса за редовна власт, убедени са от „Продължаваме промяната“. И посочиха кой според тях е виновен.
„Третият мандат беше саботиран от Иван Гешев и от ГЕРБ. Единият си пази стола, вторите пазят чекмеджето. ГЕРБ отстреляха „Демократична България“, които много държаха да им бъдат партньори“, каза Настимир Ананиев, ПП.

Ананиев отново заяви, че няма нищо общо с криптобанката. Въпреки, че е бил съдружник в обща фирма с един от съоснователите на „Nexo“ – Антони Тренчев.

„Трябваше да правим една апликация, но след като той в средата на 2018 г. реши да се занимава с „Nexо“ и същност нищо не се случи и тази фирма никога не е развивала дейност“, обясни Ананиев.

От ГЕРБ обаче са на друго мнение – аферата „Nexo“ е осветлила връзки между партии и криптокомпанията.
„172 000 от 221 000 общи дарения за техния партньор и свещена крава ДБ са дарени от служители на „Nexo“, заяви Георг Георгиев, ГЕРБ-СДС.

Партия „Волт“, с която ПП са в коалиция, вече е качила на своя сайт отчет за получените дарения към ПП. Това съобщиха от офиса на ПП в отговор на Георг Георгиев от ГЕРБ, който каза в Тази сутрин днес, че бившите управляващи не са публикували на сайта си отчетите за дарения. От ПП уточняват, че „Волт“ отговаря за отчетността в тяхната коалиция.

От партията на Бойко Борисов отхвърлиха обвиненията, че действат в синхрон с прокуратурата.

„Защо не се зададе въпроса – кой хвърля калта – каскетите от 8 американска щата ли, главния каскет на Ню Йорк ли?“, коментира Георгиев.

От „Демократична България“ обаче също виждат умисъл в обявяването на разследването в дните преди третия мандат.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Джендъранична България/Украйна + 20 бона

    19 5 Отговор
    Копаме криптото

  • 2 Пушилки

    6 7 Отговор
    и сеир на света , нищо друго ! Ганю се престара и тотално ос.. да не се "изложи пред чужденците " !
  • 3 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    12 9 Отговор
    Това е Крипто-ПЛАТФОРМА,а не крипто-Банка!Не словоблудствайте,факти!
  • 4 !!!?

    23 1 Отговор
    "NEXO": Дружина песен днес да екне, песен, песен на Труда !!!?

  • 5 300 полицаи работят по

    20 1 Отговор
    Случаят "Nexo": Двама от задържаните са обжалвали гаранцията си, в момента са на свобода + 2 избягали в дубай
  • 6 Демократ

    18 6 Отговор
    Задържаните и пуснати на свобода имат ли си имена, защото така е съмнително след като излезе разследване за пряка връзка на Бойко Борисов с бащата на Тренчев, офицер от ДС и май ще излезе активно мероприятие. Да не забравяме връзката на Борисов с Цветелина Бориславова, дъщеря на генерал от ДС, съдружничка на Ружа Игнатова, а NEXO била създадена по същата схема. Много ДС, много Борисов, а там случайности няма. Това трябва публично да се коментира след като е публикувано разследване на бивол,ама в завладяната от ченгесарската мафия държава коя от мисирките ще посмее?
  • 7 Хасковски каунь

    9 6 Отговор
    Каба Гешев - афиф работа.
  • 8 КОПЕЙКИН

    14 3 Отговор
    На 7 април 2008 ГД бе убит писателя Георги Стоев на 34гд светла му памет ...убит от мафията...затова 33гд сме в калта и мизерията и няма измъкване....
  • 9 квс

    14 3 Отговор
    Абе, кво стана арестуваха ли ше фовете на "криптобанката", повдигнаха ли обвинения, колко години ще иска прокуратурата? Щото чета че всички шефове на "криптобанката" са на свобода... хахахаха
  • 10 убиткойн

    14 0 Отговор
    създадоха ме като алтернатива на финансовите пирамиди,зарибяваме глупендери и в един момент изчезваме,а търсещите не истината,а печалби се чудят от къде им е дошло,ха ха !
  • 11 Мда

    6 7 Отговор
    Тук се заформи герб трол парти. Жалка картинка...

    Коментиран от #15

  • 12 МутроландиЯ

    10 2 Отговор
    и на свобода ще си останат, в Бг. нямат престъпления, ако е доказана престъпна дейност в САЩ и ВБр. защо няма официално искане за предаването им на съд, май е активно мероприятие на каскета, по заповед от Банкя
  • 13 Емо

    5 3 Отговор
    Прокуратурата не направи нищо за неоправдането покачване на цените, проспа източването на банковата система чрез кредитите, банките пирамиди не я развълнуваха, източването на държавни предприятия, при приватизацията на БГА Балкан, Булгартабак, БТК и хиляди други спа дълбок юнашки сън, 51 млрд изнесени от българия, 50 млрд преразпределени от номенклатурата, кражбите на европари чрез подставени фирми по време на ГЕРБ, чувалите с пари за АМ Хемус, КТБ-то, чекмеджето... списъкът е безкраен. Накрая удари по някакъва фирма, която единствено е виновна, че може да се свърже с ДБ и ПП и то забележете, нищо незаконно няма, само приказки. Интересното е, че в сайта на прокуратурата не пише нищо от това, което тръбят герберските медии, а пише, че мрежата била в Гърция, Сърбия, и мамели предимно германци по телефона, няма за тероризъм нищо, нито за ХАМАС, това са измислици, подхвърлени на някои медии, известни с платените си публикации.

    Коментиран от #18

  • 14 гост

    5 0 Отговор
    Бг маина за кокошка няма прошка за миарди има прошка
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 А че Тулупа от СИК

    3 4 Отговор
    Управлява и краде над 10г. не е проблем?Жалка държава.
  • 17 Та така

    2 0 Отговор
    На 13.01.2023г. когато започна акцията на прокуратурата съвместно с прокурорите от Великобритания по казуса Нексо ,в същия ден е отнет лиценза им на Кайманите на фирмата майка.И това на Кайманови, меката на офшорките.Представяте ли си нашите апаши колко брутално са грабили?
  • 18 Ами,

    3 0 Отговор

    До коментар #13 от "Емо":

    "Чувалите" Хумус ги измъкнаха по времето на Чашков.Вероятно са в негово чекмедже.Ползваха един нещастен човек който припадна в залата,и всичко за да заблуждават хората докато през това време " промените" вършиха далавери.