Last news in Fakti

1 Май, 2023 11:51 5 212 20

Разкриха още от зверствата на мъжа, заклал жена си Анита

  • анита-
  • убийство-
  • перник

Димитър е имал опит за саморазправа със съседи

Разкриха още от зверствата на мъжа, заклал жена си Анита - 1
Снимка: БГНЕС

Поредна жертва на домашно насилие у нас. 43-годишна жена беше убита в Перник. Задържан е съпругът на жертвата, срещу когото вече е била издадена ограничителна заповед.

Анита Димитрова е имала ограничителна заповед да не бъде доближавана от съпруга си, въпреки това тя се връща при него преди два месеца, тъй като Димитър Димитров е казвал, „че не може да живее без нея“.

В събота сутрин Димитър се обажда на бащата на Анита с думите: „Нещо много лошо се случи“, след което затваря телефона. Бащата на Анита и двете ѝ непълнолетни деца веднага тръгват към семейното им жилище, като междувременно едно от децата се обажда на телефон 112.

Близките на жертвата разказват, че тормозът върху нея е бил системен.

След подаването на сигнала полицията е стигнала за пет минути. Само че децата и моят баща – дядо им са били там около 3-4 минути без полиция. Видели са тялото ѝ, имало е много кръв.

„Със сигурност е имало насилие“, това разказа братът на убитата 43-годишна жена в Перник Валентин Свиленов.

„Имало е опит за саморазправа с други съседи, дори им е разбил вратата. Един от съседите известно време е лежал в болница след нанесен побой от Димитър“, разказа домоуправителят на входа на блока, в който Димитър - с прякор Мите Миньорецо, и Анита са живеели Ивайло Михайлов.

Той допълни, че съседи разказват, че често са чували скандали. Ивайло Михайлов разказа, че преди няколко години Димитър Димитров е претърпял трудова злополука, като е паднал от скеле. Имало е кампания за събиране на средства за лечението му.

„Жена му го водеше за ръка на разходка, лежа с него в болници. Гледаше как да се възстанови“, добави Ивайло Михайлов, цитиран от bTV.

Димитър Димитров е задържан за 72 часа. В качеството си на обвиняем, той отказва да разговаря с разследващите.

Пред близките, пристигнали първи на мястото на инцидента, е казал, че не го е извършил той. Очакват се резултатите от аутопсията.

Междувременно днес съдът ще гледа мярката за неотклонение на Димитър Димитров.

От показания на свидетели става ясно, че между съпрузите отдавна е имало конфликти, всички под влиянието на алкохол. Димитров винаги е проявявал ревност.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сменям си ник-а

    20 1 Отговор
    Убий мА, обичам тА.
  • 2 Само питам

    32 2 Отговор
    Мичке , това правопис , пунктуация , словоред, ясни ли са ти ?!

    Коментиран от #5, #7

  • 3 Монк

    30 3 Отговор
    Не щем повече разкрития. Искаме вече възмездие. Един 7,62мм в тила щеше да е добро начало, но сега уж сме демокрация. Убийците има повече права от жертвите
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Само да ти отговоря

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "Само питам":

    Амммииии,те у Факултето не учат такива неща..

    Коментиран от #16

  • 6 ежко

    14 5 Отговор
    Та значи имало ограничителна заповед, но Анита сама се върнала при Димитър?Та какво не е свършил закона, та трябва да приемаме Истанбулските тъпотии?Нима ако ги бяхме приели, Анита щеше да постъпи различно и резултата щеше да е друг?
    Моите съболезнования за загиналата.Не искам да съм жесток,но коментара не е за драмата,а за законовата рамка.

    Коментиран от #20

  • 7 Навалний

    0 5 Отговор

    До коментар #2 от "Само питам":

    А ти? Я си погледни написаното!
  • 8 Aлфа Bълкът

    8 4 Отговор
    Всеки дето е дарил пари за тоя боклук да го спасява е убил тази жена.
  • 9 Мани го тоя

    9 1 Отговор
    Футболен запалянко!Откачалка значи!
  • 10 Роза

    10 2 Отговор
    Такива насилници са подли-показват си силата само срещу физически по-слаб човек.А от тези,които са по-силни от тях,бягат.Като не можел да живее без нея,защо после не се е самоубил?!Нека сега да изгние в затвора,а децата му да го намразят завинаги!От сърце му го пожелавам!
  • 11 Ром Бакарди

    10 3 Отговор
    Те на такав му са вика: примитивен! Бетер ут шим.пан.зетата е тоз малу.умник! Жена му са е грижила за него, а той прайл кот си иска. Сто на сто мозакат му са е увредил долу под земята коги е бачкал кат миньор.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Гепард

    5 2 Отговор
    жесток садист психопат
  • 15 Гепард

    4 3 Отговор
    при соца имаше смъртно наказание за убииците
  • 16 Виж къде се случва

    3 2 Отговор

    До коментар #5 от "Само да ти отговоря":

    Това е бившият квартал Ленин,разположен до металургичния комбинат?Кви факултети и роми.

    Коментиран от #17

  • 17 Не бе,казвали му Нито Миньоро

    6 1 Отговор

    До коментар #16 от "Виж къде се случва":

    Чел съм,а и слушал,че преди 9.09.44 на пенсионирани миньори пенса им давали с по един механичен швейцарски часовник и още там екстри-въглища за огрев и т.н.А в комунизма живота в квартал Ленин биваше горе-долу.А сега ?Това,което беше изчетено навява печал и състрадание.
  • 18 ИВАН

    1 0 Отговор
    Човешки трагедии, народа е оскотял, а нима държавата не е виновна за 33 годишното опростачване, нима учат децата на нещо благородно, я погледнете самите учители - повечето са модерни манекенки и мислят само за .екс
  • 19 Ха ха

    0 1 Отговор
    Не е луд тоя който яде баницата а тоя който му я дава. Добре че хората сами са толкова прости че сами да се изтепват с алкохол наркотици убийства и мъже насилници иначе пак ще пускат ковид и кой знае какво в бъдеще . намаляне на населението е нужно
  • 20 до ежко

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "ежко":

    Смях в залата нали. И в дъното на всичко обикновено не е ревността психично отклонение обикновено заради същото или дрога ,а алчността за имоти и пари ,дори с мисъл за дългосрочна цел ;) За който не знае ,не е като по филмите и семейното жилище ти се присъжда докато децата станат на 18,издръжка йок,имоти йок ,наследство йок,а партньора ако не може да се самоиздържа или поне по документи се води така се сещате....Естествено има и куп други условности и не може да стигнеш дори издръжка да получиш ако се разделиш с насилника ;) Ето за това има толкова домашно насилие,драги зрители . За това,която няма мозък и се занимава с такива ще я четем в статистиката.