Last news in Fakti

29 Юни, 2023 20:04 3 733 23

Междусъседска вражда заради шумна врата стигна до пистолет в главата

  • съседи-
  • шумна врата-
  • спор-
  • пистолет

"Целият проблем започна от това, че на комшията му пречи шумът от заключването и отключването на решетката. Което, по неговите дум,и било по 20-30 пъти на ден”, заяви пред камерите Илияна Василева

Междусъседска вражда заради шумна врата стигна до пистолет в главата  - 1
Снимка: Нова телевизия

Междусъседска война стигна до опит за решаване на проблема с оръжие. На кадри от охранителни камери се вижда как мъж насочва пистолет към главата на съсед. Причината - вдигали му твърде много шум, разказват от Нова телевизия.

24 май. 4 часа сутринта. Столичният квартал „Люлин”. Съседът на Ивайло Стоянов вади пистолет и го насочва към главата му. „Уплаших се много. Както за мен, така и за семейството ми. Защото жена ми и детето останаха в апартамента сами, докато аз се бутах с него и се опитвах да се отскубна и да се кача в асансьора”, разказва Ивайло Стоянов.

Всичко започва половин час по-рано. Охранителната камера на етажа запечатва момента, в който мъжът с пистолета връзва металната решетка със свински опашки.

Целият проблем започна от това, че на комшията му пречи шумът от заключването и отключването на решетката. Което, по неговите думи било по 20-30 пъти на ден”, заяви Илияна Василева.

В 4 часа сутринта обаче никой не е минавал през металната врата. Съседите веднага се обаждат на полицията. А когато на мястото пристигат униформените от 9-о РУ, мъжът вече не е въоръжен.

„Вече нямаше оръжие. Полицаите нищо не го попитаха. Да му вземат оръжието, или поне някаква документация да проверят дали му е законно оръжието”, посочва Ивайло.

„Написаха просто протокол за ситуацията и си тръгнаха. Нито посетиха апартамента, нито го задържаха”, коментира Илияна.
Според Ивайло Стоянов - съседът му, който никой на етажа не познава, е бил във видимо неадекватно състояние. „Той спомена и пред дежурните полицаи, които дойдоха, че използва разни стимуланти. Това, което мен ме притеснява е, че този човек е таксиметров шофьор. Превозва хора. Кара такси и е с оръжие. Това за мен е недопустимо”, посочва Ивайло.

От 2014 година мъжът с пистолета в ръка живее в общинско жилище. След получения сигнал, от общината са го уведомили, че ще му отнемат апартамента, ако системно нарушава правилата.

„Тъй като в конкретния случай говорим за първо такова нарушение, поне официализирано, което е само констатирано, но не е доказано, системно значи две или повече такива нарушения”, уточни Милко Младенов, кмет на столичния район "Люлин".

От СДВР заявиха за NOVA, че по случая е образувано досъдебно производство. Не стана ясно дали оръжието вече е иззето.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мър ша

    45 7 Отговор
    Боклук таксиджийски селтак

    Коментиран от #3

  • 2 Сиса

    46 2 Отговор
    ,,признал пред полицаите, че използва стимуланти,, ......а те написали протокол и си тръгнали???

    Коментиран от #5

  • 3 Верно ли ?

    38 16 Отговор

    До коментар #1 от "Мър ша":

    Селтаци са тия.Човека е прав.Това да не е пандела с тая врата.Всеки би се изнервил,ако му блъскаш по 20 пъти на ден.Свидетел съм на същата ситуация.

    Коментиран от #6

  • 4 Батко и Братко

    47 9 Отговор
    Надрусан бакшиш в общинско жилище, а полицията го потупва по рамото и му пожелава лека вечер, дали не е приятел на някой от районното управление в Люлин

    Коментиран от #12

  • 5 Доктора

    20 7 Отговор

    До коментар #2 от "Сиса":

    Под стимуланти може да се разбира и лекарства.

    Коментиран от #7

  • 6 Шмрък и Бяс

    30 6 Отговор

    До коментар #3 от "Верно ли ?":

    Ми да, особенно като се шмръкне една линия амфети отварянето на вратата кънти като камбанен звън в главата на плешивия с пистолета
  • 7 Сиса

    17 1 Отговор

    До коментар #5 от "Доктора":

    Възможно е, а пистолета сигурно е пръскащ 😃
  • 8 Всяка

    29 6 Отговор
    Професия и човек са за уважение, но Неудачници в живота и цегани карат таксита, това е низшето стъпалона на житейската пирамида... И живее в общинско жилище и се праи на мутра селка... Пу
  • 9 Ботьо Ботев

    30 0 Отговор
    В Люлин е така ,закона на джунглата евридей.
    Люлин люлката на криминалния растеж!
  • 10 Генгста ПлЕШО

