Last news in Fakti

28 Февруари, 2023 13:26 3 269 60

Сийка Милева: Има нови методи, които ползват крадците на автомобили. С тях за минути отключват колата

  • крадци-
  • коли-
  • нови методи-
  • отключване

Задържаните при днешната акция срещу автоджамбазите са 45 души. Към 11 часа са проверени 6 автокъщи и 15 автоморги. Установени са 2 превозни средства, обявени за общодържавно издирване. 35 лица са идентифицирани като лидери на различни организирани престъпни групи за кражби на автомобили. Всички задържани са с прякори и са известни на властите.

Сийка Милева: Има нови методи, които ползват крадците на автомобили. С тях за минути отключват колата  - 1
Снимка: БГНЕС

Крадците на автомобили използват съвсем нови методи, с които за броени минути отключват колата, обяви говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

"Безключовото палене е една от най-новите екстри на автомобилите, но това напоследък се използва от автоджамбазите, които прихващат сигнала от ключа на автомобила и го прехвърлят на друго устройство. Устройствата, които прихващат сигнала на ключа, се побират в малък куфар. Преди трябваше крадецът да е на метър разстояние, но сега се прихваща от 5 метра. Устройствата успяват да прихванат сигнала от ключа дори когато собственикът е в дома си. Машина с размера на малка кутийка може да отключи един скъп джип, да се запали и всичко приключва. Цялата кражба трае броени минути, а на черния пазар тези устройства се предлагат за сумата от 60 хиляди лева", обясни тя, цитирана от novini.bg.
Милева отбеляза, че се крадат не само скъпи и луксозни автомобили, а дори и т.нар. „баничарки“. "В редки случаи собственикът на автомобила е изнудван. Има две схеми. В единия автокрадците намират телефонния номер и адреса на пострадалия и предлагат услугата да му върнат автомобила срещу възнаграждения. В други случаи директно търсят откуп, като това реално се явява инвестиция в престъпния бизнес", добави говорителят на главния прокурор.

Задържаните са 45 души. Към 11 часа са проверени 6 автокъщи и 15 автоморги. Установени са 2 превозни средства, обявени за общодържавно издирване. 35 лица са идентифицирани като лидери на различни организирани престъпни групи за кражби на автомобили. Всички задържани са с прякори и са известни на властите.

"Кражбите на автомобили стават основно в тъмната част на денонощието, извършват се от определени участници в групата, които закарват автомобила в някоя работилница, където ги очаква бригада от десетина човека, която разфасова автомобила до съставни части. Като пирани се хвърлят върху колата и я разфасоват. Те заминават в автоморги, автокъщи и магазини за части втора употреба. Около 80% от автомобилите се разфасоват по този начин. Около 20%, от скъпите марки (Range Rover, Porsche и т.н.) се изнасят към страни от бившия СССР и Русия", посочи от своя страна и зам.-главният прокурор Борислав Сарафов.

Акцията ще продължи още дълго време.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Не ползват

    33 3 Отговор
    ли вече Боювите методи ?
  • 2 Кака

    25 2 Отговор
    Сийка бих и врътнал едно кръгче с нейната кола !
  • 3 Само да попитам

    35 2 Отговор
    Великата съдебна реформа не предвижда ли кражбата на автомобил да е кражба а не ПРОТИВОЗЯКОННО ОТНЕМАНЕ а?
    Или това не е важно давиева иидиотитедавиева!!
    30 години демокрация и това не е кражба в НК…
    Е как да ви вярваму за нещо изобщо
  • 4 ТаУмВзе

    43 2 Отговор
    Горанов с Крадения Жип, кво праим ма сийке? Да бе каскета! ГАВРА СИ Е РОБЕ ОВЦА. честито.
  • 5 Някой знае ли тарифата на Сийка ?

    33 3 Отговор
    Или да питам Гешев

    Коментиран от #13

  • 6 Леееее смях

    18 3 Отговор
    Сиийке, бре мозък .....няма думи
  • 7 пъпчивото Сийче

    15 3 Отговор
    Аз съм пъпчивото Сийче.
  • 8 Град Симитли

    28 3 Отговор
    Чекмеджето, Сийо!?
    Мата Хари, Сийке?
    Барселона, Сийче!?
  • 9 Джипко Тулуп Бибитков

    26 2 Отговор
    Добре, че вече не крада коли, че не им разбирам на електронните джаджи! Моето телефонче е от старите с бутони и няма кирилица. Да крадеш коли е лапешка работа. Окради цяла държава да ти мирне главата. Магнитски ми е прЕАтел!
  • 10 Почна се с PR-а

    34 0 Отговор
    Всички задържани са с прякори и са известни на властите ?!!! - И ЗАЩО НЕ СА В ЗАТВОРИТЕ ?!!!

