Last news in Fakti

10 Май, 2023 16:27 2 904 24

18-годишният шофьор, причинил катастрофата на "Сливница", остава за постоянно в ареста. Адриан: "Съжалявам"

  • шофьор-
  • катастрофа-
  • сливница-
  • постоянен арест

Според мотивите на съда има реална опасност от извършване на други престъпления. Липсата на опит и достатъчно добра преценка за спазването на правилата създавали рисковете

18-годишният шофьор, причинил катастрофата на "Сливница", остава за постоянно в ареста. Адриан: "Съжалявам" - 1
Снимка: Нова телевизия

За постоянно в ареста остава 18-годишният Адриан Антонов, който причини тежката катастрофа с двама загинали на столичния бул. "Сливница".

„Искам да изкажа съболезнования на двете семейства. Искам да кажа, че съжалявам”, каза в съда Антонов, цитиран от Нова телевизия.
Според мотивите на съда има реална опасност от извършване на други престъпления. Липсата на опит и достатъчно добра преценка за спазването на правилата създавали рисковете.

Първоначалните данни показват, че 18-годишният шофьор е управлявал автомобила със скорост, двукратно надвишаваща ограничението от 50 км/ч - а именно около 101 км/ч. Той не е предприел действия, за да намали скоростта и да избегне удара с двете жертви.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кирчо

    17 34 Отговор
    Задържане под стража се налага ако има данни човека да се укрие или да извърши друго престъпление, такива данни няма!
    Младежа не е осъждан, не е употребил алкохол или наркотици, не е имал предумисъл да извърши престъпление, има вероятност присъдата да е условна.
    После данъкоплатеца ще плаща за лежаното в ареста.

    Коментиран от #5, #9

  • 2 честен ционист

    35 6 Отговор
    Щом на 18 год кара с над 100 в града и бяга на ушевите, значи не може да се говори за липса на опит.
  • 3 ИВАН

    32 5 Отговор
    То съжалявало маминото бе, я си го пуснете след някой и друг ден в къщи детето - то няма да убива повече така.
  • 4 Няма съд

    31 5 Отговор
    Трябва да им забранят думата "съжалявам" на убийците. Това е чудовищно, убил ти детето, наръгал го стотици пъти и изведнъж те поглежда в очите и ти казва - съжалявам. Разплаква се и съдът му дава условна присъда. Нечовешко е това, което ние родителите преживяваме в съда.
  • 5 Гаглей

    25 3 Отговор

    До коментар #1 от "Кирчо":

    По добре да платя трите му ходения до тоалетна в ареста от колкото, да знам, че може да убие още хора на пътя

    Коментиран от #20

  • 6 А защо

    43 2 Отговор
    убиеца на Милен Цветков си седи у къщи... те затова хората са недоволни от правосъдието. Ония надрусан на тараба убива Милен пред една камара камери и си е в къщи, а Тоз младежа в панделата. Е къде е разликата в двата случая, освен че на дрогирания майката е милионерка и съответно е платила където трябва...

    Коментиран от #17

  • 7 Жан Клод ( с двата ножа)

    3 10 Отговор
    Еми там няма знак за пешеходна пътека.То има но тя не е зебра а това вече е друго.
  • 8 Миризлив пор

    12 2 Отговор
    Със 100 без спирачен път и без да измени посоката? Този или си е гледал телефона или се е загледал в нещо извън пътя. Тези които са пресичали толкова ли не са се огледали и да преценят да пропуснат този засиления? Или "аз съм с предимство"?
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 О, не

    13 2 Отговор
    Условна присъда???!!! Няма умисъл?! Ти откъде знаеш? Или майка му и баща му пишат това?! Уби двама млади хора, почерни живота на две семейства, не спря да види какво е направил, ами блъсна и други коли и хора. Това утре ще убие и други, запомнете го.
  • 11 Тото

    17 2 Отговор
    Който убие човек трябва да лежи доживот!!!!! Такъв трябва да е законът!!!!!!! Да видим тогава дали няма да си помислят малко преди това преди да карат като бесни.

    Коментиран от #12

  • 12 Кирчо

    9 7 Отговор

    До коментар #11 от "Тото":

    Ами ако човека иска да се самоубие и нарочно илезе пред колата в последния момент?

    Коментиран от #16, #23

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Българин

    10 3 Отговор
    Кирчо,това момче заслужава доживотна или 20 години.След като си се качил на колата трябва да си наясно какво те чака ако убиеш пешеходец.
  • 16 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    9 5 Отговор

    До коментар #12 от "Кирчо":

    Всичко трябва да предвиждаш като си водач на автомобил!!!Видиш ли ,човек,таралеж трябва да си готов за реакция и мигновенно спиране.това са елементарни неща!Що за въпрос!

    Коментиран от #21

  • 17 Защо няма съд,

    8 3 Отговор

    До коментар #6 от "А защо":

    Защото няма съд. Стига са дрънкали, че проблема е прокуратурата. Съдът ги пуска. Защо убиецът на Милен си е вкъщи?А проблем с плокурора има Дубай и сие, не обикновените хора.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Тилилей

    12 4 Отговор
    В града при ограничение 50 км/ч маминото гаменче е изнагляло със над 100 и ги е отнесло така, че да ги събират в радиус от 300 метра, после се извинявало и съжалявало...е да ама това не връща нито компенсира два живота, отнети. И това не е непредумишлено а си е напълно осъзнато дебилно решение да настъпиш въшката до дупка и да я сгънеш в телата човешки на хармоника.
  • 20 Немислещ си ти

    8 1 Отговор

    До коментар #5 от "Гаглей":

    Книжката му се взима! Няма как да седне зад волан! Видях и родителите му в един репортаж - грамотни хора, поболяват се! Болно и ми е мъчно- заминаха си не 2, а 3 млади живота! И шофьора няма повече да е човек, независимо дали ще лежи или не! Няма да е човек! Не знам какво доказваме, нямам представа, някой казват - комплекси се избиват! Топ колите не карат с такава скорост! Или да карат имат стотици системи! За шофьорските курсове какво да кажа - по добре да замълча! Лек им полет на двете ангелчета, дано са заедно и на по добро място! За детето /шофьор/ приключил е! Даже чисто психически! Съжалявам наистина
  • 21 Навалний

    3 2 Отговор

    До коментар #16 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    При 100 в час е трудно! Просто спазваме ограничението!
  • 22 И семерджиев е за постоянно в

    1 1 Отговор
    Боровец и слънчака🤣🤣🤣🤣
  • 23 Шопо

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "Кирчо":

    Старите мерцедеси имаха на предния капак мерник, да не пропуснеш мишената!
  • 24 Странно

    0 0 Отговор
    Шофьорът е ромлянче. Тях законите не ги ловят. Накрая ще изкарат жертвите, че са пресичали на червено, а свидетелката говори глупости. Момче било на багажника. тази кола няма багажник, който да стърчи назад. Момчето трябва да е било влачено върху предницата , защото и ударът е бил челен.
    Дано наистина да е свидетел.