    13 2 Отговор
    Аз съм тоя с пистолета във ръката
    Много се ядосах щото тракаше вратата
    Излязох много бързо и видях го в коридора
    Хванах го за гушата до вратата на асансьора
    Той се дърпаше и искаше да бяга
    Бях надрусан и това ми даде тяга
    Съседа ме усети, че съм нервен на амфета
    Продължавах да го бутам и извадих пистолета!!!
  • 11 Тошко

    13 7 Отговор
    Между 22 часа вечер и 8 часа сутрин не се вдига шум! В противен случай заслужаваш най-малкото комоцио!
    Аз ако бях, излизам със стария амортисьор от вратата на багажника на колата, и го огъвам в гърба ти!

    Коментиран от #19

  • 12 Тошко

    13 6 Отговор

    До коментар #4 от "Батко и Братко":

    Нямаш право да вдигаш шум след 22 часа. Такива като теб много ги обичам.
    Само бой ви оправя такива, ама як бой, да не можеш да си спомниш първото си име като се освестиш.
  • 13 Казуар

    19 1 Отговор
    В социалните жилища се блъскат вратите на асансьора, на входната врата, решетки. Така е когато се живее сред сбирщина.

    Коментиран от #20

  • 14 Металната решетка

    16 3 Отговор
    Това не е ли от онези, които поставят на етажа за ограничаване достъпа на други хора, освен живеещите на етажа. Те са незаконни и забранени. Ами ако стане пожар и пожарникарите трябва да търчат нагоре, как да минат? Ако се наложи сваляне на болен с носилка? Или другите да мрат, над това какво ни засяга. Пожарната да отиде на оглед и да им напишат глобата както си му е редът. Сложили някаква решетка уж да се пазят от крадци, ама спецовете я отварят за 5 секунди.
  • 15 И защо

    17 1 Отговор
    Ползва общинско жилище при положение че има нуждаещи се самотни майки с малки деца. Що за безобразие е това
  • 16 От Варна

    15 1 Отговор
    За съжаление в България спокойствието и спазване на правилата в т. нар. етажна собственост не се гарантират по никакъв начин. Имаме съсед, самотен старец, който денонощно ни тормози с високо звучащо радио. Кварталът ни уж е от престижните за Варна, все още не презастроен и омърлявен.Оплакване от всички живеещи в блока( сградата е малка, с 20 апартамента), внесено писмено в полицията, викане на полицаи посред нощ, разговори и уговорки , нищо не помага. Службите вдигат рамене, това е положението! Излиза, че можеш да се застраховаш за материални щети, но за морално посегателство на спокойствието и почивката в собствения ти дом, не може. Споделяме с потърпевшите съседи, че ако знаем как става, ще платим на някой да го набие този зъл старец. Как се живее под постоянен ритъм на хора и ръченици? Затова не е никак за чудене, че възникват и по-сериозни инциденти. А и самият закон за етажната собственост тласка хората към самоуправство. Само заглавието е закон, цялото писание е общи приказки, противоречия и никакви конкретни правила и задължения и отговорности, както повелява такъв правен документ. Впрочем както всичко в държавата…
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 ВГАЗРАЖДАНЕ

    4 7 Отговор
    Гаранция е копейка - бакшиш революционер

    Коментиран от #21

  • 19 Гого

    3 0 Отговор

    До коментар #11 от "Тошко":

    А ма проЗд си Тошкоооо, ама много беее....бияч!
  • 20 Проспертращ

    10 0 Отговор

    До коментар #13 от "Казуар":

    Блъскане на врати се чува не само в социални жилища. Живея в престижен квартал, но някои от съседите блъскат не само вратата на асансьора, но и собствените си врати... Иначе са от "голямото добро утро". ВЪЗПИТАНИЕ и УСЕТ... липсват.
  • 21 Ей, ти

    7 1 Отговор

    До коментар #18 от "ВГАЗРАЖДАНЕ":

    явно живееш в неговата сянка, щом и в този случай не пропускаш да съскаш.. Какво общо има Възраждане с този инцидент, още повече, че те не са в изпълнителната власт и от тях нищо не зависи. Истината е, че българското население не е готово и схвана демокрацията като слободия, а тия които трябва да я регулират са същите..Затова преди 89-та се живееше по-спокйно
  • 22 ИВАН

    4 1 Отговор
    Хората не са длъжни да ви търпят шумните врати и т.н. - човек се прибира в жилището си за да си почине на спокойствие ... сигурен съм, че поне още десетина апартамента са се дразнили от този шум, а вие се усещайте и не пречете на съседите си.
  • 23 Реших си

    0 0 Отговор
    Проблема с гетото 50 апартамента във вход ,върнах се на село .Тишина и спокойствие