Last news in Fakti

30 Януари, 2023 11:14 1 570 6

След убийството на млада жена във Варна: Обвиняемият отказва да даде обяснения

  • варна-
  • убийство-
  • жена-
  • септична яма

Жертвата е била убита по особено жесток и мъчителен начин

След убийството на млада жена във Варна: Обвиняемият отказва да даде обяснения - 1
Снимка: БГНЕС

Тежък криминален случай от Варна, при който 31-годишна жена беше открита убита в петък. Жената беше в неизвестност от 1 януари, а след това полицията задържа предполагаемия извършител. Това всъщност е приятелят на жертвата - 39- годишният Ивайло Павлов, който в неделя съдът остави в ареста.
Задържаният за смъртта на младата жена все още отказва да даде показания по случая.

„Възползва се от правото си да не дава показания. Това е негово право по НПК”, заяви пред "Нова телевизия" прокурор Милен Ставрев.

„Естествено това не може да бъде гледано, като отегчаващо отговорността обстоятелство само по себе си. Но дори и да беше дал обяснения, те подлежат на самостоятелна проверка, така че не са пречка за достигане до обективната истина”, посочи Красимир Конов, окръжен прокурор на Варна.

Предстои и защитата, и обвинението, да изчакат експертизите. А резултатите от аутопсията показват, че причината за смъртта на 31-годишната жена е тежък побой.

Жертвата е била убита по особено жесток и мъчителен начин. На този етап ако бъде признат за виновен мъжът ще трябва да изтърпи наказание между 10 и 20 години лишаване от свобода. Възможно е обаче присъдата да бъде и по тежка.

Все още няма яснота и дали обвиняемият и приятелката му са употребявали наркотици. Тепърва предстои да стане ясно и какви са мотивите за убийството.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Теле

    4 2 Отговор
    Да го разпитат в москва, пък ще видим

    Коментиран от #2, #4, #6

  • 2 Капитализъм

    5 3 Отговор

    До коментар #1 от "Теле":

    ... в действие!!! Как така няма да дава показания!!!! Едно време такъв казус нямаше!!! Директно Белене!!! Колко гаден беше социализма!!!
  • 3 Статист

    9 1 Отговор
    Двама наркомани по малко в обществото единия на оня свят другия пък в затвора може би с доживотна присъда в зависимост от предните му провинения като се има напредват че е наркоман сигурно е лежал и друг път. Дефакто обществото печели.
  • 4 Електричка

    5 2 Отговор

    До коментар #1 от "Теле":

    Ами те даже нямаше и да го питат, от районното в танка и газ за Украйна.
  • 5 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 3 Отговор
    ПРИ СОЦА щеше да получи смъртна присъда
  • 6 телезамезе

    0 2 Отговор

    До коментар #1 от "Теле":

    от ваште е .руzzoфил