    Коментиран от #26

  • 11 Мдаа

    30 2 Отговор
    Боко , Пеевски и Ковачки окрадоха милиарди от емисии , а гешевтурата ни занимава с гаражни автоджамбази , много сте прозрачни , бе Сийке .

    Коментиран от #16

  • 12 Санкциите действат

    13 1 Отговор
    Около 20%, от скъпите марки се изнасят към страни от бившия СССР и Русия
  • 13 Мамул

    17 0 Отговор

    До коментар #5 от "Някой знае ли тарифата на Сийка ?":

    Трябва да си прасчо-прокурор.

    Коментиран от #51

  • 14 дон

    30 1 Отговор
    Сийче, какво стана с документите от Барселона и успяхте ли да ги преведете или сте още на втора страница?
  • 15 За кокошка нема прошка...

    17 1 Отговор
    Не защитавам автоджамбазите,напротив!Ама май като не искате да хващате крадливите български олигарси мултимилионери,пак се закачате и биете тъпана яко за кокошкарите...,защото автоджамбазите са си кокошкари в сравнение с гореупоменатите!Абе тоя твой Гешев нал обеща в началото на мандата си,че за гогина-две щял да се справи с битовата птестъпност,що така няма резултат????
  • 16 пери

    16 0 Отговор

    До коментар #11 от "Мдаа":

    Важното е да се вдига шум по медиите, че уж работа се върши. А то прах в очите. Няма как да им се вържем на евтините номера.
  • 17 Даниел

    17 1 Отговор
    Много напоителна информация за автокрадците,който полицията познава поименно!
    Народа очаква също така напоителна информация за колко милиарда евро е кражбата в тецовете,и как биха се отразили на стандарта на живот на хората,ако бяха инвестирани ,за да може обикновенния човек да добие представа за мащаба на далаверата,и кой протекрира 15-20 години един съветник милиардер???!!!
    Имаме и нужда от разяснителна информация,за колко пари далавера става дума в пътното строителство ,след като днес за пореден път беше установено от компетентните за това органи,че дебелината на асфалта не отговаря на удобреното по проект??!!Съдеики по думите на министъра ,от квадратен метър асфалт за магистралата липсват около 0,7 кубика от настилката??!!!
    Лесно можем да стигнем до извода,че приоритетите на прокуратурата не съвпадат с дневния ред на обществото.

    Коментиран от #44

  • 18 хикс

    16 0 Отговор
    Миналата година е имало уговорка между автоджамбази да вдигат цените . Сега се уговарят от 1 ви март цените да тръгват надолу , защото доста им спаднали продажбите . Сега в момента се свалят цени на дачия , рено , нисан и такива марки , после на останалите . Дизеловите коли са им проблем и гледат да ги изчистят . Някой от обявите с по ниска цена ги публикуват като часни лица . Очакванията са за поне 20 % спад на цените , следете обявите
  • 19 Сийкеее

    21 1 Отговор
    Хората раследват Хемус Ковачки и Софийска община вие с кокошкари се занимавате

    Коментиран от #55

  • 20 Гост

    19 1 Отговор
    Как сийкееее, кви са тия фишеци за отвличане на вниманието
  • 21 Дълга офанзива казаха

    10 0 Отговор
    Туй момче пак върши работата на кварталните полицаи..сигурен ли е че не е объркал професията..аз ако съм шеф на някое районно ще им забраня на тия да ми звънят по телефона
  • 22 Мдаамммм

    19 0 Отговор
    Мъгла и пушилка се стеляяя....Ден след като Европейската прокуратура се е зае с мегаизмама за милиарди левове,нашата Велика прокуратура се опитва да замаскира умишленото си бездействие по темата като на другия ден обявява акция за крадени автомобили.Боже,боже....,а кво стана с телефонните измамници,май продължават да си мамят необезпокоявани!?
  • 23 Дрън дрън та пляс

