Last news in Fakti

18 Януари, 2023 13:19 1 348 3

Спецакция срещу битовата престъпност тече в София: Проверяват се заложни къщи и криминално проявени

  • спецакция-
  • битова престъпност-
  • софия-
  • заложни къщи-
  • криминално проявени

"Обект на проверка са различни направления – криминална, икономическа престъпност, както и спазването на Закона за движение по пътищата от водачи на моторни превозни средства", уточни комисар Ивайло Величков, началник на столичното Трето РУ

Спецакция срещу битовата престъпност тече в София: Проверяват се заложни къщи и криминално проявени  - 1
Снимка: БГНЕС

Провежда се спецакция срещу битовата престъпност в София, която е по заповед на главния секретар на МВР. Тя се извършва на територията на различни квартали на София срещу конвенционалната престъпност. Операцията е във връзка с разпореждане на министъра на вътрешните работи Иван Демерджиев за активни действия за повишаване на сигурността и по-ефективно противодействие на престъпността.

"Обект на проверка са различни направления – криминална, икономическа престъпност, както и спазването на Закона за движение по пътищата от водачи на моторни превозни средства", уточни комисар Ивайло Величков, началник на столичното Трето РУ, цитиран от Dariknews.bg.

Той допълни, че подобни действия ще продължат през определен период на базата на текущи анализи на криминогенната обстановка. Спецакцията има за цел и оказване на активна превенция спрямо лица, склонни да извършват престъпления и нарушения.

Проверяват се заложни къщи и криминално проявени лица. Към 10.30 ч. засилено полицейско присъствие имаше в столичния квартал "Факултета". Това научи NOVA.

Специализирана полицейска операция се провежда днес и на територията на цялата Ямболска област. Служителите работят по планирани проверки по различни линии – конвенционална престъпност, икономическа престъпност, Закон за движение по пътищата. Съвместно със силите на ОДМВР - Ямбол, участват екипи на жандармерията, НАП и Регионалната дирекция по горите – Сливен.

Съгласно предварително утвърден план, в следващите дни подобни операции ще обхванат територията на цялата страна.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да де

    10 0 Отговор
    Както винаги у нас всяко чудо е за три дни ще изловят планктона, а акулите живот си живеят.
  • 2 Цялата кир на

    4 0 Отговор
    страната е концентрирана там.
  • 3 Колев

    2 0 Отговор
    Да се закрият тези борси за крадено и грабено. Всичките собственици са си мутри- стари,нови и прикрити с подставени лица бандити. Както и незаконно превърнати дворове и градски терени в изкупвателни пунктове за скраб. Държава стимулираща бандитизма,терора и ограбването на населението си няма дълго да я бъде. Няма да има дълго още нормално правителство. Абсурдистан с искането на пари за здравни осигуровки от безработни ,болни или току станал на 18 и завършил училище и още не намерил работа. После що много банди и що цигански и всякакъв тероризъм и рекет.