Last news in Fakti

6 Март, 2023 16:24 1 383 2

Шестима, прибрали над 100 хиляди лева от чужда банкова сметка, отиват на съд

  • измама-
  • банкова сметка

Заблуждавайки банката чрез промяна на компютърни данни измамниците превели по свои сметки парите от спестовната компонента на пострадалия

Шестима, прибрали над 100 хиляди лева от чужда банкова сметка, отиват на съд  - 1

Районна прокуратура–Пловдив привлече като обвиняеми шестима души, на възраст между 23 и 46 години, за това, че в съучастие с неизвестен извършител са ограбили 102 000 лева от банковата сметка на пловдивчанин, съобщи Радио Пловдив.

Случаят е от 1 март, когато, заблуждавайки банката чрез промяна на компютърни данни измамникът е превел по своята сметка парите от спестовната компонента на пострадалия.

Впоследствие сумата е прехвърлена отново в пет други банкови сметки, собственост на петимата обвиняеми.

По делото са извършени претърсване и изземване, обиски, разпознавания на лица, разпити на свидетели; изискани са множество документи и банкови справки.

След първоначалното задържане на шестимата за 72 часа, Районна прокуратура–Пловдив поиска постоянен арест за четирима от тях. Спрямо другите двама обвиняеми е взета мярка за неотклонение „гаранция“ в размер на по 1000 лева.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бг=зелка

    5 0 Отговор
    Като влезат в затвора тогава пишете
  • 2 клиента не е ограбен.банката плаща

    1 1 Отговор
    масрафа дето са ограбили 102 000 лева от банковата сметка на пловдивчанин.