    21 0 Отговор
    Сиике шекер комшиике, кога ще погнете бойко крадеца на асфалт
  • 24 Фактъ

    19 1 Отговор
    Това е за отклоняване на вниманието от проверките на европрокуратурата . Сега , даже не се красят толкова коли . Иначе , Сарафов казва ,че им се нахвърлят , като пирани . Смях , позор е нашата прокуратура . Пазят Боко , че примката се затяга , около него .
  • 25 Праим се на луд,шефе

    16 0 Отговор
    Ееееее.... толкова си можем,или просто се праим на луди...
  • 26 Само предполагам

    13 0 Отговор

    До коментар #10 от "Почна се с PR-а":

    Че не са по затворите за да не останат без работа тия от прокуратурата, няма с какво да се прави евтин ПР покрай изборите ако всички престъпници са прибрани на топло
  • 27 Тъй де!

    12 0 Отговор
    От прости(по Борисов) прокурори....толкуз!Ковачки ни е висока топка!
  • 28 Даниел

    16 1 Отговор
    -Безключовото палене е една от най-новите екстри на автомобилите!?
    Безключовото палене на автомобилите,сийке,го има от около 17 години в серийното автомобилостроене!
    Мисля,че днешното активно мероприятие за отвличане на вниманието не ви се получава ,а напротив,издавате се,че сте опънали чадъри над определени лица и фирми за сметка на целия български народ!
  • 29 А стига , бе !

    17 1 Отговор
    Канят се да приватизират атомните ни реактори за Белене , а гешефтурата ни занимава с пикантерии и селски кражби !
  • 30 Азиим

    11 0 Отговор
    Не се казва „с методите отварят...”, а „чрез прилагане на нови методи....”.
  • 31 Оффффф....

    10 0 Отговор
    Абе Ковачки и той известен,ама май щото нема прякор и затова го оставихте да се изнесе в Дубай?!Прост(Борисов),по-прост(Гешев),най-проста,ама не от Кърджали(кака Сийка)!
  • 32 Мнение

    10 0 Отговор
    Прокуратурата ни се занимава с кокошкари, вместо да погне големите престъптици у нас. Ковачки разследвате ли го?
  • 33 Иван

    14 1 Отговор
    Сийке ма, като ги хванете джамбазите, недейте се споразумява с тях, ами ги осъдете ефективно. Ще намалеят кражбите.
  • 34 Мдаа

    9 0 Отговор
    Авто джамбазите са ниво на МВР, а не на Прокуратурата!
  • 35 Делиджамбазов

    10 0 Отговор
    След като си ги знаят защо си ги пазят ? На чорба ли ще ги варят ? Между другото продавам нисан дизел 100 киловата за 100 кила злато или 100к евро.
  • 36 Бат Серги

    8 0 Отговор
    Този, до лявата ръка на кака Сийка, има външен вид на печен рецидивист-касоразбивач?!
  • 37 Како Сийкееее

    10 0 Отговор
    В Румъния само за последните 2 месеца са вкарали в затвора(от 6 месеца до 6 години) 100 души!Тук колко,Мааа???

    Коментиран от #40, #43

  • 38 АЙ СТИГА БЕ

    11 0 Отговор
    Толкова е трогателно да слушаш пресконференции или брифинги, на които гениите от българската прокуратура обясняват колко са им ясни схемите на престъпниците и след това да установиш, че няма нито едно обвинение, което да е направено като хората, че да издържи в съда и да се стигне до осъдителни присъди. Просълзих се от умиление. То какво ли да очакваш от титани на мисълта с образование от ЮЗУ или от Магнаурската милиционерска школа. За всичко е виновен съдът, който освобождава престъпниците, заловени от милиционерите.
  • 39 Хахаха

    11 0 Отговор
    Протежето на ГЕРБ го оправдахме за крадената кола, с която искаше да премине границата превозвайки незнайно какво, ама сега се правим на борци с мафията!
  • 40 Како Сийкеее

    5 0 Отговор

    До коментар #37 от "Како Сийкееее":

    ...за корупция...
  • 41 Чичо Митко

    7 0 Отговор
    Поркурата само плямпате и правите сделки с бандити и взимате и големи заплати на всичко отгоре със Каскета Гушеф и ти како Сийо със бутка кат тепсия
  • 42 димитър

    7 2 Отговор
    Ами заключете ги бе ,като ги знаете .Един път завинаги , да им олекне на хората ,които се трудят .
  • 43 Тетовае

    7 0 Отговор

    До коментар #37 от "Како Сийкееее":

    Румъния съди корумпирани политици, държавни служители злоупотребили с власт и бизнесмени укриващи данъци в големи размери, като на конвейер! Нашата пародия на прокуратура си прави PR - акция с кокошкари, подгонила автоджамбази.
  • 44 Как го изчислихте??

    2 0 Отговор

    До коментар #17 от "Даниел":

    Че липсва съм съгласен, но чак пък 0,7м3 на кв м?? Това са 70см по мойте сметки.

    Коментиран от #52

  • 45 Кирчо

    5 2 Отговор
    Какво значи лидери на различни организирани престъпни групи?
    Има ли доказатаелства че тези хора са организирали престъпна дейност?
    Всички знам че Бате Бойко е лидер, но никой не можа да докаже че е престъпник!
    Всеки е невинен до доказване на противното.

    Коментиран от #46

  • 46 дом

    5 0 Отговор

    До коментар #45 от "Кирчо":

    Прав си Кире, но когато този който трябва да те разследва е в една бандитска група с теб как да стане?

    Гешев е част от мафията той ще брани борисов докато е жив.

    Надявам се поне за това да не ти трябват съдебни доказателства.
  • 47 Алоо Прокаратурата!

    6 0 Отговор
    Излизайте пред народа да говорите САМО, когато имате ОКОНЧАТЕЛНИ ПРИСЪДИ! Вашите безмислени брифинги ги знаем вече години наред!
  • 48 Възмутен

    5 0 Отговор
    Нашата прокуратура се занимава с "претоплени манджи". Българите се интересуваме за осъдени за престъпления, свързани с вземане и даване на подкуп, търговия с влияние, злоупотреба със служебно положение, измами с европейски фондове. Те ни занимават с отдавна известни им какошкари.
  • 49 Възмутен

    5 0 Отговор
    "В Румъния над 100 съдии и прокурори са били изпратени на съд през последните пет години по обвинения в корупция, а над 60 от тях вече са осъдени"!!!!!!!!!!!! Съдии и прокурори Осъдени!!!!! Дааа, ама в Румъния!!!!
  • 50 Алооо

    5 0 Отговор
    Я Сийке ми кажи за методите на Прокуратурата,как фирми за един ден ги присвоявате...
  • 51 АЙ СТИГА БЕ

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "Мамул":

    Не е задължително. Може и да си митничар. С две думи - сериозен човек трябва да си.
  • 52 Даниел

    1 0 Отговор

    До коментар #44 от "Как го изчислихте??":

    Грешката е моя!
    Неправилни изчисления ,но пак липсващото количество е огромно!
  • 53 Хахаха ;-)))

    3 0 Отговор
    В Бг големци не се съдят, само кокошкари!
  • 54 знаещ

    4 0 Отговор
    Айде бе не думай и сийка ли разбира от автокражби
  • 55 нали това е целта

    2 0 Отговор

    До коментар #19 от "Сийкеее":

    пускат димни завеси по почина на прокурор Чайка
  • 56 Де да можеше тези да отключат така

    1 0 Отговор
    Бързо и главата на баба Сийка и да налеят някаква течност, че не се търпи простотията и!
  • 57 Дядо Ташко ятак шумкарски

    0 0 Отговор
    Добре де нали има санкции и ембарго срещу Русия, значи не се пазят границите, шумкарска работа.
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Шаран БГ

    0 0 Отговор
    " Майсторите " вземаха да гепят колите на богатите бюджетни храненици. И са се увлекли....."квалифицираните специалисти". Кой каза, ч„е ги няма у РБ ? Увлекли са се – не бива да се крадне втора кола, щом първата не е още "разфасована " Бизнес като бизнес , ама и там си има правила. Задържани има - половината назначавйте у КАТ веднага ! Такива специалисти не трябва да се зяносват бадева !!! / загубват напразно /
    Като им се бръкне на чорбаджиите в дълбоките джобове ....Естествено, че трябва да се "вземат мерки", да се проведе някоя - друга акция !! Ама Ауди, "баварки", мерцедеси., джипове страшни и големи като камиони......ох на батя.......... и да са тенекиите черни .... Това е работа
  • 60 Иван

    1 0 Отговор
    Любака кога ще е арестуван?